Neler Yeni

Evrim Bilimsel Bir Gerçektir

The Semih

80+ Gold
Bu gidişle Reenkarnasyona inanmaya başlıcam :D

Evrim bir gerçektir, bir doğa yasasıdır. Evrim teorisi ise evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bilimsel modeldir. Buradaki "teori" kelimesi bilimsel teoridir. Günlük hayatta kullandığımız anlamın dışındadır yani. Bu yazdıklarımın tersini söyleyen bir tane hakemli bilim dergisi gösteremezsiniz. Bu arada, gelip güvenilir bilimsel kaynaklar ile tersini kanıtlamak yerine ad hominem yapıp insanların şahsına saldırarak kendinizi haklı çıkartamazsınız haberiniz olsun, şimdiden söyleyeyim. Bilimsel olmayan hiçbir yoruma cevap vermeyeceğim. Hangi bilimsel kaynağa bakarsanız bakın evrimin ispatlanmış bir olgu olduğunu göreceksiniz.

En basitinden gidin ChatGPT'ye "Evrim gerçek mi" diye sorun. Hatta evrimle alakalı aklınızdaki tüm soruları GPT'ye sorun cevaplasın. Teknoloji devrindeyiz, gerçekleri tek tek gözünüzün içine sokacağız. Şahsımıza saldırarak işin içinden çıkamayacaksınız. Bilgisiz insanların hiçbir dayanağı olmayan bilim dışı yorumları görmezden gelinecektir.
Azaltmayi azalt kral

Varex8

80+
Evrim bir gerçektir, bir doğa yasasıdır. Evrim teorisi ise evrimin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bilimsel modeldir. Buradaki "teori" kelimesi bilimsel teoridir. Günlük hayatta kullandığımız anlamın dışındadır yani. Bu yazdıklarımın tersini söyleyen bir tane hakemli bilim dergisi gösteremezsiniz. Bu arada, gelip güvenilir bilimsel kaynaklar ile tersini kanıtlamak yerine ad hominem yapıp insanların şahsına saldırarak kendinizi haklı çıkartamazsınız haberiniz olsun, şimdiden söyleyeyim. Bilimsel olmayan hiçbir yoruma cevap vermeyeceğim. Hangi bilimsel kaynağa bakarsanız bakın evrimin ispatlanmış bir olgu olduğunu göreceksiniz.

En basitinden gidin ChatGPT'ye "Evrim gerçek mi" diye sorun. Hatta evrimle alakalı aklınızdaki tüm soruları GPT'ye sorun cevaplasın. Teknoloji devrindeyiz, gerçekleri tek tek gözünüzün içine sokacağız. Şahsımıza saldırarak işin içinden çıkamayacaksınız. Bilgisiz insanların hiçbir dayanağı olmayan bilim dışı yorumları görmezden gelinecektir.
lutfen yorumuma cevap ver yoksa sabahın 6sında kalkıp bunları yazan eziklik psikolojisi içindeki homosaphiens tarafından yokmuş kabul edilmek beni çok üzecek

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Muhammed efe

Evrim şöyle vardır. Aynı bölgede yaşayan canlıların benzer özellikler göstermesi, o bölgeye adapte olması, canlıların o çevreye uyum sağlaması vb. Yoksa balinaydık onların süzgeci bizim kolumuza benziyordu sonra denizden çıktık kolumuz oldu, yok çırpına çırpına bacağımız çıktı veya maymundan geldik vs hurafeden fazlası değildir. Kendi kendine de tribe girip yok işin içinden çıkamayacaksınız,gözünüzün içine sokucaz vs diyip kendini komik durum düşürme. Kaldı ki birisi evrim vardır ama Allah'ta vardır yazmış kendince ona gülmüşsün ama anlattığım gibi bir evrimin olmasıda yaratıcıyı aha bakın yok diyip yok kılmaz. Chatgpt konusunda da yapay zeka internette olup öğrendiği bilgileri yazar yani onu kaynak sunman pek mantıklı olmamış.
Ne kadar ahraz bi zihniyet, daha kendileri balinadan mı, maymundan mı, merzifon eşeğinden mi geldik diye karar verememişken insanların insandan geldiğine inanmasını mantıksız buluyor. Cidden çok değişik.

Son düzenleme:

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Alihan YILMAZ
Her gün evriliyoruz ve yaşlanıyoruz. Sonunda ölüp gideceğiz. Bu da son nokta.

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
yolcu arslan
1740227548472.png

Kendi açtıkları konuyu bile okumamışsa ben ne yapabilirim.

