Neler Yeni

Boyum daha uzar mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
...
Abim de tam benim yaşımda boy atmıştı o da benim civarimdaydi , hocam bir soru şaka soracağım yumurta yemiyorum onun gibi vitaminleri nerden alabilirim boyu uzatmak için duzenli beslenmem yok pek sağlıklı beslenmiyorum
Yumurta yiyenler genelde protein olduğu için yerler. Şimdi Google dan baktım, içinde A ve C vitamini varmış. Farklı bir meyve yersiniz. Boy uzamasında işinize en çok (Diğerleri de önemli ama en çok...) yarayacak vitamin D vitamini. Onu kış ayında olduğumuz için etlerde bulabilirsiniz. Eğer, et yemekte bir sorununuz yoksa çok sorun olacağını sanmam. Yaz ayında olsaydık D vitamini ihtiyacımızı güneşten karşılayabilirdik.
Protein ihtiyacınızı da. Et ve Baklagillerden karşılarsınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu arada boyum en son uzayali 7 ay falan oldu sanirim o civarlar
Hmm. O, zaman pek kesin konuşamam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Rows official
Yumurta yiyenler genelde protein olduğu için yerler. Şimdi Google dan baktım, içinde A ve C vitamini varmış. Farklı bir meyve yersiniz. Boy uzamasında işinize en çok (Diğerleri de önemli ama en çok...) yarayacak vitamin D vitamini. Onu kış ayında olduğumuz için etlerde bulabilirsiniz. Eğer, et yemekte bir sorununuz yoksa çok sorun olacağını sanmam. Yaz ayında olsaydık D vitamini ihtiyacımızı güneşten karşılayabilirdik.

Hemen hemen haftada 2 günde bir et yiyorum bizim baba tarafı doğulu olduğu için etçiljz çok et yeriz çokta severim et yiyorum yani.

Ama sakalım falan hiç çıkmadı benim bildiğim sakal çıktıktan sonra boy uzaması yavasslar bende çıkmadı ama 7 aydır falan uzamıyor ailedekilere soruyorum birden boy atacaksın sen yavaş yavaş uzamaz diyorlar umarım öyle olur çok fazla kaygım var boydan yana.

Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
...
Hemen hemen haftada 2 günde bir et yiyorum bizim baba tarafı doğulu olduğu için etçiljz çok et yeriz çokta severim et yiyorum yani.
Tamam o zaman, Protein açısından aynı zamanda D vitamini açısından sorun yaşamazsınız gibi görünüyor.

sakalım falan hiç çıkmadı benim bildiğim sakal çıktıktan sonra boy uzaması yavasslar
Böyle bir şeyi hiç duymadım. Doğru olduğunu da sanmıyorum. Herkeste ergenlik farklıdır. Belki ailenizin dediği de doğrudur ama kesin cevap veremeyeceğim. Siz vücudunuza bırakın. Genlerinize ne yazıyorsa ondan birazcık daha uzun olabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Rows official
Tamam o zaman, Protein açısından aynı zamanda D vitamini açısından sorun yaşamazsınız gibi görünüyor.

Böyle bir şeyi hiç duymadım. Doğru olduğunu da sanmıyorum. Herkeste ergenlik farklıdır. Belki ailenizin dediği de doğrudur ama kesin cevap veremeyeceğim. Siz vücudunuza bırakın. Genlerinize ne yazıyorsa ondan birazcık daha uzun olabilirsiniz.
Hocam Peki beni %100 sağlam uzatacak bir şey varmı yumurta bile yerim gerekirse ne kadar hiç sevmesem nefret etsem de zorlarız sıkıntı yok😅😅

Bı 1.76 - 1.80 arası olsam yeter de artar inşallah 10cm boy atarım da uzarım çok istiyorum. Bazen bazı kızlar benden uzun oluyor kendimi kötü hissediyorum öyle olunca 😳😔

Bu arada şunuda belirtmek istiyorum ergenliğe yaşıtlarımdan biraz geç girdim yaş8tlar 12-13 yaşında girerken ben 14 yaşına geldiğimde daha yeni yeni girmeye başladım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
...
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Rows official
Hocam keşke olsa :D ama ne yazık ki yok... Olsa direkt kullanırdık.

Her erkeği üzmeyi başaracak o şey... Sağlık olsun hocam.
Hocam sonuç olarak bana önereceğiniz nedir et yiyeyim bol bol meyve zaten yiyorum sürekli barfiks ve sınav çekiyorum yaklaşık 1-1.5 aydır ve ayrıca evde D vitaminleri falan var onlardan içiyorum yaklaşık 1.5 aydır bide bol bol süt içiyorum(saglikli olandan marketlerdeki deil) başka onerebileceginiz bir şey varmı ve ayrıca şınav ı birakip barfiks mi çekiyim sadece yoksa ikisine devam mı etmeliyim hangisi daha çok uzatır aynı mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
...
Hocam sonuç olarak bana önereceğiniz nedir et yiyeyim bol bol meyve zaten yiyorum sürekli barfiks ve sınav çekiyorum yaklaşık 1-1.5 aydır ve ayrıca evde D vitaminleri falan var onlardan içiyorum yaklaşık 1.5 aydır bide bol bol süt içiyorum(saglikli olandan marketlerdeki deil) başka onerebileceginiz bir şey varmı ve ayrıca şınav ı birakip barfiks mi çekiyim sadece yoksa ikisine devam mı etmeliyim hangisi daha çok uzatır aynı mi
Zaten iyi uğraşıyormuşsunuz. Sadece erken yatma önerisi verebilirim. Yatmadan önce de yemek yemeseniz güzel olur (en az 2 saat önce yemiş olun). Aynı zamanda kesin sonuç için ortopedi uzmanına görünmenizi öneririm. En azından sağlıklı uzayacaksınız.
Barfiks veya şınav çekmenin boy uzatacağını söyleyemem ama ikisi de büyüme hormonu salgılanmasını sağlar.

