Neler Yeni

600 Watt çeken 9070 XT normal mi?

NanyaRevB

80+ Bronze
Merhabalar arkadalar,
Bugün elime ulaşan Sapphire Nitro Plus 9070 XT kartın @HacıSOFU ile testleri yaparken aşağıdaki duruma şahit oldu ve inceleme paylaşmadan bunu paylaşmak istedik. Öncelikle bu kartı 750 watt kalitesiz bir psu ile kullanmak mümkün değil, keza 12vhpwr üzerinden 607 Watt güç çekmeyi başardık. Tabii ki bunu doğal şartlarda yapmadık, c24 ve furmark'ı aynı anda çalıştırarak başardık.
Ayrıca forumda çokca tavsiye ettiğimiz FSP Vita model psunun da ne kadar kaliteli olduğunu görmüş olduk. Sizlerle bu deneyimimizi paylaşmak istedik.

5.png

6.png

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,629
İsim
Hacı
5090dan fazla güç çekiyordu... :D
Vita ya sallayan ve rajin ve enermax öneren arkadaşlar gelin bakalım sizin PSU lara da? yamuluyor mu yamulmuyor mu??
9070 xt Furmark + 7950x3d r23 testi beraber açık iken total 700-800w yükte bile sıfır yamulma maximum kararlılık.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
606
İsim
Göksel
genel kullanımda max kaç watt
Mesaj otomatik birleştirildi:

600watt çekerken 60 derece kalması çok iyiymiş

NanyaRevB

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
buna vereceğim parayı nvdia alır elektrik tasarrufundan çıkarırım
Alabilirsiniz tabii, eksik rop çıkıncada değişim talep edip daha da kârda olabilirsiniz. (6 ayda dolara karşı)

genel kullanımda max kaç watt

Ortalama da bizim gördüğümüz 400 watt gibi, oyun testlerini daha yapmadık yaptıkça bilgilendiririz.

sefagkts

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Sefa Göktaş
Instagram
sefa_gkts
Twitter
sefa_gkts
Facebook
sefa753
Merhabalar arkadalar,
Bugün elime ulaşan Sapphire Nitro Plus 9070 XT kartın @HacıSOFU ile testleri yaparken aşağıdaki duruma şahit oldu ve inceleme paylaşmadan bunu paylaşmak istedik. Öncelikle bu kartı 750 watt kalitesiz bir psu ile kullanmak mümkün değil, keza 12vhpwr üzerinden 607 Watt güç çekmeyi başardık. Tabii ki bunu doğal şartlarda yapmadık, c24 ve furmark'ı aynı anda çalıştırarak başardık.
Ayrıca forumda çokca tavsiye ettiğimiz FSP Vita model psunun da ne kadar kaliteli olduğunu görmüş olduk. Sizlerle bu deneyimimizi paylaşmak istedik.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
bunu nerden görebiliyoruz programın adı nedir acaba

NanyaRevB

80+ Bronze

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Muhammed
Instagram
ig:muhammedatar_
Steam
https://steamcommunity.com/id/atar1993/
İnceleme paylaşmıştım. Arkadaşlar olayı yanlış anlamayın. Ekran kartı sadece bir an için kısa bir şekilde bu kadar güç çekiyor. saniyenin 10da biri bir zaman bile o kadar güç tüketimi devam etmiyor. Power Spike her ekran kartında vardır. Daha önceden kullandığım RX 6900 XT ekran kartında da power Spike 540W civarına kadar çıkıyordu. Ayrıca şuan incelemesini yazdığım 330W'lık Nitro+ modelinin bulunduğu sistemide 750W'lık bir PSU ile kullanmaktayım. Bu tip Power Spike olayları kalitesiz PSU'lar için sorun teşkil edebilir fakat iyi bir PSU kullanıyorsanız hiçbir şekilde sorun teşkil etmeyecektir.

süre olarak çok kısa. 10-40 milisaniye kadar bu kadar güce çıkıyor. sonrasında yine 300W devam. Bu sebeple ısınmaya mahal verecek kadar olmuyor.

NanyaRevB

80+ Bronze
İnceleme paylaşmıştım. Arkadaşlar olayı yanlış anlamayın. Ekran kartı sadece bir an için kısa bir şekilde bu kadar güç çekiyor. saniyenin 10da biri bir zaman bile o kadar güç tüketimi devam etmiyor. Power Spike her ekran kartında vardır. Daha önceden kullandığım RX 6900 XT ekran kartında da power Spike 540W civarına kadar çıkıyordu. Ayrıca şuan incelemesini yazdığım 330W'lık Nitro+ modelinin bulunduğu sistemide 750W'lık bir PSU ile kullanmaktayım. Bu tip Power Spike olayları kalitesiz PSU'lar için sorun teşkil edebilir fakat iyi bir PSU kullanıyorsanız hiçbir şekilde sorun teşkil etmeyecektir.

süre olarak çok kısa. 10-40 milisaniye kadar bu kadar güce çıkıyor. sonrasında yine 300W devam. Bu sebeple ısınmaya mahal verecek kadar olmuyor.
Elimde 10 saniye boyunca 500 wattlarda gezdiği video mevcut, dilerseniz atabilirim.

4.png

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
5090dan fazla güç çekiyordu... :D
Vita ya sallayan ve rajin ve enermax öneren arkadaşlar gelin bakalım sizin PSU lara da? yamuluyor mu yamulmuyor mu??
9070 xt Furmark + 7950x3d r23 testi beraber açık iken total 700-800w yükte bile sıfır yamulma maximum kararlılık.
Bu arada ben enermax Max pro ile kullanıyorum :D 1300 TL ye aldığımız 700w :D

Bende 1 tane corsair RM750 var sıcaklıktan kapanıyor. Elimde sadece Enermax vardı. Mecbur onu taktım. RX 6800 ile corsair sıkıntı çıkarmıyordu. Nitro+ 9070xt yi taktım ilk oyunda kapadı. :D Yapcak bişi yok yeni psu alana kadar devam :D

Son düzenleme:

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Muhammed
Instagram
ig:muhammedatar_
Steam
https://steamcommunity.com/id/atar1993/
Elimde 10 saniye boyunca 500 wattlarda gezdiği video mevcut, dilerseniz atabilirim.
10 saniye boyunca 500W güç çekiyorsa o ekran kartında kesinlikle sorun var demektir. Power spike tüm ekran kartlarında var fakat kapasitörleri 10 saniye boyunca chip'e boşalttırmak o ekran kartını yakmaya davetiye çıkartmak demektir. Yani üretim hatalı olarak yükü tutamıyorlar ve gelen elektriği direk olarak aktarıyor demektir. Kullandığınız üründe ilerde sorun çıkmaz umarım. Benim testlerimde hiçbir şekilde o kadar uzun süreli bir yük gerçekleşmedi. Bu arada GPU power maximum kısmının current değerine bakıyorsanız orası çok sık yenilenmiyor. 10 saniye boyunca orada 500W göstermesi olağan bir durum. eğerki 10 saniye boyunca 500W kalsaydı TBPde 500W gösterirdi. Sizde 313W'a kadar çıkmış en fazla.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,629
İsim
Hacı

Bende 1 tane corsair RM750 var sıcaklıktan kapanıyor. Elimde sadece Enermax vardı. Mecbur onu taktım. RX 6800 ile corsair sıkıntı çıkarmıyordu. Nitro+ 9070xt yi taktım ilk oyunda kapadı. :D Yapcak bişi yok yeni psu alana kadar devam :D
Alın size örneği 700w enermax ile reset atıyor :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,540
Üyeler
171,937
Son üye
Müsellah
Top Bottom