Neler Yeni

Ryzen 7 3700x RTX3060 için öneriler

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Sezer
Arkadaşlar selamlar. Mesaj sayımdan da anlaşılacağı üzere aranıza yeni katıldım. Teknolojiyle aram iyidir fakat sistem toplamayalı çok uzun zaman oldu ve artık yabancılaştım.

Şimdi asıl soruma gelecek olursam. Elimde Ryzen 7 3700X işlemci ve RTX 3060 ekran kartı var. Ben bunlara uygun güzel, beni üzmeyecek bir sistem önerisi istiyorum. Anakart, ram, SSD ve kasa+PSU. Genelde CS2, PUBG, Valorant, Rocket League ve Fortnite oynarım. Öyle aman aman her oyundan full HD 500 fps alayım gibi bir derdim de yok. Dediğim gibi beni üzmesin yeter.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Boran Sarıbaş
Arkadaşlar selamlar. Mesaj sayımdan da anlaşılacağı üzere aranıza yeni katıldım. Teknolojiyle aram iyidir fakat sistem toplamayalı çok uzun zaman oldu ve artık yabancılaştım.

Şimdi asıl soruma gelecek olursam. Elimde Ryzen 7 3700X işlemci ve RTX 3060 ekran kartı var. Ben bunlara uygun güzel, beni üzmeyecek bir sistem önerisi istiyorum. Anakart, ram, SSD ve kasa+PSU. Genelde CS2, PUBG, Valorant, Rocket League ve Fortnite oynarım. Öyle aman aman her oyundan full HD 500 fps alayım gibi bir derdim de yok. Dediğim gibi beni üzmesin yeter.

anakart önerebilirim sadece idare etsin mi diyorsun yoksa orta veya üst kaliteli olmasını mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Sezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakart önerebilirim sadece idare etsin mi diyorsun yoksa orta veya üst kaliteli olmasını mı

Hocam orta ve üst olsun. Zaten içlerinden adam akıllı pahalı olan bir anakart var. Diğerlerini zaman içerisinde de yükseltebilirim. Ama öyle 10k lık bir anakart olmasın. Bütçem zaten maksimum 15k civarında.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Boran Sarıbaş
Hocam orta ve üst olsun. Zaten içlerinden adam akıllı pahalı olan bir anakart var. Diğerlerini zaman içerisinde de yükseltebilirim. Ama öyle 10k lık bir anakart olmasın. Bütçem zaten maksimum 15k civarında.
eğer overclock yapmayacaksan a520 ( 2.el 1800 civarı bulursun) eğer aşırı derecede veya hiç overclock yapmayacaksan biraz daha malzeme kalitesi iyi olsun diyorsan b450 ( 2.el 2000 3500 )arası bulursun eğer daha güçlü olsun diyorsan x470 (2.el 4000 ve üstü) eğer daha yeni olsun diyorsan b550 (2.el 3000 ve üstü) eğer en üst düzeyi istiyorsan x570(2.el 4500 ve üstü) bakmalısın tahmini 2.el fiyatlarını yazdım sen karar kıldığını piyasadan kendin bakarsın

idare etsin çok bir şey beklemiyorum diyorsan a520
bir tık daha iyi olsun çok da bütçem yok diyorsan b450(çarpan kilidi açık)
yüksek seviye overclock yapıcam diyorsan x470(çarpan kilidi açık)
güncel olsun orta seviye overclock yapacağım diyorsan b550(çarpan kilidi açık)
en üst düzey kartı istiyorum (ddr4 için) overclockun içinden geçicem diyorsan x570(çarpan kilidi açık)

marka modele göre kalite ve soğutma performansı değişebilir ama performansa doğrudan bir katkısı olmaz sana en uygun hangisi ise onu al
benim tavsiyem b550 veya x570 alman nedeni
ÖzellikB450B550
PCIe sürümüPCIe 2.0 (yonga seti), PCIe 3.0 (CPU)PCIe 3.0 (yonga seti), PCIe 4.0 (CPU)
M.2 NVMe DesteğiPCIe 3.0 x4’e kadarPCIe 4.0 x4 desteği (Zen 2 ve üstü CPU ile)
RAM Hızı DesteğiGenelde 3466 MHz civarı4800 MHz+ (daha yüksek hızlara açık)
USB BağlantılarıUSB 3.1 Gen 1 ve Gen 2USB 3.2 Gen 1 / Gen 2 (daha güncel)
Güncel İşlemci DesteğiBIOS güncellemesi ile Ryzen 5000'e kadarRyzen 3000, 5000 serileri doğrudan destekler
Overclock DesteğiVar (aynı)Var (aynı)
Geleceğe YatırımDaha sınırlıDaha güncel teknolojilerle uyumlu

neden bu kadar ayrıntılı yazdım bilmiyorum ama umarım yararlı olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Sezer
eğer overclock yapmayacaksan a520 ( 2.el 1800 civarı bulursun) eğer aşırı derecede veya hiç overclock yapmayacaksan biraz daha malzeme kalitesi iyi olsun diyorsan b450 ( 2.el 2000 3500 )arası bulursun eğer daha güçlü olsun diyorsan x470 (2.el 4000 ve üstü) eğer daha yeni olsun diyorsan b550 (2.el 3000 ve üstü) eğer en üst düzeyi istiyorsan x570(2.el 4500 ve üstü) bakmalısın tahmini 2.el fiyatlarını yazdım sen karar kıldığını piyasadan kendin bakarsın