Bir de olurda sorarsınız diye diyorum. Şu barfiks çubuğuna asılı kalmanın ne kadar etkili olduğunu da bilmiyorum. Öyle söylentiler var ama...

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Rows official
Zaten iyi uğraşıyormuşsunuz. Sadece erken yatma önerisi verebilirim. Yatmadan önce de yemek yemeseniz güzel olur (en az 2 saat önce yemiş olun). Aynı zamanda kesin sonuç için ortopedi uzmanına görünmenizi öneririm. En azından sağlıklı uzayacaksınız.
Barfiks veya şınav çekmenin boy uzatacağını söyleyemem ama ikisi de büyüme hormonu salgılanmasını sağlar.

Bir de olurda sorarsınız diye diyorum. Şu barfiks çubuğuna asılı kalmanın ne kadar etkili olduğunu da bilmiyorum. Öyle söylentiler var ama...
Hocam zaten cok yemek yiyen birisi değilim günlük 2 öğün yiyorum sabah ve öğlen akşamları yemek yemiyorum o yüzden bu da tamam. Ortopedi doktoruna da gitmeye calisacagim tamamdir

Lux0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Çağtay
Hocam Peki beni %100 sağlam uzatacak bir şey varmı yumurta bile yerim gerekirse ne kadar hiç sevmesem nefret etsem de zorlarız sıkıntı yok😅😅

Bı 1.76 - 1.80 arası olsam yeter de artar inşallah 10cm boy atarım da uzarım çok istiyorum. Bazen bazı kızlar benden uzun oluyor kendimi kötü hissediyorum öyle olunca 😳😔

Bu arada şunuda belirtmek istiyorum ergenliğe yaşıtlarımdan biraz geç girdim yaş8tlar 12-13 yaşında girerken ben 14 yaşına geldiğimde daha yeni yeni girmeye başladım.
24 yasına kadar boy uzar diye biliyorum

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
675
İsim
Tuğra
Sadece şunu diyeyim. Büyüme hormonu en çok saat 22.00 ila 02.00 arası saatlerde salgılanıyor. Yani, uyku saatinizi "11-12" ye çekmek, kesinlikle iyi bir karar. Hem, dinlenmiş olursunuz.
büyüme hormonunun öyle bir saati yok güzel element uydurmuşsunuz.

24 yasına kadar boy uzar diye biliyorum
hocam epifiz plağına bağlı bir şey diye biliyorum diyelim 17 yaşında kapandı ondan sonra ameliyat harici uzayamazsınız yani belirli bir yaşı yok.

16 yaşındayım yeni girdim boyum 1.67 henüz sakalım falan çıkmadı çok 2-3 tane tüy var o kadar babam 1.72 abim 1.75 anne 1.65 dayım 1.75. size sorucagim soru şu boyumu nasıl uzatabilirim yumurta sevmiyorum veya karnabahar sebze sevmem ve yemiyorum boyumu uzatmam için onerebileceginiz hap veya bir şey varmı ya da bir şey yapmasan da uzar mı ailedeki çoğu kişi 1.72 ve üstü.
NOT : HER GÜN AZ DA OLSA BARFİKS VE ŞINAV ÇEKİYORUM AKSATMADAN.
doktora gidip epifiz plagınıza baktırın açıksa siz 1.73-1.75 olur gibisiniz.Bence ortalama bir boy iyidir

Zzabuza

80+
büyüme hormonunun öyle bir saati yok güzel element uydurmuşsunuz.

hocam epifiz plağına bağlı bir şey diye biliyorum diyelim 17 yaşında kapandı ondan sonra ameliyat harici uzayamazsınız yani belirli bir yaşı yok.

doktora gidip epifiz plagınıza baktırın açıksa siz 1.73-1.75 olur gibisiniz.Bence ortalama bir boy iyidir
We need hocamız forumun en donanımlı ve en araştırmacı hocalarımızdan biridir. 22-02 arasında kast ettiği şey derin uyku. Derin uyku sırasında daha fazla büyüme hormonu salgılarsınız.

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
675
İsim
Tuğra
We need hocamız forumun en donanımlı ve en araştırmacı hocalarımızdan biridir. 22-02 arasında kast ettiği şey derin uyku. Derin uyku sırasında daha fazla büyüme hormonu salgılarsınız.
chatgpt ile en donanımlı en araştırmacı kişi olunabiliyormuşo.O2o.O2o.O2o.O2

karanlık bir ortam yaratın öğlen 12 de de büyüme hormonu salgılayabilirsiniz umarım ne dediğimi anlamışsınızdır bunu bilmek için ayt biyoloji bilseniz bile yeterli.
ve ayrıyeten büyüme hormonu aynı zamanda biyolojik saate de bağlıdır herkesin biyolojik saatinin farklı oldugunu düşünürsek kesin bir saat söyleyemeyiz

Shix2x

80+ Bronze
Yani %90 genetik. Uykuymus, full sut, protein tuketerek 180 olmayi beklemeyin. Çok takmaya gerek yok.

Top Bottom