Evrim Bilimsel Bir Gerçektir

Bak ben chat gpt'ye sordum ne dedi. Sırf neye inandığını bile bilmediğini gör diye inandığın kaynağa 'chat gpt' ye soruyu sordum. İnandığın kavramdan ne kadar uzak olduğunu gör istedim. İkisini birbirinden bağımsız sandığın için. Ben inanmıyorum zaten evrim denen dümene ama sende neyi bilmediğini bilmiyorsun diye gör istedim. Evrim denen şey zaten tesadüf çerçevesinde inceliyor. Hala bağlantısı ne diyor kendinin neye inandığını bilmiyor adam.
Alıntıyı görüntüle
Ulan ahahahahahaha. Mutasyonlar zaten rastgele meydana gelir kardeşim sen şaka mısın? Bizim bahsettiğimiz şey bu mu??? Arkadaş tüm canlılığın tesadüfen var olduğunu ve evrimin tesadüfen ortaya çıktığını iddaa ediyor. Şöyle bir cümle kurmuş mesela. "Ben çok çok simetri ve altın oran ile oluşan tesadüflere mesela hayranım." Simetri zaten doğadaki temel fizik yasalarının bir sonucu. Neyse ya kime ne anlatıyorum.

Evrim İslam ile çelişmez sizin 'evrim teorisi' anlayışınız İslam ile çelişir. Farkı daha idrak edemiyor ki garibim yapay zeka olmayınca düşünce sistemi devreye giremediği için demek ki :D
Hocam o kadar haklısınız ki şu cümle bütün evrimi zihniyetini özetliyor sizinle aynı fikirdeyim

Ulan ahahahahahaha. Mutasyonlar zaten rastgele meydana gelir kardeşim sen şaka mısın? Bizim bahsettiğimiz şey bu mu??? Arkadaş tüm canlılığın tesadüfen var olduğunu ve evrimin tesadüfen ortaya çıktığını iddaa ediyor. Şöyle bir cümle kurmuş mesela. "Ben çok çok simetri ve altın oran ile oluşan tesadüflere mesela hayranım." Simetri zaten doğadaki temel fizik yasalarının bir sonucu. Neyse ya kime ne anlatıyorum.
BAK SEN İDDİA ETMEK ADAMIN DEDİKLERİNDEN SONRA İSLAM VE EVRİMİN ÇELİŞMESİ, BEN DEMEK İSLAM SENİN EVRİM DÜŞÜNCEN İLE ÇELİŞİYOR EVRİM İLE ÇELİŞMİYOR. SEN ANLAMAMAK, ÜSTÜNE KENDİNİ DELİYE VURMAK. SEN İNANMAK BAŞKA EVRİM, EVRİM OLMAMAK SENİN İSTEDİĞİN KAFADA Bİ EVRİM. BEN YUKARDA AÇIKLAMAK ASLINDA EVRİM KAVRAM NEDİR. SEN İSTEMEK EVRİM KENDİ PERSPEKTİFİNE SIĞDIRMAK. EVRİM OLMAK CANLILARIN YAŞADIĞI COĞRAFYA VB KOŞULLARA AYAK UYDURMAK, BENZER BÖLGEDE OLAN CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLER TAŞIMAK.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam o kadar haklısınız ki şu cümle bütün evrimi zihniyetini özetliyor sizinle aynı fikirdeyim
Kanka arkadaş tam bi ayaklı manipülasyon makinesi. İstiyor ki evrim onun düşünce ve hayal dünyasında ki şey olsun. İnsanların yerleşik hayata geçmeside bi evrimdir, insanların sıcak bölgede, yağmurlu bölgede, kurak bölgede yaşamasıda evrimdir zamanla insanda değişikliklere sebep olur çünkü bu koşullar.

Evrim bir gerçektir, bir doğa yasasıdır. Evrim teorisi ise evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bilimsel modeldir. Buradaki "teori" kelimesi bilimsel teoridir. Günlük hayatta kullandığımız anlamın dışındadır yani. Bu yazdıklarımın tersini söyleyen bir tane hakemli bilim dergisi gösteremezsiniz. Bu arada, gelip güvenilir bilimsel kaynaklar ile tersini kanıtlamak yerine ad hominem yapıp insanların şahsına saldırarak kendinizi haklı çıkartamazsınız haberiniz olsun, şimdiden söyleyeyim. Bilimsel olmayan hiçbir yoruma cevap vermeyeceğim. Hangi bilimsel kaynağa bakarsanız bakın evrimin ispatlanmış bir olgu olduğunu göreceksiniz.

