Neler Yeni

Evrim Bilimsel Bir Gerçektir

penthaL

80+
Evrimle İslam çelişmez ama random hadisler yüzünden millet çeliştiğini sanıyor.
Gayet de çelişir. Evrimde bir anda ortaya çıkan "ilk insan" gibi keskin bir başlangıç noktası yoktur. İnsanın ataları milyonlarca yıl boyunca küçük değişiklikler geçirerek adım adım bugünkü homo sapiens türüne gelmiştir. Kuran'da ise yaratılıştan ve Adem'in ilk insan olduğundan sıkça bahsedilir. Evirip çevirmeye gerek yok.

GamerZed

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Muhammed Enes Badıllı
Evrim bir gerçektir, bir doğa yasasıdır. Evrim teorisi ise evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bilimsel modeldir. Buradaki "teori" kelimesi bilimsel teoridir. Günlük hayatta kullandığımız anlamın dışındadır yani. Bu yazdıklarımın tersini söyleyen bir tane hakemli bilim dergisi gösteremezsiniz. Bu arada, gelip güvenilir bilimsel kaynaklar ile tersini kanıtlamak yerine ad hominem yapıp insanların şahsına saldırarak kendinizi haklı çıkartamazsınız haberiniz olsun, şimdiden söyleyeyim. Bilimsel olmayan hiçbir yoruma cevap vermeyeceğim. Hangi bilimsel kaynağa bakarsanız bakın evrimin ispatlanmış bir olgu olduğunu göreceksiniz.

En basitinden gidin ChatGPT'ye "Evrim gerçek mi" diye sorun. Hatta evrimle alakalı aklınızdaki tüm soruları GPT'ye sorun cevaplasın. Teknoloji devrindeyiz, gerçekleri tek tek gözünüzün içine sokacağız. Şahsımıza saldırarak işin içinden çıkamayacaksınız. Bilgisiz insanların hiçbir dayanağı olmayan bilim dışı yorumları görmezden gelinecektir.
Merak ettim yaş kaçtı hangi bölümden mezunsunuz ve gerçek anlamda okuduğunuz tüm kitapları (bilimsel olmak zorunda değil) ve dizi filmleri söyler misiniz ve sizi bu fikre iten şey neydi neden bu araştırmaya girdiniz ve neden nasıl ne şekilde bu kanıya vardınız ve insanların sizi dinleyip kabul etmesi için yeteri kadar sebep neden gerekçe söyler misiniz ve ayrıca hiçbirini cevaplamak zorunda değilsiniz ama ola ki birini cevaplamak isterseniz hepsini cevaplamazsanız umursamayacağım teşekkür ederim.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Muhammed efe
Senin gibi bir cahil cühelaya efor bile sarfetmem. Evrimi 3-5 yıllık hatta 10 saniyelik bir süreç zanneden zırcahil. Yok bacak çıktı kol çıktı falan filan. Harbiden trajikomiksiniz. Ha bu arada, ChatGPT öyle internette ilk gördüğü bilgiye atlayıp evrim var veya yok demez. Bunu sen de gayet iyi biliyorsun ama kendince kelime oyunu yapıyorsun. Al GPT cevaplasın uğraşamam senin gibilerle.Alıntıyı görüntüle
Birde yazdığım şeyi ctrl-v yapıp chat gpt'ye sormuş puahahahaha. Evrim neyi baz alır? Eski canlı fosillerini. İşte sallamasyon kısmı burada devreye giriyor zaten. Ortak ata vs ESPRİLERİ. Bir balinanın 5 milyon yıl önce süzgecinin olması benimle ortak atadan geldiği anlamına gelmez. Bu sadece bu fosilleri inceleyen insanların kendi düşünceleridir. Ayrıca ben evrim yok demedim sizin gibi nonnikinden element uydurularak oluşan bir şey değildir dedim. İnsan ortak ataya vs sahip değildir insan insandan gelmiştir fakat yaşadığı çevreye, koşullara uyum sağlayarak farklı şartlarda evrim yaşamıştır ama 'ortak atadan' vs gelerek değil. Yok hominini yok modern maymun yok cetacaeler bunlar buna inanmak isteyen tayfanın kendi yorumudur. Adam chatgpt olmasa cevap veremiyor, chatgpt ile evrimci tayfadan olmuş hala kendi kendine birşeyler atıyor. Ayrıca chatgpt internette olan akademik ve bilimsel şeyleri bulup cevap olarak veriyor. NPC den farkın olsun biraz kendin düşünmeye başla.

