Fantastiktürk
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Güzel bir marka, kendim de G2722HS modelini kullanıyorum. Fakat forum da monitör işinin kitabını yazmış @Fantastiktürk hocamız bu fiyatlarda MSI G274QPF E2, Philips Evnia 27m2n5500/00 modellerini öneriyor.
Evet hata. G2724D normal şartlarda da artık eskimiş bir model. Sırf kontrastı ve parlaklığı için öneriliyordu. Benim önerdiğim modeller kontrast olarak onu yakalamakla kalmadı hız, renk ve diğer alanlarda da geçti. G2724D geçen sene için (Edit: 2025 oldu değil mi... 1.5 sene önce diyeyim o zaman) fiyatına bağlı olarak iyi bir modeldi (Çünkü o sırada da Acer XV272U KV çok daha ucuza satılıyordu çoğu zaman).Selam arkadaşlar,
Yeni sistem topladığımdan, şu an elimde ki monitör LG UltraGear 27GS60F-B 27 inç 180Hz FHD 1ms HDR 10 IPS olduğundan ve performans açısından beni tatmin etmediğinden bu monitörü Amazon üzerinden iade edip yeni monitör almaya kadar verdim.
Forum konularında ve genel internet gezintisi sonunda, Dell G2724D 27" 1 ms 165 Hz 2K monitör siparişimi az önce verdim. Kullanan herkesin çok memnun kaldığını gördüm ve bu fiyata en iyi fiyat performans monitör olduğu söylenmekte. Yaklaşık olarak 15% indirime girmiş kaçırmak istemedim.
Sizce bu monitör yerine başka bir monitör tercih edilebilir miydi? Yoksa doğru bir tercih mi yapmışım?
Yine de tek sorun bu olsa kaybınız sadece F/P olurdu. Ancak son 1 senedir bazı kullanıcıların iddiasına göre Dell bu modeli çok daha kötü bir panelle gönderebiliyor. Sessiz sedasız paneli değişmiş yani. Eski panel 450 nit ve 1350-1400 kontrasta ulaşabilirken yenisi yanlış hatırlamıyorsam 800-900 kontrast ve 300 nit olması lazım. Eğer size bu panel gelirse çok çok kötü bir model almış olursunuz. VG27AQ3A faciasına benzer özelliklere sahip o panel.
Dolayısıyla Philips 27M2N5500, AOC Q27G4X veya son tercih olarak (Lenovo R27QE riski alınmak istemiyorsa) MSI G274QPF E2 tercih etmelisiniz.
Son olarak 8200 de o modele ucuz bir fiyat değil. Philips 10 stok da olsa 5999'a satıldı. Lenovo düzenli olarak 6500-7000'e satıldı. Geçen sene için bile 8200 iyi değildi çünkü o zaman da Acer XV272U KV 6500-7500'e satılıyordu.
Ha demiyorum ki gelince açacaksınız bozulacak. Bunu iyi anlamanız lazım. Elinizde cihaz yok yani siz karşılaştırma yapamazsınız. Hangisini alsaydınız da tuşa basacaktınız çalışacaktı ve oo iyiymiş diyecektiniz. Ama bu kötü bir tercih olduğu gerçeğini değiştirmiyor.