Neler Yeni

Evrim Bilimsel Bir Gerçektir

Evrim bir gerçektir, bir doğa yasasıdır. Evrim teorisi ise evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bilimsel modeldir. Buradaki "teori" kelimesi bilimsel teoridir. Günlük hayatta kullandığımız anlamın dışındadır yani. Bu yazdıklarımın tersini söyleyen bir tane hakemli bilim dergisi gösteremezsiniz. Bu arada, gelip güvenilir bilimsel kaynaklar ile tersini kanıtlamak yerine ad hominem yapıp insanların şahsına saldırarak kendinizi haklı çıkartamazsınız haberiniz olsun, şimdiden söyleyeyim. Bilimsel olmayan hiçbir yoruma cevap vermeyeceğim. Hangi bilimsel kaynağa bakarsanız bakın evrimin ispatlanmış bir olgu olduğunu göreceksiniz.

En basitinden gidin ChatGPT'ye "Evrim gerçek mi" diye sorun. Hatta evrimle alakalı aklınızdaki tüm soruları GPT'ye sorun cevaplasın. Teknoloji devrindeyiz, gerçekleri tek tek gözünüzün içine sokacağız. Şahsımıza saldırarak işin içinden çıkamayacaksınız. Bilgisiz insanların hiçbir dayanağı olmayan bilim dışı yorumları görmezden gelinecektir.
Anlıyorum.

penthaL

80+
Peki kaynak kaynak diyorsun ya ben sana soruyorum senin kaynağının kaynakları ne peki illa en sonunda kaynak bi tane adamın kafası olacak ve benim kaynağımda benim düşüncelerim mesela darwinin kaynağı da kendi düşünceleriydi eğer öyle olmasaydı ondan önce başkaları söylerdi bunu
Ahahahahahah. Hakemli Science.org'un yayınladığı bilimsel makalenin kaynağı tek bir tane adamın kafası mı? Yazık. Kaynak sorduğumda "benim düşüncelerim" diyen birisinden de bu beklenirdi zaten. Ama ben yine dalga geçmeyeceğim. Umarım bir gün bilimle barışırsınız.

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama. hazır sistemler
Discord
kaan8765
Ahahahahahah. Hakemli Science.org'un yayınladığı bilimsel makalenin kaynağı tek bir tane adamın kafası mı? Yazık. Kaynak sorduğumda "benim düşüncelerim" diyen birisinden de bu beklenirdi zaten. Ama ben yine dalga geçmeyeceğim. Umarım bir gün bilimle barışırsınız.
Darwinde hiç bir kaynağı olmadan yapmış bunları gidip ona da aynı şeyleri söyler miydin
Eee darwin bey kaynağınız nedir diye adama sorar mıydın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hem science org da makaleyi yazan adamda biri ister 1 ister 100 kişi yazsın bunlar beşer şeyler sen makaleleri insan üstü varlıklar mı yazıyor zannediyorsun

AliMert37

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Ali Mert Okuducu
Aynen kardeşim her şey tesadüf

eseko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ahmet
Biz yinede bilim adamlarına bakalım.

Einstein
"Einstein and Religion" - Max Jammer
“Daha derin bir anlamda, bilim insanları Tanrı’ya inanmayan insanlar değildir. Bilim, zayıf akıllı insanların sıradan hurafelerine karşı çıkar, ancak Tanrı’nın varlığını kesinlikle reddetmez.”

Isaac Newton
Bu en güzel sistem, Güneş, gezegenler ve kuyruklu yıldızlardan oluşan düzen, ancak akıllı ve güçlü bir varlığın iradesinden kaynaklanabilir.” "The Principia: Mathematical Principles of Natural Philosophy"

Max Planck
Nereden gelirsek gelelim, bir Yaratıcı’ya inanmak zorundayız. Tanrı olmadan bilim mümkün değildir.”
"Religion and Natural Science"

Robert Boyle Modern Kimyanın Babası
Bilim, Tanrı’nın eserlerini anlamak ve O’nu daha iyi takdir etmek için bir araçtır.”
The Works of the Honourable Robert Boyle"

Francis Collins
DNA’nın keşfi, evrenin bilinçli bir zeka tarafından tasarlandığını gösteren güçlü kanıtlardan biridir.”
"The Language of God"