En basitinden gidin ChatGPT'ye "Evrim gerçek mi" diye sorun. Hatta evrimle alakalı aklınızdaki tüm soruları GPT'ye sorun cevaplasın. Teknoloji devrindeyiz, gerçekleri tek tek gözünüzün içine sokacağız. Şahsımıza saldırarak işin içinden çıkamayacaksınız. Bilgisiz insanların hiçbir dayanağı olmayan bilim dışı yorumları görmezden gelinecektir.
Çok doğru 👍👍👏✍️

Evrim İslam ile çelişmez sizin 'evrim teorisi' anlayışınız İslam ile çelişir. Farkı daha idrak edemiyor ki garibim yapay zeka olmayınca düşünce sistemi devreye giremediği için demek ki :D
Ulan evrim teorisi zaten evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bir model. Senin bu dediğine göre yer çekimi teorisi ile yer çekimi farklı anlayışlar. :D :D :D

BAK SEN İDDİA ETMEK ADAMIN DEDİKLERİNDEN SONRA İSLAM VE EVRİMİN ÇELİŞMESİ, BEN DEMEK İSLAM SENİN EVRİM DÜŞÜNCEN İLE ÇELİŞİYOR EVRİM İLE ÇELİŞMİYOR. SEN ANLAMAMAK, ÜSTÜNE KENDİNİ DELİYE VURMAK. SEN İNANMAK BAŞKA EVRİM, EVRİM OLMAMAK SENİN İSTEDİĞİN KAFADA Bİ EVRİM. BEN YUKARDA AÇIKLAMAK ASLINDA EVRİM KAVRAM NEDİR. SEN İSTEMEK EVRİM KENDİ PERSPEKTİFİNE SIĞDIRMAK. EVRİM OLMAK CANLILARIN YAŞADIĞI COĞRAFYA VB KOŞULLARA AYAK UYDURMAK, BENZER BÖLGEDE OLAN CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLER TAŞIMAK.

Kanka arkadaş tam bi ayaklı manipülasyon makinesi. İstiyor ki evrim onun düşünce ve hayal dünyasında ki şey olsun. İnsanların yerleşik hayata geçmeside bi evrimdir, insanların sıcak bölgede, yağmurlu bölgede, kurak bölgede yaşamasıda evrimdir zamanla insanda değişikliklere sebep olur çünkü bu koşullar.
Ulan evrimin nasıl bir şey olduğunu biyoloji son sınıf öğrencisine öğretebileceğini sanıyor eleman. :D Sen evrimi senin dininle çelişmeyen bir model haline getirmeye çalışıyorsun ve bu kadar bağırmak çağırmak yerine benim söylediklerimi haksız çıkarıp senin söylediklerini haklı çıkaran tek bir kaynak gösteremiyorsun. Yazık sana.

Ulan evrim teorisi zaten evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bir model. Senin bu dediğine göre yer çekimi teorisi ile yer çekimi farklı anlayışlar. :D :D :D
İŞTE BİZ TEORİSİNE DEĞİL EVRİME İNANIYORUZ BUNUN HALA NEYİNİ ANLAMAKTA SIKINTI YAŞIYORSUN? AYNI DİLDE YAZIYORUM DEĞİL Mİ NEYİ ANLAMIYORSUN? HER BİLİM İNSANI VEYA FELSEFECİNİN KENDİNE GÖRE YORUMLADIĞI EVRİM TEORİLERİ VAR ZATEN. ÖRNEĞİN SENİN EVRİM TEORİSİNE İNANMAN SENİN LAMARCK'IN VEYA DARWİN'İN EVRİM TEORİSİNE İNANDIĞINI MI GÖSTERİR? BUNU BİLEMEYİZ DEĞİL Mİ? çÜNKÜ BUNLAR KİŞİLERE ÖZGÜ TEORİLERDİR VE SENDE ONLARDAN HERHANGİ BİRİNE İNANIYORSUN. EVRİMİN KELİME ANLAMI CANLILARIN YILLAR İÇİNDE NASIL DEĞİŞTİĞİDİR. NATO KAFA NATO MERMER YEMİN EDİYORUM.

