Neler Yeni

RTX 5070 Ti VS RTX 5080

Severus21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Sefer
4000 serisi anlamsız pahalı ve şuanda stok sorunu var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim knkam takipdeyim araştırmalara daha da devam ediyorum 9070xt istediğim sonuçları alamazsam yine nvidia ya kalacaz gibi duruyor
Aynen keşke nvidia biraz daha iyi yapsa işini kartlarda sorun olmasa... ama amd de bu ekran kartı sektöründe nvidia'dan geri kalıyor. Üst segment kartlar için dedim bunu. Umarım sorunsuz bir ekran kartı alırsın.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
606
İsim
Murat Cemal
4000 serisi anlamsız pahalı ve şuanda stok sorunu var
5000 serisine geçmek için satanlar var, hele aceleci olanlar cillop kartları bayağı makule bırakıyorlar. 4000 serisi alacaksan 2. elden heleki şu ara aşırı makul fiyatlara kart sahibi olabilirsin. stok istediği kadar olmasın bu zamanlar tam tavı 4000 serisi almanın ama nasıl 2. el kovalayacaksın. güncel olarak baktım 35 40k arasına efsane 4080'ler var

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Şahin
5000 serisine geçmek için satanlar var, hele aceleci olanlar cillop kartları bayağı makule bırakıyorlar. 4000 serisi alacaksan 2. elden heleki şu ara aşırı makul fiyatlara kart sahibi olabilirsin. stok istediği kadar olmasın bu zamanlar tam tavı 4000 serisi almanın ama nasıl 2. el kovalayacaksın
şuanda sarı sitede araştırmalara devam ediyorum gelişmeleri haberdar edeceğim

Kanka okey ama şu da bir doğru; nvidia üst segment kart üretmede amd'yi geçiyor. Yani ondan dolayı ben nvidia öneririm hocama bir de video render işi için de nvidia, ama amd de beklenebilir bu konuda yazan arkadaşın dediği doğruysa.
9070xt bekleyip göreceğiz sonuçları

Aynen keşke nvidia biraz daha iyi yapsa işini kartlarda sorun olmasa... ama amd de bu ekran kartı sektöründe nvidia'dan geri kalıyor. Üst segment kartlar için dedim bunu. Umarım sorunsuz bir ekran kartı alırsın.
teşekkür ederim bakalım araştırmalara devam ediyorum sonuç ne çıkacak

5000 serisine geçmek için satanlar var, hele aceleci olanlar cillop kartları bayağı makule bırakıyorlar. 4000 serisi alacaksan 2. elden heleki şu ara aşırı makul fiyatlara kart sahibi olabilirsin. stok istediği kadar olmasın bu zamanlar tam tavı 4000 serisi almanın ama nasıl 2. el kovalayacaksın. güncel olarak baktım 35 40k arasına efsane 4080'ler var
bakıyorum şuanda

Severus21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Sefer
şuanda sarı sitede araştırmalara devam ediyorum gelişmeleri haberdar edeceğim

9070xt bekleyip göreceğiz sonuçları

teşekkür ederim bakalım araştırmalara devam ediyorum sonuç ne çıkacak

bakıyorum şuanda
Arkadaşın dediği doğruysa 4000 serisi avı başladı demektir 🤠

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Şahin
Arkadaşın dediği doğruysa 4000 serisi avı başladı demektir 🤠
evet araştırmalar sonucunda 4070ti super ekran kartını sanki bana sıfır malzeme 35k civarlarında geziyor zaten sıfırı 38k ya satılıyor sarmadı ama sonrasında 4080 ve 4080 supere baktığımda güzel fiyatlar buldum 40k 4080, 45k 4080 super fiyatlar cazip sadece get ile araştırıyorum yaşadığım şehirden ötürü elden satışlar sorunlu herkes Türkiyenin bi ucunda :)

Severus21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Sefer
evet araştırmalar sonucunda 4070ti super ekran kartını sanki bana sıfır malzeme 35k civarlarında geziyor zaten sıfırı 38k ya satılıyor sarmadı ama sonrasında 4080 ve 4080 supere baktığımda güzel fiyatlar buldum 40k 4080, 45k 4080 super fiyatlar cazip sadece get ile araştırıyorum yaşadığım şehirden ötürü elden satışlar sorunlu herkes Türkiyenin bi ucunda :)
4080 super için ölücülük yap 40'a indirtmeye çalış bence al. Mis gibi kart.

