Mantıklı Kanks Aferim
80+ Silver
ne önerirsin peki anakart için maksimum 13 bin tl anakart alabilirim
ne önerirsin peki anakart için maksimum 13 bin tl anakart alabilirim
İşlemci kastettim.9700x. Fakat kaliteli bir 360mm ile de 60-65 civarı seyredecektir 7800x3d.hocam 3-4 bin tl bütçede hangi sıvı soğutucu 60 derecede oynatıyor, merak ettim.
1440p de kullanacağım, ram cl30. bu sistem için ne önerirsiniz?Oynanılan çözünürlüğe göre değişir, 1440P ise 7800X3D 4090-5090 kullanılmıyorsa anlamsız. İlk bottleneck GPU'dan olacak zaten. Sistemde full modüler PSU bile varken anakartın b650 olması üzmüş biraz. En azından X670/870 tercih edilebilirdi; daha gelişmiş IO, cihazlar arası bant genişliği, daha uzun kullanım gibi sebeplerden. RAM'de CL 30-32 değilse CPU performansını %5 civarı biçer.
Aynı fps çıktısı daha uyguna mal edilebilirdi, 6.5 veririm 10 üzerinden.
hocam 3-4 bin tl bütçede hangi sıvı soğutucu 60 derecede oynatıyor, merak ettim.
hocam benim kasa destekliyor mu 420mm sıvı soğutucu? eğerkş destekliyorsa alırım belki.Enermax 420 ile az önce Valhalla'da 55-56 civarı sıcaklıklar da geziyordum.
O işlemciyi neyle soğutucaksın stoklamı ashdnajklsdnasdasSıvı soğutucu biraz gereksiz
8
Anakart düşük değil olması gereken seviyede istersen daha üstünü alabilirsin ama bence gereksiz . Zevkine göre çevre birimleri yada cebinde kalsın paranhocam dedim almışken tam olsun, yoksa thermalright phantom spirit 120se ile de soğutabilirim. sizlere bir şey soracağım, anakartı biraz düşük model seçtim sorun olur mu?
Diyene bak. O zaman sen öner bekliyorum.O işlemciyi neyle soğutucaksın stoklamı ashdnajklsdnasdas
hocam tebilondan alacağım diye daha pahalıHocam sıvı soğutmaya laf edenlere bakma sen, 78000x3d ısınan bir İşlemci zaten yaz geliyor o sıcaklarda 10-15 derece daha biniyor iyi bir sıvı soğutma şart banada laf edenler Oldu gittim, 420mm Arctic aldım on numara soğutuyor lian Li Lancool III kasaya zar zor sığdırdım ama oldu
Ama işlemcinin fiyatı 16250 TL şuan neden sizdeki biraz daha pahalı
sistem nasıl olmuş pekii?Anakart düşük değil olması gereken seviyede istersen daha üstünü alabilirsin ama bence gereksiz . Zevkine göre çevre birimleri yada cebinde kalsın paran
Hocam eskisi gibi piyasa da ki fiyatları takip etmediğim için yorum yapmam hatalı olur akşam bakarım ama donanım olarak üst seviyehocam tebilondan alacağım diye daha pahalı
Mesaj otomatik birleştirildi:
sistem nasıl olmuş pekii?