Neler Yeni

Boyum daha uzar mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
...
Abim de tam benim yaşımda boy atmıştı o da benim civarimdaydi , hocam bir soru şaka soracağım yumurta yemiyorum onun gibi vitaminleri nerden alabilirim boyu uzatmak için duzenli beslenmem yok pek sağlıklı beslenmiyorum
Yumurta yiyenler genelde protein olduğu için yerler. Şimdi Google dan baktım, içinde A ve C vitamini varmış. Farklı bir meyve yersiniz. Boy uzamasında işinize en çok (Diğerleri de önemli ama en çok...) yarayacak vitamin D vitamini. Onu kış ayında olduğumuz için etlerde bulabilirsiniz. Eğer, et yemekte bir sorununuz yoksa çok sorun olacağını sanmam. Yaz ayında olsaydık D vitamini ihtiyacımızı güneşten karşılayabilirdik.
Protein ihtiyacınızı da. Et ve Baklagillerden karşılarsınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu arada boyum en son uzayali 7 ay falan oldu sanirim o civarlar
Hmm. O, zaman pek kesin konuşamam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Rows official
Yumurta yiyenler genelde protein olduğu için yerler. Şimdi Google dan baktım, içinde A ve C vitamini varmış. Farklı bir meyve yersiniz. Boy uzamasında işinize en çok (Diğerleri de önemli ama en çok...) yarayacak vitamin D vitamini. Onu kış ayında olduğumuz için etlerde bulabilirsiniz. Eğer, et yemekte bir sorununuz yoksa çok sorun olacağını sanmam. Yaz ayında olsaydık D vitamini ihtiyacımızı güneşten karşılayabilirdik.

Hemen hemen haftada 2 günde bir et yiyorum bizim baba tarafı doğulu olduğu için etçiljz çok et yeriz çokta severim et yiyorum yani.

Ama sakalım falan hiç çıkmadı benim bildiğim sakal çıktıktan sonra boy uzaması yavasslar bende çıkmadı ama 7 aydır falan uzamıyor ailedekilere soruyorum birden boy atacaksın sen yavaş yavaş uzamaz diyorlar umarım öyle olur çok fazla kaygım var boydan yana.

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
...
Hemen hemen haftada 2 günde bir et yiyorum bizim baba tarafı doğulu olduğu için etçiljz çok et yeriz çokta severim et yiyorum yani.
Tamam o zaman, Protein açısından aynı zamanda D vitamini açısından sorun yaşamazsınız gibi görünüyor.

sakalım falan hiç çıkmadı benim bildiğim sakal çıktıktan sonra boy uzaması yavasslar
Böyle bir şeyi hiç duymadım. Doğru olduğunu da sanmıyorum. Herkeste ergenlik farklıdır. Belki ailenizin dediği de doğrudur ama kesin cevap veremeyeceğim. Siz vücudunuza bırakın. Genlerinize ne yazıyorsa ondan birazcık daha uzun olabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Rows official
Tamam o zaman, Protein açısından aynı zamanda D vitamini açısından sorun yaşamazsınız gibi görünüyor.

Böyle bir şeyi hiç duymadım. Doğru olduğunu da sanmıyorum. Herkeste ergenlik farklıdır. Belki ailenizin dediği de doğrudur ama kesin cevap veremeyeceğim. Siz vücudunuza bırakın. Genlerinize ne yazıyorsa ondan birazcık daha uzun olabilirsiniz.
Hocam Peki beni %100 sağlam uzatacak bir şey varmı yumurta bile yerim gerekirse ne kadar hiç sevmesem nefret etsem de zorlarız sıkıntı yok😅😅

Bı 1.76 - 1.80 arası olsam yeter de artar inşallah 10cm boy atarım da uzarım çok istiyorum. Bazen bazı kızlar benden uzun oluyor kendimi kötü hissediyorum öyle olunca 😳😔

Bu arada şunuda belirtmek istiyorum ergenliğe yaşıtlarımdan biraz geç girdim yaş8tlar 12-13 yaşında girerken ben 14 yaşına geldiğimde daha yeni yeni girmeye başladım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
...
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Rows official
Hocam keşke olsa :D ama ne yazık ki yok... Olsa direkt kullanırdık.

Her erkeği üzmeyi başaracak o şey... Sağlık olsun hocam.
Hocam sonuç olarak bana önereceğiniz nedir et yiyeyim bol bol meyve zaten yiyorum sürekli barfiks ve sınav çekiyorum yaklaşık 1-1.5 aydır ve ayrıca evde D vitaminleri falan var onlardan içiyorum yaklaşık 1.5 aydır bide bol bol süt içiyorum(saglikli olandan marketlerdeki deil) başka onerebileceginiz bir şey varmı ve ayrıca şınav ı birakip barfiks mi çekiyim sadece yoksa ikisine devam mı etmeliyim hangisi daha çok uzatır aynı mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
...
Hocam sonuç olarak bana önereceğiniz nedir et yiyeyim bol bol meyve zaten yiyorum sürekli barfiks ve sınav çekiyorum yaklaşık 1-1.5 aydır ve ayrıca evde D vitaminleri falan var onlardan içiyorum yaklaşık 1.5 aydır bide bol bol süt içiyorum(saglikli olandan marketlerdeki deil) başka onerebileceginiz bir şey varmı ve ayrıca şınav ı birakip barfiks mi çekiyim sadece yoksa ikisine devam mı etmeliyim hangisi daha çok uzatır aynı mi
Zaten iyi uğraşıyormuşsunuz. Sadece erken yatma önerisi verebilirim. Yatmadan önce de yemek yemeseniz güzel olur (en az 2 saat önce yemiş olun). Aynı zamanda kesin sonuç için ortopedi uzmanına görünmenizi öneririm. En azından sağlıklı uzayacaksınız.
Barfiks veya şınav çekmenin boy uzatacağını söyleyemem ama ikisi de büyüme hormonu salgılanmasını sağlar.

Bir de olurda sorarsınız diye diyorum. Şu barfiks çubuğuna asılı kalmanın ne kadar etkili olduğunu da bilmiyorum. Öyle söylentiler var ama...

Top Bottom