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
yolcu arslan
Ben çok çok simetri ve altın oran ile oluşan tesadüflere mesela hayranım.
Yanlış anlaşılmasın İslam dini höşgörü dinidir. Ben Kur'an okuyan birisiyim ateist yada türevi inançsızlara neden inanmıyorsun hiç demedim demem. Bu sokak raportahlarındaki hırboların ahlakını hele hiç beğenmem.

Ama biri çıkıp tesadüf terorisi o random bu evrim şurdan bir tutam tesadüf dedi mi insanlarla alay edilmesinede göz yummam.

Şu tesadüflere bak fırından yeni çıktı.

1740228997727.png

1740229144785.png

1740229157417.png

Mesela tesadüf demişki tamam olduk oldukta sevgi diye bir şey olması laızm. onuda mı yapsam (Birisi ona sevgiyi öğretmeden).
Tesadüflere bak bilmediği şeyleri yapıyor.

1740229268246.png

Şu surata bak bu suratı görenin dili tutulur bu suratı gören 3 mahalle öteye kaçar tesadüf demezse admı değiştirirm.
Tesadüfen hüsniyede seni "sevmezse" gel yüzüme tükür hüsnü.

+Ağızdaki Tükürüğün önemi :

ağızda kuruluk olur
Kserostomi
Diş ve Diş Eti Hastalıkları
Tat ve Yemek Yeme Problemleri
Mide ve Sindirim Sorunları
Ağız Yaraları ve Enfeksiyonlar
Konuşma Zorlukları

"Tükürük" diyorum gerisini anlayın !!!

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Muhammed efe
Gayet de çelişir. Evrimde bir anda ortaya çıkan "ilk insan" gibi keskin bir başlangıç noktası yoktur. İnsanın ataları milyonlarca yıl boyunca küçük değişiklikler geçirerek adım adım bugünkü homo sapiens türüne gelmiştir. Kuran'da ise yaratılıştan ve Adem'in ilk insan olduğundan sıkça bahsedilir. Evirip çevirmeye gerek yok.
Evrim İslam ile çelişmez sizin 'evrim teorisi' anlayışınız İslam ile çelişir. Farkı daha idrak edemiyor ki garibim yapay zeka olmayınca düşünce sistemi devreye giremediği için demek ki :D

SerdarT35

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Serdar Totuzbeş
Bakara 30'a bakabilirsin.

penthaL

80+
Merak ettim yaş kaçtı hangi bölümden mezunsunuz ve gerçek anlamda okuduğunuz tüm kitapları (bilimsel olmak zorunda değil) ve dizi filmleri söyler misiniz ve sizi bu fikre iten şey neydi neden bu araştırmaya girdiniz ve neden nasıl ne şekilde bu kanıya vardınız ve insanların sizi dinleyip kabul etmesi için yeteri kadar sebep neden gerekçe söyler misiniz ve ayrıca hiçbirini cevaplamak zorunda değilsiniz ama ola ki birini cevaplamak isterseniz hepsini cevaplamazsanız umursamayacağım teşekkür ederim.
Biyoloji 4. sınıf öğrencisiyim ve 22 yaşındayım. Okuduğum tüm kitapları söylemem epey zamanımı alır, ben en iyisi sadece evrimle alakalı okuduğum ve okunması gerektiğini düşündüğüm kitapları sayayım.
1. Türlerin Kökeni - Charles Darwin
2. Gen Bencildir - Richard Dawkins
3. Kör Saatçi - Richard Dawkins
4. İnsan Evrimi - Jared Diamond
5. Yaşam Nedir? - Erwin Schrödinger
6. Büyük Resim - Richard Dawkins

Özellikle saydığım ilk 3 kitap kesinlikle okunmalı. Evrim ile üniversitedeyken tanıştım ve detaylı araştırmalar uzun öğrenimler sonucu bu konuda donanımlı birisi haline geldim. İnsanların beni kabul etmesine veya bana inanmasına ihtiyacım yok. Zaten isteyenler gidip araştırıp gerçekleri öğrenebilir. Bu konuda bir kaygım yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bakara 30'a bakabilirsin.
"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan, ondan eşini var eden, bu ikisinden de birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinize karşı gelmekten sakının. İsmi hürmetine birbirinizden dilekte bulunduğunuz o Allah'a saygısızlık etmekten ve akrabalık bağlarını koparmaktan sakının."
Nisa Suresi 1. Ayet ;)