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
927
İsim
Ahmet Melih Alemdar
Merhaba öncelikle iyi geceler tüm arkadaşlara. Uzun vadeli bir sistem topladım. Daha öncesinde RTX5000 serisini bekliyordum incelemeler detaylar bir sürü kafa karıştırdı. Fiyatlar uçuyor gidiyor. Bu yüzden araştırmalara halen devam ediyorum ve henüz bir sonuç elde etmiş değilim değerli arkadaşlarım tavsiyelerinizle yola çıkmak istiyorum.
Halihazırda bir sistem topladım 2-3 ay önce işlemcimiz Intel i5 14600KF, 750w 80+ psu ve 1080p monitor(belki ilerleyen zamanlarda 2K ya da 4K geçiş sağlayabilirim.)Şimdi ise bu sisteme ekran kartı takacağız fakat kasanın içi full RGB donattığım için ekran kartının da şık durmasını istiyorum. Kafam çok karışık RTX 5K serisi fiyatları aldı gitti başını. Sizden destek alarak bir yere çıkacağım RTX 5070 Ti mi yoksa RTX 5080 mi?

Şimdi taksit seçeneği önemli olduğu için sadece peşin fiyatına taksit yapılıp faiz işlenmeden araştırdığım sitelerden detaylıca aldığım fiyatları yazıyorum. Kararları siz değerli kardeşlerimin tavsiyesine ve kararına göre vereceğim. Ya da normal bir RTX 4070 Ti Super alıp devam edeceğim.

RTX 5070 Ti =
Palit Gaming Pro series RTX 4070 Ti = 50000TL ile en ucuza bulduğum.
ASUS TUF series O.C. RTX 4070 Ti = 58000TL ile en ucuza bulduğum.
MSI Gaming X series O.C. RTX 4070 Ti = 62000TL ile en ucuza bulduğum.

RTX 5080 =
Zotac Gaming Solid series OC RTX 5080 = 69000TL ile en ucuza bulduğum.
PNY 3 fanlı normal series OC RTX 5080 = 70000TL ile en ucuza bulduğum.

Sizce ne diyorsunuz? Fiyat farkını karşılayıp 5080 mi alalım yoksa AMD 9070 serisini mi bekleyelim yoksa fiyatlar ucuzlar mı diye onu mu bekleyelim? Yoksa sisteme 4070 Ti Super girip yola devam mı edelim? Fiyatlar konusunda hem en ucuz hem de ışıklıları tercih etmeye çalıştım. En önceliğimde peşin fiyatına taksit olması :)

ekleyelim sadece oyun için değil aynı zamanda Adobe photoshop ve premier programlarınıda kullanıyorum
9070 xt yi bekle. Ben 7900 Gre kullanıyorum ve 2k da çok memnunum.
9079 xt nin karşılaştırmaları 7900 Gre ile yapılmış. 2k da %30 dan fazla iyilestirilmis.
Alacaksan da Sapphire Nitro+ al. Soğutması çok başarılı ve istediğin gibi Argb Led i de güzel.
Özellikle 9070 xt de Sapphire Nitro+ beğendim. Hem şık olmuş hem de güç beslemesini diğer Amd üreticileri gibi 2 yada 3x8 pin yerine Nvidia gibi tek 12 pinli yapmışlar ve arka plakaya mıknatıslı düzenek yapıp o kabloyu da gizlemisler.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
efe araci
rx9070XT zaten 4080 süper gücünde gidip 2. el 4080 ile uğraşacağına 0 9070xt alırsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Şahin
araştırmaya devam :D

