İşte ben bunu diyorum darwini 100% kopyalamıyoruz bence de evrim var 100% ama evrimin yorumlanması olarak 100% bir şey yok benim yorumuma göre islamla çelişmiyor mesela
Burda darwinin de senin fikirlerin pek önemli değil benim fikirlerim de önemsiz elimizde olan net bilgilere göre canlıların oluşumunu karışık çorba deneyinde gözlemleyebiliyoruz ancak kutsal kitaplara göre insan direkt olarak topraktan yaratıldı bi anda dünyaya indi ve indiğinde nerdeyse kusursuzdu temel bir avcı ve toplayıcısı besin zincirinin tepesinde yani İslam ile evrim çelişen şeyler
Ama dinime göre yorumlamam imkansız değil ki evet kabul ediyorum bilgi eksiğim var ama bildiğim kadar konuşuyorum evrim kalıp ve yorumlanamaz bi şey olmadığı için de kendi dinime göre yorumlamam mümkün
Reis sen ya zekasal olarak sağlıklı değilsin ya da beni bilerek anlamıyorsun en ateist adamlar bile dinlerin iradeye dayalı olduğunu söylüyor zaten iradeye dayalı olduğu için inanmıyorlar ve biz normal bilimden bahsetmiyoruz evrimden bahsediyoruz ve evrim insanın kökeni ve yaradılış ile alakalı olduğu içinde dinle ilgileniyor bence sende yüzde 52nin bir özetisin
Ulan Nature ve Science dergisi üzerinden genom atıyorum genom. Direkt neandertallerin kemikleri üzerinden çıkartılmış genomdan bahsediyoruz. Daha ne istiyorsun sen? Kaynak istedin en güvenilir kaynaklardan GENOM attık devamında da senin yorumun öyle vesaire diye zırvalamaya başladın. Boşu kes de konuşmadan önce git azıcık bir şeyler öğren sonra çık insanların karşısına.
Burda darwinin de senin fikirlerin pek önemli değil benim fikirlerim de önemsiz elimizde olan net bilgilere göre canlıların oluşumunu karışık çorba deneyinde gözlemleyebiliyoruz ancak kutsal kitaplara göre insan direkt olarak topraktan yaratıldı bi anda dünyaya indi ve indiğinde nerdeyse kusursuzdu temel bir avcı ve toplayıcısı besin zincirinin tepesinde yani İslam ile evrim çelişen şeyler
Topraktan yaratılan Hz Adem ve cennette ne kadar kaldı bilmiyoruz direkt dünyaya inmedi indiğindeyse neye göre neredyse kusursuz bu da yoruma açık bir şey sonuçta diğer canlılarda Allah sayesinde bir düzen içinde evrimleştiyse Hz ademide bu evrime uygun şekilde yaratabilir
Eski canlı fosillerini mi baz alır evrim gerisini okumaya gerek yok hpcam bayağı da yazı yazmışsınız ama nafile adama onlarca kişi saldırıyor ama evrimin ne olduğunu bilmeden bir de soruyor seni bu düşünceye iten şey ne okuduğun kitaplar filmler ne diye ama daha tartışdığı konuyu bilmiyor
Neyi baz alır? Paleoantropolojiyi baz almadığını mı iddia etmeye başlayacaksınız şimdi? Bence senin yazdığının gerek yoktan sonra ki kısmınıda pek okumaya gerek yok. Her kavramı birbirine katıp haklı gibi takılmanız beni benden alıyor. Ayrıca dalga geçmişsin kendince Kuran'ı Kerim ile çocuğu linç etmişsiniz vs diyip. Maşallah ayaklı hoşgörü kardeşlerim. 55. anlam muhabbeti falan yok Kuran'da her ayet bi olaydan sonra inmiştir ve tabii ki kelimenin farklı anlamı olabilir, hangi olaydan sonra ne için söylenmiş bunların bir Müslüman tarafından öğrenilmesi tabii ki lazım.Arapça anlam konusunda derin bi dildir ki o dönem şiir de en önde olmalarının sebebi budur. Arap övdüğüm falan yok ama tarihsel gerçekleride inkar etmezsiniz diye düşünüyorum. Nasıl ki 'Your welcome' Türkçe'ye 'Rica ederim' olarak geçiyorsa Arapça'da olan bi kelimenin de Türkçe de farklı çevrilmesi çok normal. Bu arapçaya özgü bir şey gibi davranıyorsunuz ama tüm dillerde var. Ben tefsir, meal okumadan da anlayamıyorsam inanmam vs muhabbetlerine giriyorsanız zaten amacınız birşeyi öğrenmek değildir. En ufak örneği arapça'da şarap her türlü meşrubata deniyor ama bizim dilimizde alkol için kullanılıyor. Sonra senin gibi arkadaşlar eğeeh hani alkol haramdı cennette nasıl var falan diyor. Çok fazla riamond rema örneklemesi görüyorum yazılarında verdiği '65. anlamı mı' falan diye örnekler bile birebir onun sözleri. Adam tefsir kitabından kaynak veren, laf sokmak istediği arapça kelimeyi bile yanlış söyleyen birisi. Rica ediyorum birşeyleri artık chatgpt, sosyal medyada ateist veya deist forumlarından değilde kendi idrak çabalarınız ile öğrenin artık. İki dk önce saygıdan bahsedip sonra Kuran'da kaçıncı anlamı diye dalga geçip saygıdan bahsetmeyin. Ben forumda sabaha kadar anlatırım sorun yok ama sonucunda konudan aşırı bağımsız cevaplar veriyorsunuz veya birşeye öylesine olsun diye inanıyorsunuz bende bir şey öğrenme amacı olmayan insanlara zorla bir şey izah edemem. Hani savunduğun şeyde canlı fosillerinin incelenmediğini sanıyorsun çok ilginç. Düzenli olarak forumda trol amaçlı konular açılmaya başlandığını düşünüyorum başka izahatı yoktur bence.