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Muhammed efe
Bakara 30'a bakabilirsin. Daha fazla tartışmak istemiyorum.
Kanka bunların zihniyeti söyliyim evrim kavramını kendi istedikleri kalıba oturtup bunu kabul ettirmeye çalışıyorlar. Evrimin istedikleri anlam doğrultusunda olmasını istiyorlar. Bu da kendi kendine tribe giriyor. Yoksa şuna neden ortak atadan geldiğimiz varlıklar ile aynı irade sahipliği karmaşıklığına sahip değiliz desek npc mod 'on' olur gider yine chatgpt'ye ctrl-v yapar. Hani evrim denen şeyi zorla farklı bi canlıdan,farklı bi ortak atadan geldiğini kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ama evrim denen şey yukarıda izah ettiğim gibi bir kavramdır.

SerdarT35

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Serdar Totuzbeş
"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan, ondan eşini var eden, bu ikisinden de birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinize karşı gelmekten sakının. İsmi hürmetine birbirinizden dilekte bulunduğunuz o Allah'a saygısızlık etmekten ve akrabalık bağlarını koparmaktan sakının."
Nisa Suresi 1. Ayet ;)
Burada aniden yaratılmakla alakalı bir şey görmedim.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Muhammed efe
Biyoloji 4. sınıf öğrencisiyim ve 22 yaşındayım. Okuduğum tüm kitapları söylemem epey zamanımı alır, ben en iyisi sadece evrimle alakalı okuduğum ve okunması gerektiğini düşündüğüm kitapları sayayım.
1. Türlerin Kökeni - Charles Darwin
2. Gen Bencildir - Richard Dawkins
3. Kör Saatçi - Richard Dawkins
4. İnsan Evrimi - Jared Diamond
5. Yaşam Nedir? - Erwin Schrödinger
6. Büyük Resim - Richard Dawkins

Özellikle saydığım ilk 3 kitap kesinlikle okunmalı. Evrim ile üniversitedeyken tanıştım ve detaylı araştırmalar uzun öğrenimler sonucu bu konuda donanımlı birisi haline geldim. İnsanların beni kabul etmesine veya bana inanmasına ihtiyacım yok. Zaten isteyenler gidip araştırıp gerçekleri öğrenebilir. Bu konuda bir kaygım yok.

Nisa Suresi 1. Ayet ;)
EVET ARKADAŞLAR 245 TANE EVRİM KİTABI OKUDUM AMA CHATGPT'DEN CEVAP VEREBİLİYORUM.LÜTFEN RANDEVU ALINIZ İNTERNETİM YAVAŞ. SDFSDFSDFSDFSDFSDF

Birde göz kırpıyor seni bozduğunu sanıp sdfsdfsdfdsf

penthaL

80+
Ulan 'yaratmak' fiilini geçtim, sadece iki kişiden insanları türettiğini iddaa etmek zaten başlı başına evrimle çelişiyor. Sen evrimin nasıl bir süreç olduğunu zannediyorsun da bu ayetin evrimle çelişmediğini düşünüyorsun? :D

Ben çok çok simetri ve altın oran ile oluşan tesadüflere mesela hayranım.
Yanlış anlaşılmasın İslam dini höşgörü dinidir. Ben Kur'an okuyan birisiyim ateist yada türevi inançsızlara neden inanmıyorsun hiç demedim demem. Bu sokak raportahlarındaki hırboların ahlakını hele hiç beğenmem.

Ama biri çıkıp tesadüf terorisi o random bu evrim şurdan bir tutam tesadüf dedi mi insanlarla alay edilmesinede göz yummam.

Şu tesadüflere bak fırından yeni çıktı.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Mesela tesadüf demişki tamam olduk oldukta sevgi diye bir şey olması laızm. onuda mı yapsam (Birisi ona sevgiyi öğretmeden).
Tesadüflere bak bilmediği şeyleri yapıyor.

Alıntıyı görüntüle

Şu surata bak bu suratı görenin dili tutulur bu suratı gören 3 mahalle öteye kaçar tesadüf demezse admı değiştirirm.
Tesadüfen hüsniyede seni "sevmezse" gel yüzüme tükür hüsnü.