İlk garibanlık Evrim ile Bilimi aynı cümlede kullanmak ve bunu gerçekmiş gibi lanse etmek.
Bilim sadece evrimi değil türevi olan herşeyi çürüten yegane ilim kaynağıdır.

3.2 milyarlık DNA dizilimlerinin rastgele oluşunu savuran tek bir kanıtsal bir çalışma yoktur. Yani ATGC harflerinin rastgele olarak bir araya gelişini savunan rastlantsal olsun mutasyon olsun bunun canlıya dönüştüğünü iddia eden çalışma yoktur iddia vardır.Yapılmıştır 1933/1955 te ama sonucu çok vahimdir.
ATGC dna da oluşan hatalı dizilimlerde bugün altı parmak çift organ hatalı yerde uzuv çıkması gibi birçok kanıtı vardır.

Bazı kaynaklarda işte 10 üzer 951 ihtimalle (yani imkansız*imkansız*imkansız) dnanın randomsal olacağı bilgisi yer alıyor.
Hangi ******** yazdıysa seneler önce okudum zaten bilime göre 10üzeri 25ten sonrası direk imkansız sayılıyor.

Bak sadece DNA bile evrim yok diyor diğer yüzbinlerce bilimsel kanıta girmem bile.

Şu simetrik ve altın oran ile yaratılan canlıların halan tesafüden olduğunu iddia eden 15-20 yaşındaki kuşağa inanamıyorum ya.

Ben açıkcası inanmıyorum ateistim budistim ne bilim mentalistim diyen hiç kimseye yazmadım bu zamana kadar.
Ama ben tesadüfe inanıyorum diyen varlıklara yazmadan geçemayrum.

1740228129689.png

1740228155329.png

1740228171730.png

penthaL

80+
Evrim şöyle vardır. Aynı bölgede yaşayan canlıların benzer özellikler göstermesi, o bölgeye adapte olması, canlıların o çevreye uyum sağlaması vb. Yoksa balinaydık onların süzgeci bizim kolumuza benziyordu sonra denizden çıktık kolumuz oldu, yok çırpına çırpına bacağımız çıktı veya maymundan geldik vs hurafeden fazlası değildir. Kendi kendine de tribe girip yok işin içinden çıkamayacaksınız,gözünüzün içine sokucaz vs diyip kendini komik durum düşürme. Kaldı ki birisi evrim vardır ama Allah'ta vardır yazmış kendince ona gülmüşsün ama anlattığım gibi bir evrimin olmasıda yaratıcıyı aha bakın yok diyip yok kılmaz. Chatgpt konusunda da yapay zeka internette olup öğrendiği bilgileri yazar yani onu kaynak sunman pek mantıklı olmamış.
Ne kadar ahraz bi zihniyet, daha kendileri balinadan mı, maymundan mı, merzifon eşeğinden mi geldik diye karar verememişken insanların insandan geldiğine inanmasını mantıksız buluyor. Cidden çok değişik.
Senin gibi bir cahil cühelaya efor bile sarfetmem. Evrimi 3-5 yıllık hatta 10 saniyelik bir süreç zanneden zırcahil. Yok bacak çıktı kol çıktı falan filan. Harbiden trajikomiksiniz. Ha bu arada, ChatGPT öyle internette ilk gördüğü bilgiye atlayıp evrim var veya yok demez. Bunu sen de gayet iyi biliyorsun ama kendince kelime oyunu yapıyorsun. Al GPT cevaplasın uğraşamam senin gibilerle.
1740228365153.png

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
yolcu arslan
Darwinist ve Marksist olan Hitler kavgam adlı kitabında darwinizme atıfta bulunarak:

"Eğer büyük bir yalan söylersen ve onu sürekli tekrar edersen, insanlar sonunda ona inanacaktır." Hitler, Mein Kampf

penthaL

80+
Darwinist ve Marksist olan Hitler kavgam adlı kitabında darwinizme atıfta bulunarak:

"Eğer büyük bir yalan söylersen ve onu sürekli tekrar edersen, insanlar sonunda ona inanacaktır." Hitler, Mein Kampf
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Ülkenin hali ortada. :)

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
yolcu arslan
SİMETRİ VE DÜZEN ASLA AMA ASLA AMA ASLA RASTLANTI O-LA-MAZ..

Sen tesadüfü savundun !!!

SerdarT35

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Serdar Totuzbeş
Evrimle İslam çelişmez ama random hadisler yüzünden millet çeliştiğini sanıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,636
Üyeler
168,470
Son üye
Atakan Emir
Top Bottom