Neler Yeni

❗RX 9070XT Yanlış Fiyat Algısı❗

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
Sa Sabahtan beri Forumda İnsanlar
RX 9070XT'nin Fiyatı hakkında tarttışıyor çok fazla bilgi kirliliği var Bu yüzden Kısaca Sizlere veriler ve Kanıtlar ile Açıklayacağım ve bu bilgi kirliliğini umarım engelleriz

MSRP Nedir
Öncelikle MSRP fiyatı Denen Fiyat Vergilerin eklenmemiş hâli olarak Üretici'nin Firmlara Son kullanıcıya satması İçin tavsiye ettiği Fiyatdır
" Kartların segmenti yükseldikçe MSRP fiyatı'da Yükselir "
(Dağıtım ücreti/Satıcı Kârı vs. Hepsi bu fiyata Dahildir)

Vergi Nasıl Hesaplanmalıdır ???
-Türkiye'de Ekran Kartlarından Sadece %20 KDV alınır başka hiç bir Vergi alınmaz
Screenshot_20250308-030147.png
(Bu SS devletin kendi Resmi sitesinden yani bilgi %100 doğrudur)

ABD'de Fiyatlar Nasıl ???

-Yurt dışında'da Türkiye ile aynı fiyata olduğunu söyleyen arkadaşlar'da var. yanlış!
(ABD'de Vergi Yok ama Buradaki amaç 5000 serisi gibi faiş fiyata satılmadığını görmeniz ve Oradaki fiyatı referans alarak + %20KDV Ekleyip sonra Toplamı TL'ye çevirince aşşağı yukarı Türkiye'de olması gereken fiyat hakkında kafanızda bir şeyler oluşmuş olur)

Screenshot_20250308-031849.pngScreenshot_20250308-031910.png

Avrupa'da Fiyatlar Nasıl ??
-Avrupa'da bizim gibi %20 KDV alıyor
(Bu saatte vpn ile sürekli ülke değiştirip bakmaya üşendim için direk Almanya'nın fiyatlarını tek aldım)
Screenshot_20250308-041624.pngScreenshot_20250308-041400.pngScreenshot_20250308-041225.pngScreenshot_20250308-041205.png

Firma savunma
Şu firmaları babalarının oğluymuş gibi savunanları hiç anlamıyorum ABD'de Satılan bir kaç RX 9079 XT'li PC Fotosu bırakacağım belki yüzleri kızarır ve utanırlar

Screenshot_20250308-043019.png b. Screenshot_20250308-043208.png

Ağır Uykum Var bu yüzde Yanlış veya eksik bir şey yazdıysam söyleyin düzeltirim

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Doğukan Barut
RX 9070XT'nin Fiyatı hakkında tarttışıyor çok fazla bilgi kirliliği var Bu yüzden Kısaca Sizlere veriler ve Kanıtlar ile Açıklayacağım ve bu bilgi kirliliğini umarım engelleriz

MSRP Nedir
Öncelikle MSRP fiyatı Denen Fiyat Vergilerin eklenmemiş hâli olarak Üretici'nin Firmlara Son kullanıcıya satması İçin tavsiye ettiği Fiyatdır

-Türkiye'de Ekran Kartlarından Sadece %20 KDV alınır başka hiç bir Vergi alınmaz
Alıntıyı görüntüle

-Yurt dışında'da Türkiye ile aynı fiyata olduğunu söyleyen arkadaşlar'da var. yanlış!
(ABD'de Vergi Yok ama Buradaki amaç 5000 serisi gibi faiş fiyata satılmadığını görmeniz ve Oradaki fiyatı referans alarak + %20KDV Ekleyip sonra Toplamı TL'ye çevirince aşşağı yukarı Türkiye'de olması gereken fiyat hakkında kafanızda bir şeyler oluşmuş olur)

