Neler Yeni

Kıdem tazminatından anlayan var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
emir kuyu
Arkadaşlar benim kıdem tazminatı bordrom bu burda son aylık ücreti 25 bin kıdem yazminatı tavanı 35 bin olarak gözüküyor toplamda 60 bin yapıyor fakat ödenecek net kıdem tazminatında 50 bin yazıyor, babam bana neden böyle oldu dedi ben de anlamadım anlayan biri varsa açıklayabilir mi?

Ekler

• 20240910_222320.jpg
    20240910_222320.jpg
    597.3 KB · Hit: 40

eneskaya6

80+ Silver
neredeyse tam 2 sene calismissin. kidem tazminatı 1 seneyi doldurmuş kisilerin (Calistigi yil x aldığı 1 Aylık maaş) maasin 25k olduğu icin 2 yildir calisiyorsun, kidem tazminatı olarak 2 maaş hakkin var

Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
emir kuyu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
neredeyse tam 2 sene calismissin. kidem tazminatı 1 seneyi doldurmuş kisilerin (Calistigi yil x aldığı 1 Aylık maaş) maasin 25k olduğu icin 2 yildir calisiyorsun, kidem tazminatı olarak 2 maaş hakkin var
yani miktar doğru mu onu anlamadım babam da dedi 25 ile 35 60 bin yapmıyor mu diye kafam karıştı

Yutuliti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Müslüm
Hesaplama doğru. Muhtemelen kıdem tazminatı tavanı olan 35.000 TL tutarda kafan karışmıştır. O kıdem tazminatı tavanı yılda iki kez güncellenir. Maaşın zaten tavan tutarı geçmediği için seni ilgilendiren bir şey değil takılma yani o rakama. Damga vergisi kısmı ise 0,00759 oranında kesilir. Bu herkesten kesilen küçük bir miktar. kanun böyle. Toplam 716 gün çalışmışşsın. Tam iki yıllık bir tazminat bile değil. Sen şimdi gidip iki ile maaşını çarparsan sonuç yanlış çıkar. Gün üzerinden kıdem tazminatı hesaplaman gerek. Oda biraz tecrübe istiyor formül istiyor.
Konu açılalı baya olmuş ama görürsen veya başka sorun varsa yazabilirsin. En azından başkalarına bir faydamız olur. Şurdan gün üzerinden kıdem tazminatını hesaplayabilirsiniz. Kıdem tazminatı hesaplama

Top Bottom