Ulan evrimin nasıl bir şey olduğunu biyoloji son sınıf öğrencisine öğretebileceğini sanıyor eleman. :D Sen evrimi senin dininle çelişmeyen bir model haline getirmeye çalışıyorsun ve bu kadar bağırmak çağırmak yerine benim söylediklerimi haksız çıkarıp senin söylediklerini haklı çıkaran tek bir kaynak gösteremiyorsun. Yazık sana.
Çünkü evrim modellenebilir bir şey isteyen adam tesadüfen der isteyen bu tesadüflerin Allah a dayandığını söyler

BİYOLOJİ SON SINIF 250 TANE EVRİM KİTABI BİTİRMİŞ ARKADAŞ AMA CHATGPT'DEN CTRL-V YAPARAK TAKILIYOR. BAMBAŞKA Bİ KAFA.

İŞTE BİZ TEORİSİNE DEĞİL EVRİME İNANIYORUZ BUNUN HALA NEYİNİ ANLAMAKTA SIKINTI YAŞIYORSUN? AYNI DİLDE YAZIYORUM DEĞİL Mİ NEYİ ANLAMIYORSUN? HER BİLİM İNSANI VEYA FELSEFECİNİN KENDİNE GÖRE YORUMLADIĞI EVRİM TEORİLERİ VAR ZATEN. ÖRNEĞİN SENİN EVRİM TEORİSİNE İNANMAN SENİN LAMARCK'IN VEYA DARWİN'İN EVRİM TEORİSİNE İNANDIĞINI MI GÖSTERİR? BUNU BİLEMEYİZ DEĞİL Mİ? çÜNKÜ BUNLAR KİŞİLERE ÖZGÜ TEORİLERDİR VE SENDE ONLARDAN HERHANGİ BİRİNE İNANIYORSUN. EVRİMİN KELİME ANLAMI CANLILARIN YILLAR İÇİNDE NASIL DEĞİŞTİĞİDİR. NATO KAFA NATO MERMER YEMİN EDİYORUM.
Ulan evrim teorisi zaten EVRİMİN kendisinin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bilimsel modele deniyor. Evrim teorisi ile evrim aslında aynı şeyin parçaları. Tek bir evrim teorisi vardır. Sen hala bilimsel teorinin ne olduğunu google'lamak yerine gelmişsin herkesin kendi evrim teorisi vardır diyorsun. Yazık kafana senin. Bir de caps lock açmış özgüvenli şekilde yazıyor. Ülkenin özetisin.

Çünkü evrim modellenebilir bir şey isteyen adam tesadüfen der isteyen bu tesadüflerin Allah a dayandığını söyler
Kanka arkadaşın kafa beyaz bir kağıttan daha temiz pırıl pırıl Maşallah, boşver. Kendisi evrimi istediği yere çekmeye çalışıp bize dinine uyarlamaya çalışıyorsunuz diyor. Çünkü pril kadar temiz bi arkadaş. Lütfen boşver.

NE EVRİMİ NE TESADÜFÜ ? TESADÜFLE NE ALAKASI VAR İYİ MİSİNİZ !!!!!
BU KADAR DA OLMAZ GELMİŞİZ BURADA LAF ANLATIYORUZ.

Tesadüf eeeeooo değil eeeeooo tesadüfen olduk eeeoooo.
Tesadüf değil olasılık ve randomsal diyeceksiniz ilk okulu afrikada mı pakistanda mı okudunuz !!
Yaratılışçılara öğreteceğiz RANDOM diyeceksinizzzz.

Ahahaaahahaha kendi kafanızdan yorumlamaya devam. Kaynak göstersene bu dediğine?
Sen kaynak göster peki evrimin bizim yorumlarımızı ve Allah ın varlığını reddettiğini kanıtla mantıken bizim yorumlarınızı reddettiğini kanıtlarsan kendinle çelişirsin çünkü biz evrim yok demiyoruz

Geri