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

(Bu saatte vpn ile sürekli ülke değiştirip bakmaya üşendim için direk Almanya'nın fiyatlarını tek aldım)
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Firma savunma
Şu firmaları babalarının oğluymuş gibi savunanları hiç anlamıyorum ABD'de Satılan bir kaç RX 9079 XT'li PC Fotosu bırakacağım belki yüzleri kızarır ve utanırlar

Alıntıyı görüntüle b. Alıntıyı görüntüle

şaka gibi fiyatlara bak bizim satıcılara derhal tedbir falan gelmesi lazım her stokta 300 500 arttırıyorlar fiyatları

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Muhammed
Instagram
ig:muhammedatar_
Steam
https://steamcommunity.com/id/atar1993/
Amerika'da stok yok. Avrupada da stok var diye uygun fiyatlı gösterilenlerden alım yapılamıyor. Avrupadaki arkadaşlarım bile ekran kartı alamadı. Almanyada bulunan arkadaşım zar zor 930 euroya (vergi dahil) Sapphire nitro+ alabildiğini söyledi. UK'de MSRP ile satılan Sapphire pulse modeli ise 4 dakikada stok bitirdi. Fiyat algısıyla alakalı değil. Bu hafta italyaya ve almanyaya giden 4 arkadaşımda eli boş dönüyor. İdeal fiyatlardan alınabilmesi için nvidia ekran kartı fiyatlarınında düşmesi lazım. Türkiyede zaten pahalıya satılan ürünler(Satıcılar sayesinde). Şuan almayıp 8-9 ay sonra alırsanız ideal fiyatlara düşecektir. Fakat şuan almak istiyorsanız 29-31K'dan bulacağınız 9070 XT uygun fiyatlı sayılır.

madmadmax

80+
kusen bir kart alıcan günde 5 kere bu kartla ilgili konular acıp milleti birbirine düsürüyon bütün actıgın baslıklardada kavga cıkıyor şu kartı alıp gitsende kurtulsak
Mesaj otomatik birleştirildi:

bunun bu kartla ilgili actıgı baslıkları üşenmediğim bir ara atıcam buraya hepsinde kavga cıkarmıs insanları birbirine düsürmüş.

Nofear_TR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
erdem ar
Konuyu açan kişinin hem yaşı küçük hem Nv fanı hem de uzaktan yakından konu ile alakası olmayan post kasan bir kişi olmuş Üzüldüm cidden bu kadar kaptırmasına alt tarafı bir ekran kartı. Yatacaktım sürekli diğer yorumlarını okudukça garipsedim. Sürekli Amd fiyat politikasını kötülemek , özellikle 9xxx serisi ile alıp veremediğin nedir ? Nasıl olsun fiyatlar Asgari Ücretin 22k olduğu yerde 12k 9070xt 10k 9070 mi olsun ?

Paylaştığın resimlerde hiçbir stok yok, yurtdışında zaten stoklar bitti. Neyin fiyat algısı. Neyin satıcı algısı anlamadım. Birde Telefondan üstün körü resim yüklemek neyin olayı? Bunu AMD veya firmalar görüp aaa fiyat mı düşürelim diyecekler.

Türkiye'de 9070 xt Başlangıç fiyatı 30.000 TL 9070 25.000 TL fiyat belirlendi MSRP Türkiye= +800 Dolar Alacağın en düşük XT kart +800 dolar olur

Türkiye'de ki tüm satıcılar AMD Türkiye'nin lansman yapan kişilere bildirdiği 30.000TL yani +800 dolar 'dan ürünlerin stoklarını girdiler.

Sizin hatanız ise AMD yurt dışı 600 dolar Msrp'sini Türkiye'de olsun istiyorsunuz. Onun olabilmesi için senin Dolar ile Maaş alman gerekir.

İngiltere UK Nitro+ 720 Pound yani 930 dolar'dan satılmış. Ülkemizde ise 950 dolardan satılmış. Nesi yanlış ?
İngiltre UK Gigabyte Auros: 780 Pound yani 1k dolar'dan satılmış. Ülkemizde ise 960 Dolardan satılmış Nesi Yanlış ?