Mustafa Kemal Atatürk
“Bizim dinimiz akla en uygun ve en doğal dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin doğal olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması gerekir.”
(Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Cilt 1, Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1959)

Bir insanın inançsızlığını anlarım deistir ateisttir agnostiktir inançsız olmasını bir teoriye bağlamak ben buna inanıyorum demesi çok gülünç.
Yani zırtapozun biri çıkıyor hey arkadaşlar her şey rastlantısal olarak oluştu biliyor msunuz diyor(Lamarch) sonra bu hırbonun sözünü duyan darwin gibi birisi gidip sağa sola bakıyor evet rastlantı diyor herkeste inanıyor.

Evrime inananları malum partiye inanan insanlara benzetiyorum ışık gördüler mi sinek gibi oraya gidiyorlar.
20-30 yıl sonra insanlar utanacak bu teoriye inandıkları için kanıt olmaması da apayrı bir durum.
Birisi sizinle fena dalga geçiyorda neyse. Köprü var satılık oraya alalım evrimcileri.
adam evrim demiş tanrıyla ne alakası var mevzusunu hemen tanrılı bir sürü örneği sıralamışsınız.

penthaL

80+
Uygunsuz davranış
Darwinde hiç bir kaynağı olmadan yapmış bunları gidip ona da aynı şeyleri söyler miydin

Hem science org da makaleyi yazan adamda biri ister 1 ister 100 kişi yazsın bunlar beşer şeyler sen makaleleri insan üstü varlıklar mı yazıyor zannediyorsun
Ulan bilimsel makaleler birilerinin kendi şahsi düşünceleriyle mi yazılıyor ben bunu anlatmaya çalışıyorum zırcahil. Gözlemler, analizler ve buluntular ile desteklenir hakemli bilimsel makaleler. Sana neandertal genomu yolladım ben. Birilerinin neandertal hakkında kafasında kurduğu düşünceleri yollamadım. Cahil oğlu cahil.

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
Discord
kaan8765
Ulan bilimsel makaleler birilerinin kendi şahsi düşünceleriyle mi yazılıyor ben bunu anlatmaya çalışıyorum zırcahil. Gözlemler, analizler ve buluntular ile desteklenir hakemli bilimsel makaleler. Sana neandertal genomu yolladım ben. Birilerinin neandertal hakkında kafasında kurduğu düşünceleri yollamadım. Cahil oğlu cahil.
Düşünce değil de ne peki bunlar kanıt hiç bir zaman hiç bir yerde yok bu islamda da öyle eğer bir şeyin kanıtı olsaydı kimse zaten evrimi inkar etmezdi o yüzden o makaledekilerde gayet düşünce ve hala soruma cevap vermedin gidip darwine de bana dediğin gibi zıcahil der miydin?

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız
Tüm yorumları okumaya üşendim ilk sayfadaki birkaç kişiyi alıntıladım da neyse hocam bu şekilde nasıl yaşıyorsunuz mesela lütfen anlatın bana dinazorlar mesela yaşamadı mı ya da keşfettiğimiz insan türleri hani bunların varlığını nasıl reddedebiliyorsunuz biri yazmış sırf bi "teori" adı altında dinden çıkanları anlamıyorum diye gibi bir şey inandığınız din için gerçekleri görmeyi reddediyorsunuz Evrim biyolojinin temel kavramlarından biri hani çok da büyütülecek bir olayı yok hayatta kalma savaşı vermek de evrimdir canlılar hayatta kalmak için ortam şartlarına nesiller boyunca uyum sağlamaya çalışır bunu başaramayanlar da bu yarışı kaybeder bu kadar basit bir şey aslında bir de forumda felsefi ya da bilimsel konulara karşı bu kadar karşı olmanız da absürt burda istediği konu hakkında konu açıp insanlarla tartışabilir Arabistana döndünüz iyice forumun logosunun da başını kapatalım mı bilim milim ateyizm konuşulmasın burda :D

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Evrim teorisini reddetmek dünyanın düz olduğunu iddia etmek gibi bir şey. "Evrim teorisine kanıt yok kardeyşim!" diyen birisi en başta teorinin kelime anlamını bilmiyor, ikincisi sorgulanamaz temel değerleriyle çelişen bilimsel bir gerçeğe tamamen kendisini kapatmış zaten.