Ama dinime göre yorumlamam imkansız değil ki evet kabul ediyorum bilgi eksiğim var ama bildiğim kadar konuşuyorum evrim kalıp ve yorumlanamaz bi şey olmadığı için de kendi dinime göre yorumlamam mümkün
Din de yorumlanabilir bir şey hocam mesela bi ayetin ne anlatmak istediğini yorumlayabilirsin bu kitap sana yol göstermek için var doğru yolu bul diye var tabii ki bu sosyal medyadaki şarlatan din hocalarından bahsetmiyorum onlar istisna o elemanlar sizi dininiz ile sömüren omurgasızlar
Ulan Nature ve Science dergisi üzerinden genom atıyorum genom. Direkt neandertallerin kemikleri üzerinden çıkartılmış genomdan bahsediyoruz. Daha ne istiyorsun sen? Kaynak istedin en güvenilir kaynaklardan GENOM attık devamında da senin yorumun öyle vesaire diye zırvalamaya başladın. Boşu kes de konuşmadan önce git azıcık bir şeyler öğren sonra çık insanların karşısına.
Aga hala anlamıyorsun istediğin kaynağı at sonuçta bunlarda beşer fikirler ben güvenilir değil demiyorum ama biz burda yorumlanabilir bir şeyden bahsettiğimiz için 100% lafı bu tarz kanıtlarda kullanılamaz
Din de yorumlanabilir bir şey hocam mesela bi ayetin ne anlatmak istediğini yorumlayabilirsin bu kitap sana yol göstermek için var doğru yolu bul diye var tabii ki bu sosyal medyadaki şarlatan din hocalarından bahsetmiyorum onlar istisna o elemanlar sizi dininiz ile sömüren omurgasızlar
Tabii ki yorumlanabilir ama kısıtlı evrim gibi daha geniş değil mesela kadınların başörtüsü konusunda tam olarak bi açıklık yok ama sonuçta ister namaz kılarken ister günlük hayatta illa takacaksın ve ben bunu "namaz kılarken baş örtüsü takılmaz" şeklinde inkar edemem o yüzden islam evrim kadar yorumlanamaz
Topraktan yaratılan Hz Adem ve cennette ne kadar kaldı bilmiyoruz direkt dünyaya inmedi indiğindeyse neye göre neredyse kusursuz bu da yoruma açık bir şey sonuçta diğer canlılarda Allah sayesinde bir düzen içinde evrimleştiyse Hz ademide bu evrime uygun şekilde yaratabilir
Kur'an'a göre insan topraktan yaratıldı ve o zaman da besin zincirinin en üstündeki avcı ve toplayıcıydı ancak evrimsel süreçte dünazorların büyük kısmının yok olmasından sonra dünazorlar tarafından temel av halinde olan memeler dünyanın hakimi oldu çünkü onların dinazorlar gibi keskin pulları büyük pençeleri ya da dişleri yoktu ayrıca dinazorlara göre daha avantajlıydılar hayatta kalma konusunda meteor sonrasında nerdeyse soyları tükenen dinazorlar hakimiyeti kaybetti dünya yıllar sonra tekrardan toprak altındaki tohumları sayesinde dünyayı yeşillendirdi istersen devamını da anlatabilirim insanlara kadar hocam
Aga hala anlamıyorsun istediğin kaynağı at sonuçta bunlarda beşer fikirler ben güvenilir değil demiyorum ama biz burda yorumlanabilir bir şeyden bahsettiğimiz için 100% lafı bu tarz kanıtlarda kullanılamaz
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tabii ki yorumlanabilir ama kısıtlı evrim gibi daha geniş değil mesela kadınların başörtüsü konusunda tam olarak bi açıklık yok ama sonuçta ister namaz kılarken ister günlük hayatta illa takacaksın ve ben bunu "namaz kılarken baş örtüsü takılmaz" şeklinde inkar edemem o yüzden islam evrim kadar yorumlanamaz
Evrim dini kutsallıkta değil diye aynı şekilde absürt yorumlanamaz mesela Tanrı insanı yarattı ve evrim bu şekilde başladı şeklinde bir yorum yapamazsın bilime aykırı bu durum da
Ulan neandertal iskeletinin genomlarının nesi yorumlanabilir? Ne diyeceksin mesela bu iskeletler güvenilir değil diye yorum mu yapacaksın ne yapacaksın? Niye eveleyip geveleyerek dinini aklamaya çalışıyorsun?