Yurtdışına göre çoğu ürün ilk stoklar normal fiyattan girildi. Şuan ki varolan stoklar Başlangıç fiyatı 30.000 TL'den başlayıp yukarı doğru gidiyor.
Doğal olarak 9070 XT serisinde MSRP Yanlış Fiyat Algısı Yok
Ekran görüntüsü 2025-03-08 051239.jpg960
MicroCenter İlk gün Stok Bilgisi:

6.jpg3.jpg4.jpg2.jpg1.jpg5.jpg

İngiltere 9070xt
reddit:
Türkiye'de benim ekran görüntüsü aldığım resimler:
999999999999999999999999999.png
Ekran görüntüsü 2025-03-06 171553.jpg
3636363636.jpg

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-03-06 170629.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-06 170629.png
    227.2 KB · Hit: 18
  • Ekran görüntüsü 2025-03-06 170658.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-06 170658.png
    212.6 KB · Hit: 18
  • Ekran görüntüsü 2025-03-06 170706.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-06 170706.png
    227.2 KB · Hit: 20
  • 1212131231.jpg
    1212131231.jpg
    75.1 KB · Hit: 28
Son düzenleme:

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,248
İsim
.
5 kere aynı konuyu açmışsın dostum amaç ne ya. @madmadmax yüzde yüz haklısın dostum.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,025
İsim
Selim

MSRP Nedir

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Firma savunma

Alıntıyı görüntüle b. Alıntıyı görüntüle

Global stok sorunları olduğu sürece fiyatlar yükselecek bu olağan bir durum 600 dolardan sadece şanslı bir grup aldı bunlar hepsi olacak şeyler ve normal karşılanır bir de Türkiye satıcı faktörü var öyle vergi cart curt muhabbeti filan da değil fiyatları yükselten etkenler belli bir satıcı 30 binden satıp diğeri 50 binden satiyorsa vergi ile alakası olmadığı açıkça görünüyor aç göçlü Türko satıcı faktörü de eklendigin de oldukça yüksek fiyattan ürün almaya devam edeceğiz şuan globale göre çok az fiyat farkıyla ilerliyoruz bakacağız ileride ne olur.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amerika'da stok yok. Avrupada da stok var diye uygun fiyatlı gösterilenlerden alım yapılamıyor. Avrupadaki arkadaşlarım bile ekran kartı alamadı. Almanyada bulunan arkadaşım zar zor 930 euroya (vergi dahil) Sapphire nitro+ alabildiğini söyledi. UK'de MSRP ile satılan Sapphire pulse modeli ise 4 dakikada stok bitirdi. Fiyat algısıyla alakalı değil. Bu hafta italyaya ve almanyaya giden 4 arkadaşımda eli boş dönüyor. İdeal fiyatlardan alınabilmesi için nvidia ekran kartı fiyatlarınında düşmesi lazım. Türkiyede zaten pahalıya satılan ürünler(Satıcılar sayesinde). Şuan almayıp 8-9 ay sonra alırsanız ideal fiyatlara düşecektir. Fakat şuan almak istiyorsanız 29-31K'dan bulacağınız 9070 XT uygun fiyatlı sayılır.
Hocam Zaten Ben'de onu anlatmak istiyorum Amerika'da Stok yok gördelde'de yazıyor zaten Neden Çünkü olması gerektiği gibi Çok iyi Fiyatlara satılıyor yani adamların bir haftalık maaşı bile değil biz'de ise zaten
1 ay 1 haftalık asgari maaşa denk geliyorken satıcılar yüzünden 1 ay 2.4 haftalık maaş'a denk geliyor (Asgari ücret)

Çünkü orda insanlar Güzel Fiyat diyip alırken biz Satıcılar yüzünden Forumda Pahalı diye tartışıyoruz

Ayrıca Almanya'daki O fotolar'da Yazan düşük fiyatlılar'da da Stok Yok zaten Hepsi bitmiş ve stok geldiğinde tekrar o fiyatlara inecek farkındayız

