Sitede 48 se normali 42-43 olur gayet mantıklı tip de göreceli bence estetik duruyo 60 hz diye kötüleyenler olucak elbet en azından animasyonları iyi lag yok
Bahsettiğiniz durumdaki insanlar 2. el piyasasına bakmıyor mu neden bundan bahsetmediniz yani bir insan milyarder değilse telefonunu değiştireceği zaman eskisini satması gerekir birisi değerini ötekinden 2 kat daha fazla koruyor, ve planlı eskitme olayı hakkında ne kadar bilginiz var açıklar mısınız detaylarını?
2.ele baktıklarını pek sanmıyorum bir kisminda "başkasının eskisini mi kullanicam" gibi bir algı var bazıları da " daha fazla verir ilk ben açarım (st aticak)" gibi fikirleri var kendilerince ben demiyorum ki iphone almasınlar ama neden kimse bütçesine yeten cihazı almıyor bunu anlamıyorum. iphone denilen cihaz ne kadar benim gözümde eksikleri olsa da amiral gemisi klasmanında eğer sen asgari ücret ile evini gecindirmeye, ailene destek olmaya ya da kendi başına yaşamaya çalışıyorsan neden bütçeni aşacak bir cihaz alıyorsun? bu sorunun cevabi da artık iphone gibi bir markanın ürünü cihaz olarak değilde statü belirtisi olarak görülmesinden kaynaklanıyor yoksa cihaz hakkında bir bilgileri oldukları için değil.
planlı eskitme konusuna gelirsek biraz ilgi alanımın dışında ama kısaca özetlemek gerekirse ürünün satılmasını sağlamak için yapılan bir hamle aldığınız ürün ne olursa olsun ( telefon, pantalon, cüzdan) eğer uzun yıllar dayanırsa sen bu ürünü tekrar satın almayacağın için ürünün kolaylıkla yipranması, eskimesi, yavaşlaması ve benzeri durumların gerçekleşmesini sağlıyorlar. teknolojik cihazlarda genellikle yazılım ile oluyor ama diğer ürünlerde nasıl oluyor bilmiyorum. mesela babamın yıllar öncesinden baya bir pantalonu var adam yıllardır giyiyor herhangi bir sorun yok ben geçen sene bershka dan pantalon aldım yırtılmaya falan başladı tabi şimdi verdiğim para kullandığım süre ile kiyaslaninca fena değil ama eski kot pantalonlarda bu durum yaşanmazken neden yenilerde yaşanıyor anlamış değilim. bu belgeseli de izlemenizi tavsiye ederim
2.ele baktıklarını pek sanmıyorum bir kisminda "başkasının eskisini mi kullanicam" gibi bir algı var bazıları da " daha fazla verir ilk ben açarım (st aticak)" gibi fikirleri var kendilerince ben demiyorum ki iphone almasınlar ama neden kimse bütçesine yeten cihazı almıyor bunu anlamıyorum. iphone denilen cihaz ne kadar benim gözümde eksikleri olsa da amiral gemisi klasmanında eğer sen asgari ücret ile evini gecindirmeye, ailene destek olmaya ya da kendi başına yaşamaya çalışıyorsan neden bütçeni aşacak bir cihaz alıyorsun? bu sorunun cevabi da artık iphone gibi bir markanın ürünü cihaz olarak değilde statü belirtisi olarak görülmesinden kaynaklanıyor yoksa cihaz hakkında bir bilgileri oldukları için değil.