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız
Birde yazdığım şeyi ctrl-v yapıp chat gpt'ye sormuş puahahahaha. Evrim neyi baz alır? Eski canlı fosillerini. İşte sallamasyon kısmı burada devreye giriyor zaten. Ortak ata vs ESPRİLERİ. Bir balinanın 5 milyon yıl önce süzgecinin olması benimle ortak atadan geldiği anlamına gelmez. Bu sadece bu fosilleri inceleyen insanların kendi düşünceleridir. Ayrıca ben evrim yok demedim sizin gibi nonnikinden element uydurularak oluşan bir şey değildir dedim. İnsan ortak ataya vs sahip değildir insan insandan gelmiştir fakat yaşadığı çevreye, koşullara uyum sağlayarak farklı şartlarda evrim yaşamıştır ama 'ortak atadan' vs gelerek değil. Yok hominini yok modern maymun yok cetacaeler bunlar buna inanmak isteyen tayfanın kendi yorumudur. Adam chatgpt olmasa cevap veremiyor, chatgpt ile evrimci tayfadan olmuş hala kendi kendine birşeyler atıyor. Ayrıca chatgpt internette olan akademik ve bilimsel şeyleri bulup cevap olarak veriyor. NPC den farkın olsun biraz kendin düşünmeye başla.
Eski canlı fosillerini mi baz alır evrim gerisini okumaya gerek yok hpcam bayağı da yazı yazmışsınız ama nafile adama onlarca kişi saldırıyor ama evrimin ne olduğunu bilmeden bir de soruyor seni bu düşünceye iten şey ne okuduğun kitaplar filmler ne diye ama daha tartışdığı konuyu bilmiyor

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
Discord
kaan8765
Evrim teorisini reddetmek dünyanın düz olduğunu iddia etmek gibi bir şey. "Evrim teorisine kanıt yok kardeyşim!" diyen birisi en başta teorinin kelime anlamını bilmiyor, ikincisi sorgulanamaz temel değerleriyle çelişen bilimsel bir gerçeğe tamamen kendisini kapatmış zaten.
Zaten burda evrim teorisini reddeden yok evrim yorumlanabilir diyenler var

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Eski canlı fosillerini mi baz alır evrim gerisini okumaya gerek yok hpcam bayağı da yazı yazmışsınız ama nafile adama onlarca kişi saldırıyor ama evrimin ne olduğunu bilmeden bir de soruyor seni bu düşünceye iten şey ne okuduğun kitaplar filmler ne diye ama daha tartışdığı konuyu bilmiyor

Evrim teorisi çürütüldü, Evrim Yalanı vb. gibi Katolik çıkışlı saçmalıklar dışında bir şey alıp okumadıkları için kendilerini ne kadar komik duruma düşürdüklerinin farkında değiller. :)

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Yağız

KAMDLQLCLACNAKCMKAKFKAKF adam makaleyi kutsal kitapla kıyasladı sen makaleleri insan üstü varlıklar mı yazıyor sanıyorsun diyor saygısızlık olarak kabul etme gerçekten saygı duyuyorum dinine de kuranı kerimi yazan kişi Hz Muhammed'dir bu adam Cebrail sayesinde Allah'tan aldığı bilgileri bu kitaba yazmış e bunu da bi insan yazıyor her ne kadar bu bilgileri Tanrıdan alsa da hata yapamaz mı yanlış anlayamaz mı bu anlatılanlardan en azından birini mesela konu dışında bir soru bu merak ettim cevabını hocam

Evrim teorisi çürütüldü, Evrim Yalanı vb. gibi Katolik çıkışlı saçmalıklar dışında bir şey alıp okumadıkları için kendilerini ne kadar komik duruma düşürdüklerinin farkında değiller. :)
Evrim teorisini kim çürüttü hocam bu YouTube da ki yani aradaki nükleotit farkı %4 değil 140 milyondur diyen adam mı kim ulan elimizde olan tüm bilimsel bilgilere uyan evrimi çürüttü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,641
Üyeler
168,470
Son üye
Atakan Emir
Top Bottom