+Ağızdaki Tükürüğün önemi :

ağızda kuruluk olur
Kserostomi
Diş ve Diş Eti Hastalıkları
Tat ve Yemek Yeme Problemleri
Mide ve Sindirim Sorunları
Ağız Yaraları ve Enfeksiyonlar
Konuşma Zorlukları

"Tükürük" diyorum gerisini anlayın !!!
Şu elemana birisi "evrim" ile "tesadüf"ün bağlantısını sorabilir mi? :D

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Muhammed efe
Ulan 'yaratmak' fiilini geçtim, sadece iki kişiden insanları türettiğini iddaa etmek zaten başlı başına evrimle çelişiyor. Sen evrimin nasıl bir süreç olduğunu zannediyorsun da bu ayetin evrimle çelişmediğini düşünüyorsun? :D

Şu elemana birisi "evrim" ile "tesadüf"ün bağlantısını sorabilir mi? :D
Bak ben chat gpt'ye sordum ne dedi. Sırf neye inandığını bile bilmediğini gör diye inandığın kaynağa 'chat gpt' ye soruyu sordum. İnandığın kavramdan ne kadar uzak olduğunu gör istedim. İkisini birbirinden bağımsız sandığın için. Ben inanmıyorum zaten evrim denen dümene ama sende neyi bilmediğini bilmiyorsun diye gör istedim. Evrim denen şey zaten tesadüf çerçevesinde inceliyor. Hala bağlantısı ne diyor kendinin neye inandığını bilmiyor adam.
Ekran görüntüsü 2025-02-22 162551.png

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama. hazır sistemler
Discord
kaan8765
Biz yinede bilim adamlarına bakalım.

Einstein
"Einstein and Religion" - Max Jammer
“Daha derin bir anlamda, bilim insanları Tanrı’ya inanmayan insanlar değildir. Bilim, zayıf akıllı insanların sıradan hurafelerine karşı çıkar, ancak Tanrı’nın varlığını kesinlikle reddetmez.”

Isaac Newton
Bu en güzel sistem, Güneş, gezegenler ve kuyruklu yıldızlardan oluşan düzen, ancak akıllı ve güçlü bir varlığın iradesinden kaynaklanabilir.” "The Principia: Mathematical Principles of Natural Philosophy"

Max Planck
Nereden gelirsek gelelim, bir Yaratıcı’ya inanmak zorundayız. Tanrı olmadan bilim mümkün değildir.”
"Religion and Natural Science"

Robert Boyle Modern Kimyanın Babası
Bilim, Tanrı’nın eserlerini anlamak ve O’nu daha iyi takdir etmek için bir araçtır.”
The Works of the Honourable Robert Boyle"

Francis Collins
DNA’nın keşfi, evrenin bilinçli bir zeka tarafından tasarlandığını gösteren güçlü kanıtlardan biridir.”
"The Language of God"

Mustafa Kemal Atatürk
“Bizim dinimiz akla en uygun ve en doğal dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin doğal olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması gerekir.”
(Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Cilt 1, Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1959)

Bir insanın inançsızlığını anlarım deistir ateisttir agnostiktir inançsız olmasını bir teoriye bağlamak ben buna inanıyorum demesi çok gülünç.
Yani zırtapozun biri çıkıyor hey arkadaşlar her şey rastlantısal olarak oluştu biliyor msunuz diyor(Lamarch) sonra bu hırbonun sözünü duyan darwin gibi birisi gidip sağa sola bakıyor evet rastlantı diyor herkeste inanıyor.

Evrime inananları malum partiye inanan insanlara benzetiyorum ışık gördüler mi sinek gibi oraya gidiyorlar.
20-30 yıl sonra insanlar utanacak bu teoriye inandıkları için kanıt olmaması da apayrı bir durum.
Birisi sizinle fena dalga geçiyorda neyse. Köprü var satılık oraya alalım evrimcileri.
Hocam yukarda örnek verdiğiniz şeylerin hiç birinin evrimi inkar etmemesi dışında sorun yok hem bütün evrimi savunanlar tanrı yok her şey tesadüf demiyor herkes kendi kafasında evrimi yorumlayabilir Ve aynı zamanda islama da inanabilir sizin bu yaptığınız yorum direk düz mantık evrimcileri kast ediyor ama her evrime inan insana söylemiş olmasınız kötü sonuçta evrim bir din değil bilimin ta kendisi ve bu bilimle alakaya bakarken Mustafa Kemal de fene uygun olması gerekir derken zaten bunu kast ediyor

Yani dünya da yorumlanamayarak ve kafada değiştirilmeyerek inanılan tek şey bence islam evet milliyetçiyim kemalistim ve evrime de inanıyorum ama aynı zamanda Müslümanım ve kur an da geçen hiç bir ayete ters düşen bir düşüncemde yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,640
Üyeler
168,470
Son üye
Atakan Emir
Top Bottom