planlı eskitme konusuna gelirsek biraz ilgi alanımın dışında ama kısaca özetlemek gerekirse ürünün satılmasını sağlamak için yapılan bir hamle aldığınız ürün ne olursa olsun ( telefon, pantalon, cüzdan) eğer uzun yıllar dayanırsa sen bu ürünü tekrar satın almayacağın için ürünün kolaylıkla yipranması, eskimesi, yavaşlaması ve benzeri durumların gerçekleşmesini sağlıyorlar. teknolojik cihazlarda genellikle yazılım ile oluyor ama diğer ürünlerde nasıl oluyor bilmiyorum. mesela babamın yıllar öncesinden baya bir pantalonu var adam yıllardır giyiyor herhangi bir sorun yok ben geçen sene bershka dan pantalon aldım yırtılmaya falan başladı tabi şimdi verdiğim para kullandığım süre ile kiyaslaninca fena değil ama eski kot pantalonlarda bu durum yaşanmazken neden yenilerde yaşanıyor anlamış değilim. bu belgeseli de izlemenizi tavsiye ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:
samsung evet fena değil gibi arkadaşımda s24fe var bir sıkıntısı yok şuanlık gayet memnun
Mesaj otomatik birleştirildi:
samsung evet fena değil gibi arkadaşımda s24fe var bir sıkıntısı yok şuanlık gayet memnun
İlk paragrafınızda bahsettiğiniz konuda mesajımı biraz yanlış anlamışsınız. Kastettiğim şey şu, çoğu insan telefonunu 3, 4 sene sonra güncelleştirmeyi tercih ediyor. Bu durumda telefonunun 2. el piyasasında alıcı bulması önemli bir faktör oluyor, Samsung'un ve tüm android markaların 2. elde değeri ölürken Apple kendi değerini daha yüksek oranda koruyabiliyor. Cihaz güncelleştirileceği zaman kişi bir iPhone'dan ötekine geçerken bir Samsung kullancısının başka bir Samsung cihaza geçmesinden çok daha az bir para ödüyor. Bu iPhone'ları daha fiyat performans yapar.
Planlı eskitme hakkında ise size şunları söyleyebilirim bir nebze bilgi eksiğinizin olduğunu düşünüyorum bu sadece iPhone 6 ve 7 serisinde olan bir durumdu. Bunun sebebi ise cihazların içinde gelen piller bir nebze sorunlu pillerdi hızlı eskiyorlardı ve eskimeye başladığında cihaz fazla güç çektiğinde kendini enerji veremeyip direkt olarak cihazı kapatıyordu. Apple bu sorunu çözmek için cihazı kapatacak düzeyde güç çekmesini engellemek için bir güncelleme yayınlayarak cihazların hızını sınırladılar. Hata mıydı bence hataydı ancak planlı eskitme gibi bir durum kesinlikle değil. Ardından sorunsuz bataryalar üretildiğinde batarya değişim kampanyaları başlattılar. Bu noktada kullanıcılar tepki verip dava açıldığınde bahsettiğim güncellemeyi geri çektiler.
Samsung'da benzer sebeplerden cezalar aldı hatta s22 gibi güncel telefonları bile bir dönem GOS servisi yüzünden %56 güç kaybıyla çalıştı ve şöyle bir nokta var telefonlar güncelleme aldıkça yavaşlayabilir. Bu normal bir durum sonuç olarak analoji yapmak için bilgisayarlardan örnek vereyim 5 sene önce aldığınız bir bilgisayar o zaman oyunlarını çok güzel çalıştırırken bu dönem oyunlarını daha yavaş çalıştırabilir eskide kalmasından dolayı. Bunu her firmanın telefonları yaşıyor. Gelen güncellemelerin telefonun hızına negatif etki etmesi normal çünkü her güncelleme daha çok şey daha çok yük demek. Apple kendi işletim sistemini kullandığından dolayı bu konuda daha da şanslı sayılır çünkü kendi işletim sistemi sadece kendi cihazlarına optimize edilmek için çıkarılıyor. Android işletim sistemi, herhangi bir marka için özel çıkarılmadığı için bir android cep telefonu bu sebepten ötürü doğal olarak yıllar geçtikçe daha çabuk eskiyor.
Hileli oyun yada dandik apk lardan bahsetmiyorum. Mesela kitap okumak için mihon kullanıyorum. İos karşılığı yok, açık kaynaklı proje. Bu şekilde 20 tane farklı uygulama kullanıyorum
Hileli oyun yada dandik apk lardan bahsetmiyorum. Mesela kitap okumak için mihon kullanıyorum. İos karşılığı yok, açık kaynaklı proje. Bu şekilde 20 tane farklı uygulama kullanıyorum
Seni kastetmemiştim bu arada senin bu amaçla söylemediğini biliyorum ama yinede dediğim şey biraz yanlış anlaşılmaya açık olmuş bu arada yine de argümanında hata olduğunu düşünüyorum
Benim gözlemim şu şekilde oldu, en iyi şartlar altında samsung çok iyi çekiyor ama kalan durumlarda afallıyor. İphone hep iyi çekiyor, çook iyi çekmiyor ama hep iyi çekiyor