Peki bizde neden Hiç O fiyatlardan başlamadı yani 30-50 stok bile olsa o fiyattan başlamalıydı en azından ki o zaman stok Sorunu var derdik Ama Direk en kötü modeli Sapphire Pluse bile 30K'dan başladı ve işin komik tarafı şuan 30K olan Sapphire Pluse ve Asus Prime sanki indirimliymiş gibi sunmuşlar yani 35K yazmışlar sitelerine ama indirim ile 32K diye göstermişler 😂😂😂

Nofear_TR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
erdem ar
Peki bizde neden Hiç O fiyatlardan başlamadı yani 30-50 stok bile olsa o fiyattan başlamalıydı en azından ki o zaman stok Sorunu var derdik Ama Direk en kötü modeli Sapphire Pluse bile 30K'dan başladı ve işin komik tarafı şuan 30K olan Sapphire Pluse ve Asus Prime sanki indirimliymiş gibi sunmuşlar yani 35K yazmışlar sitelerine ama indirim ile 32K diye göstermişler 😂😂😂

Sen stokları hiç takip etmemişsin, 21k'dan bekliyordun 9070xt'yi ancak 31k olunca sağa sola saldırıyorsun. Bazı tepe modeller ve bazı modeller dev stoklu Microcenter'a göre ucuz girildi. Bunu gören kaptı zaten ürünleri :D :D Fırsatları kaçırmışsın. Ancak Şuan bulunan ürünler 31k-32k'dan bulunan ürünler yurtdışında yok yalnız. Bizde hala stokta...

pozalba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
531
İsim
pozalba
Konuyu açan kişinin hem yaşı küçük hem Nv fanı hem de uzaktan yakından konu ile alakası olmayan post kasan bir kişi olmuş Üzüldüm cidden bu kadar kaptırmasına alt tarafı bir ekran kartı. Yatacaktım sürekli diğer yorumlarını okudukça garipsedim. Sürekli Amd fiyat politikasını kötülemek , özellikle 9xxx serisi ile alıp veremediğin nedir ? Nasıl olsun fiyatlar Asgari Ücretin 22k olduğu yerde 12k 9070xt 10k 9070 mi olsun ?

Paylaştığın resimlerde hiçbir stok yok, yurtdışında zaten stoklar bitti. Neyin fiyat algısı. Neyin satıcı algısı anlamadım. Birde Telefondan üstün körü resim yüklemek neyin olayı? Bunu AMD veya firmalar görüp aaa fiyat mı düşürelim diyecekler.

Türkiye'de 9070 xt Başlangıç fiyatı 30.000 TL 9070 25.000 TL fiyat belirlendi MSRP Türkiye= +800 Dolar Alacağın en düşük XT kart +800 dolar olur

Türkiye'de ki tüm satıcılar AMD Türkiye'nin lansman yapan kişilere bildirdiği 30.000TL yani +800 dolar 'dan ürünlerin stoklarını girdiler.

Sizin hatanız ise AMD yurt dışı 600 dolar Msrp'sini Türkiye'de olsun istiyorsunuz. Onun olabilmesi için senin Dolar ile Maaş alman gerekir.

İngiltere UK Nitro+ 720 Pound yani 930 dolar'dan satılmış. Ülkemizde ise 950 dolardan satılmış. Nesi yanlış ?
İngiltre UK Gigabyte Auros: 780 Pound yani 1k dolar'dan satılmış. Ülkemizde ise 960 Dolardan satılmış Nesi Yanlış ?