9070 xt yi bekle. Ben 7900 Gre kullanıyorum ve 2k da çok memnunum.
9079 xt nin karşılaştırmaları 7900 Gre ile yapılmış. 2k da %30 dan fazla iyilestirilmis.
Alacaksan da Sapphire Nitro+ al. Soğutması çok başarılı ve istediğin gibi Argb Led i de güzel.
Özellikle 9070 xt de Sapphire Nitro+ beğendim. Hem şık olmuş hem de güç beslemesini diğer Amd üreticileri gibi 2 yada 3x8 pin yerine Nvidia gibi tek 12 pinli yapmışlar ve arka plakaya mıknatıslı düzenek yapıp o kabloyu da gizlemisler.
yalnız dediğin gibi mıknatıslı tasarıma bayıldım mükemmel yapılmış nitro + serisi mükemmel gözüküyor beklemeye devam test sonucuna göre de artık karar vereceğiz

rx9070XT zaten 4080 süper gücünde gidip 2. el 4080 ile uğraşacağına 0 9070xt alırsın.
eğer böyleyse sadece oyun içi değil render olarak da iyiyse uğraşmaya yada araştırmaya gerek kalmamış olacak

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
efe araci

yalnız dediğin gibi mıknatıslı tasarıma bayıldım mükemmel yapılmış nitro + serisi mükemmel gözüküyor beklemeye devam test sonucuna göre de artık karar vereceğiz

eğer böyleyse sadece oyun içi değil render olarak da iyiyse uğraşmaya yada araştırmaya gerek kalmamış olacak
kesinlikle sapphire nitro + > bütün amd modelleri (red devil hariç ona sempatim var :3) sapphire bu sporu yapıyor.

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
927
İsim
Ahmet Melih Alemdar

Sanırım yarın ambargo kalkıyor. Birçok youtuber incelemesini koyacak. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Kartı her ne kadar da 4k oynayacak şekilde çıkardılar ise de bence hakkı 2k.
7900 Gre de Fsr 3.1 ve Afmf açık, Hyper-X modunda God Of War Ragnarok ta 2k ultra ayarlarda 400-435 fps aliyor. Mukemmel. 9070 xt yi düşünemiyorum.
Fsr 4 te cok ciddi iyileştirme yapıldığı söyleniyor. Bir de ilerleyen dönemde fg yi getirirlerse ve Nvidia nin aksine fiyat ve stok iyi durumda olursa Nvidia nin orta segmentine darbe vurabilir beklentisi yüksek

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Şahin
kesinlikle sapphire nitro + > bütün amd modelleri (red devil hariç ona sempatim var :3) sapphire bu sporu yapıyor.
sonunda birinin aklına kabloyu gizlemek gelmiş ya

Sanırım yarın ambargo kalkıyor. Birçok youtuber incelemesini koyacak. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Kartı her ne kadar da 4k oynayacak şekilde çıkardılar ise de bence hakkı 2k.
7900 Gre de Fsr 3.1 ve Afmf açık, Hyper-X modunda God Of War Ragnarok ta 2k ultra ayarlarda 400-435 fps aliyor. Mukemmel. 9070 xt yi düşünemiyorum.
Fsr 4 te cok ciddi iyileştirme yapıldığı söyleniyor. Bir de ilerleyen dönemde fg yi getirirlerse ve Nvidia nin aksine fiyat ve stok iyi durumda olursa Nvidia nin orta segmentine darbe vurabilir beklentisi yüksek
daha henüz araştırmadayım zaten eğerki yarin çıkıyorsa incelemeler yakında satışlarda başlayacak duruma göre hangi ekran kartını alacağımız çıkacak ortaya

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
efe araci
bende aynı fikirdeyim her ne kadar 4k90 fps olsada bu kartın hakkı 2k da 200-300 fps lerde keyif çatmakla çıkar :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,508
Üyeler
169,137
Son üye
runoymn09
Top Bottom