Şimdi gördüm eleman iskelete "fikir" demiş. Evet kardeşim bu iskeletler bir hayal ürünü, aslında yoklar. Yazık ya, harbiden çok yazık.
Kur'an'a göre insan topraktan yaratıldı ve o zaman da besin zincirinin en üstündeki avcı ve toplayıcıydı ancak evrimsel süreçte dünazorların büyük kısmının yok olmasından sonra dünazorlar tarafından temel av halinde olan memeler dünyanın hakimi oldu çünkü onların dinazorlar gibi keskin pulları büyük pençeleri ya da dişleri yoktu ayrıca dinazorlara göre daha avantajlıydılar hayatta kalma konusunda meteor sonrasında nerdeyse soyları tükenen dinazorlar hakimiyeti kaybetti dünya yıllar sonra tekrardan toprak altındaki tohumları sayesinde dünyayı yeşillendirdi istersen devamını da anlatabilirim insanlara kadar hocam
Hocam iyi bir yere değindiniz topraktan yaratılma kısmı gerçekten çok yoruma açık insanın evrimdeli atasını mı Hz ademi mi bunu yorumlayabiliriz ve burda insan lafı direk insanın en gelişmiş hali yani direk homo sapiens de olabilir o homo sapiensler olduğu zaman onlar besin zincirinin tepesindeydi
Evrim dini kutsallıkta değil diye aynı şekilde absürt yorumlanamaz mesela Tanrı insanı yarattı ve evrim bu şekilde başladı şeklinde bir yorum yapamazsın bilime aykırı bu durum da
Ulan neandertal iskeletinin genomlarının nesi yorumlanabilir? Ne diyeceksin mesela bu iskeletler güvenilir değil diye yorum mu yapacaksın ne yapacaksın? Niye eveleyip geveleyerek dinini aklamaya çalışıyorsun?
Şimdi gördüm eleman iskelete "fikir" demiş. Evet kardeşim bu iskeletler bir hayal ürünü, aslında yoklar. Yazık ya, harbiden çok yazık.
Dinimi aklamaya çalışıyorum çünkü evrime ters düşmüyor senin attığın bu "sözde" kanıtta ne benim ne de senin işine yarar biz burda evrimin varlığını değil yorumlanmasını tartışırıyoruz
Hocam iyi bir yere değindiniz topraktan yaratılma kısmı gerçekten çok yoruma açık insanın evrimdeli atasını mı Hz ademi mi bunu yorumlayabiliriz ve burda insan lafı direk insanın en gelişmiş hali yani direk homo sapiens de olabilir o homo sapiensler olduğu zaman onlar besin zincirinin tepesindeydi
Sapienslerin başa geçmesine daha çok var sapiensler bizim ırkımız bizden önce veya bizimle beraber yaşayan insan ırkları olduğuna dair kanıtlara sahibiz türün adını unuttum ama sapiens yani bizim ırkımıza da asimile olan bi ırk vardı sanırım neandertellerdi onlar zaten homo saipenslerin bu zamana kadar hayatta kalmalarının sebebi ellerini ve alet edebiyatı bu kadar iyi kullanmalarıydı fiziksel olarak zayıftılar diğer türlere göre
Tesadüf tesadüf dediğin nedir ki gülüm. Ben senin için darwine kanmışım.
Darwini düşünen kahraman olamaz.
Bir biyolog olan Baptiste Lamerk 1800lerin başında tesadüfen herşeyin rastlantısal olduğunu savunan bir teori sunar bunu yaparken dayanağının olmadığını belirtir.
Cahrles Darwin fikri çok beğenir Lamerk'e onu öven bir mektup yazar:
Seni yapandan daha iyi yapmışsın lan idoğğlu..
Tekrar yazıyorum ateist inançsızlara sözüm yoktur. Sözüm tesadüfçüleredir. Neremle güldüğümüzü anlamışsınızdır.
Alayışınız için teşekkür ederiz.
Sapienslerin başa geçmesine daha çok var sapiensler bizim ırkımız bizden önce veya bizimle beraber yaşayan insan ırkları olduğuna dair kanıtlara sahibiz türün adını unuttum ama sapiens yani bizim ırkımıza da asimile olan bi ırk vardı sanırım neandertellerdi onlar zaten homo saipenslerin bu zamana kadar hayatta kalmalarının sebebi ellerini ve alet edebiyatı bu kadar iyi kullanmalarıydı fiziksel olarak zayıftılar diğer türlere göre
Tabii ki hocam ben bunları inkar etmiyorum zaten ve gerçekten eski insan ırkları hakkında çok bilgimde yok ama insan derken insanın hangi ırkı bu tartışılır yani ben veya siz ne derseniz deyin sonuç bir şekilde "bu ayet bu ırktan bahsetmedi"ye gelecek