Yurtdışına göre çoğu ürün ilk stoklar normal fiyattan girildi. Şuan ki varolan stoklar Başlangıç fiyatı 30.000 TL'den başlayıp yukarı doğru gidiyor.
Doğal olarak 9070 XT serisinde MSRP Yanlış Fiyat Algısı Yok
Alıntıyı görüntüle960
MicroCenter İlk gün Stok Bilgisi:

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

İngiltere 9070xt
reddit:
Türkiye'de benim ekran görüntüsü aldığım resimler:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İmza kaşe mühür

Hocam Zaten Ben'de onu anlatmak istiyorum Amerika'da Stok yok gördelde'de yazıyor zaten Neden Çünkü olması gerektiği gibi Çok iyi Fiyatlara satılıyor yani adamların bir haftalık maaşı bile değil biz'de ise zaten
1 ay 1 haftalık asgari maaşa denk geliyorken satıcılar yüzünden 1 ay 2.4 haftalık maaş'a denk geliyor (Asgari ücret)

Çünkü orda insanlar Güzel Fiyat diyip alırken biz Satıcılar yüzünden Forumda Pahalı diye tartışıyoruz

Ayrıca Almanya'daki O fotolar'da Yazan düşük fiyatlılar'da da Stok Yok zaten Hepsi bitmiş ve stok geldiğinde tekrar o fiyatlara inecek farkındayız

Mehmetcan milleti sal brom

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
işsiz misin hocam gidin yatın yormayın kafanızı boş şeylerle :)

pozalba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
531
İsim
pozalba
MSPR Reis ya

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
kusen bir kart alıcan günde 5 kere bu kartla ilgili konular acıp milleti birbirine düsürüyon bütün actıgın baslıklardada kavga cıkıyor şu kartı alıp gitsende kurtulsak

bunun bu kartla ilgili actıgı baslıkları üşenmediğim bir ara atıcam buraya hepsinde kavga cıkarmıs insanları birbirine düsürmüş.
Hocam başa 5070 mi 9070XT mi diye Konu açtım 1-2 sayfa sonra herkes konuyu unutup AMD vs Nvidia diye tartışmaya başladılar

Sonra akakcede'ki 9070XT ilanların kalktığını gördüm Ve zam mı geliyor diye konu açtım Orda'da Sen dahil bir çok kişinin Cahil'ce konuştugunu gördüm,
" yok Msrp'nin ne olduğunu kimse bilmiyor herkes yanlış anlamış MSRP fiyatı AMD'nin chipset'i Asus'e vs. Sattığı fiyat"
diyen eleman
" Yok kart ülkeye zaten 750$ geliyor "
" Yok ekran kartlarından %25 gümrük/%20 KDV/%25 gelir vergisi Alınıyor "

Hiç bir kanıt sunamadan bunları iddia eden bir ton cahil insan vardı

Bende bu yüzden Gerçek veriler ile Sunarak anlatmak istedim o yüzden bu konuyu açtım

Yani gelip bana Düzgünce mesela " knk yanlış biliyorsun al bak devlet en son bu siteyi 2021'de güncellemiş ve bak 2024'tw böyle yeni bir kanun geldi ve ekran kartına KDV dışında şu şu vergi geldi"
Veya
" knk bak bu Newegg'in verileri O Attığın fotodaki kartlar yüzlerce/binlerce adet satılmadı Toplam 20-30 Adet satıldı sınırlı adet kampanya yapıldı bak sana verdiğim verilere"

Vs. Deseniz " he öyle miymiş knk kb Bilmiyordum bunu öğrendiğim iyi oldu artık fiyatları daha iyi hesaplarım "
Derim niye demeyeyim Firmalar ile aramda kan davası vs. Yok sonuçta Eğer bir hatam varsa kanıtlar/veriler ile bana söyleyin eğer haklıysanız o hatamı düzeltirim

Ama yok sizler gelip hiç bir kanıt veya veri sunmadan bizlerin yanlış bildiğini doğrusunun Sizin söylediğiniz olduğunu iddia ediyorsunuz bizlerde Kanıt veya veri sunduğunuzda Cevap vermiyorsunuz veya çok saçma bir cevap veriyorsunuz

- Yapılan en büyük Savaş Cahil İle yapılan Savaştır -

Son düzenleme:
Top Bottom