idare etsin çok bir şey beklemiyorum diyorsan a520
bir tık daha iyi olsun çok da bütçem yok diyorsan b450(çarpan kilidi açık)
yüksek seviye overclock yapıcam diyorsan x470(çarpan kilidi açık)
güncel olsun orta seviye overclock yapacağım diyorsan b550(çarpan kilidi açık)
en üst düzey kartı istiyorum (ddr4 için) overclockun içinden geçicem diyorsan x570(çarpan kilidi açık)

marka modele göre kalite ve soğutma performansı değişebilir ama performansa doğrudan bir katkısı olmaz sana en uygun hangisi ise onu al
benim tavsiyem b550 veya x570 alman nedeni
ÖzellikB450B550
PCIe sürümüPCIe 2.0 (yonga seti), PCIe 3.0 (CPU)PCIe 3.0 (yonga seti), PCIe 4.0 (CPU)
M.2 NVMe DesteğiPCIe 3.0 x4’e kadarPCIe 4.0 x4 desteği (Zen 2 ve üstü CPU ile)
RAM Hızı DesteğiGenelde 3466 MHz civarı4800 MHz+ (daha yüksek hızlara açık)
USB BağlantılarıUSB 3.1 Gen 1 ve Gen 2USB 3.2 Gen 1 / Gen 2 (daha güncel)
Güncel İşlemci DesteğiBIOS güncellemesi ile Ryzen 5000'e kadarRyzen 3000, 5000 serileri doğrudan destekler
Overclock DesteğiVar (aynı)Var (aynı)
Geleceğe YatırımDaha sınırlıDaha güncel teknolojilerle uyumlu

neden bu kadar ayrıntılı yazdım bilmiyorum ama umarım yararlı olur

Eline koluna sağlık hocam. Ne güzel bilgilendirme mesajı olmuş işte. asrock b550m alacağım büyük ihtimalle. Çünkü kimse sorsam bu anakartı öneriyor. Ya da duruma göre MSI B550-A Pro alacağım. Ama şey aklıma takıldı B550 için Ryzen 3 ve 5 serilerini doğrudan destekler yazmışsın. Bende 7 serisi 3700x var, sıkıntı çıkar mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Boran Sarıbaş
Eline koluna sağlık hocam. Ne güzel bilgilendirme mesajı olmuş işte. asrock b550m alacağım büyük ihtimalle. Çünkü kimse sorsam bu anakartı öneriyor. Ya da duruma göre MSI B550-A Pro alacağım. Ama şey aklıma takıldı B550 için Ryzen 3 ve 5 serilerini doğrudan destekler yazmışsın. Bende 7 serisi 3700x var, sıkıntı çıkar mı?
yazdığım tüm anakart modeller 3.nesili 3000 serisi ve 5.nesili 5000serisi destekliyor sadece b450 5. nesil için bios update istiyor bıos ile ilgili bilmediğin bir şey olursa bana sorabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Sezer
yazdığım tüm anakart modeller 3.nesili 3000 serisi ve 5.nesili 5000serisi destekliyor sadece b450 5. nesil için bios update istiyor bıos ile ilgili bilmediğin bir şey olursa bana sorabilirsin

Keşke her mesajını beğenmek dışında bir şey yapabilseydim hocam. Teşekkürler. Eğer bir gelişme olursa sana DM atarım. Sağolasın...

CloverSitaN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Arkadaş sana yardımcı olmuş zaten ancak birkaç bir şey eklemek istiyorum. işlemcin ve ekran kartın belli olduğu için istediğin psu, kasa, anakartı al fps değerin değişmeyecektir. sistemi ileride yenilerim dediğin için bence en doğru şey yenileyeceğin zaman tek tek parça değiştirmektense eskisini satıp yeni güzel bir hazır sistem almak olur. Bu yüzden alacağın parçalar çok pahalı olmasın bence. Dediğin anakart güzel ancak aynı fiyata MSI Mpg B550 Gaming Plus anakart da var 5kya, ssd oalrak 2.5k civarına kingston ssd bulabilirsin, ram olarak 2x16 3200mhz kingston, gskill veya patriot ramlar var uygun fiyatlı olanı alabilirsin, kasa olarak 650w 80+ güç kaynağı olan bir kasa işini görür thermaltake, xpg, vento, fsp gibi markaların 4k civarına güzel kasaları var.

Beni düzeltecek arkadaşlar vardır ancak bu şekilde anakart 5k, ramlar 2.5k, ssd 2.5k, kasa 4k tam bütcenize denk geliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Sezer
Arkadaş sana yardımcı olmuş zaten ancak birkaç bir şey eklemek istiyorum. işlemcin ve ekran kartın belli olduğu için istediğin psu, kasa, anakartı al fps değerin değişmeyecektir. sistemi ileride yenilerim dediğin için bence en doğru şey yenileyeceğin zaman tek tek parça değiştirmektense eskisini satıp yeni güzel bir hazır sistem almak olur. Bu yüzden alacağın parçalar çok pahalı olmasın bence. Dediğin anakart güzel ancak aynı fiyata MSI Mpg B550 Gaming Plus anakart da var 5kya, ssd oalrak 2.5k civarına kingston ssd bulabilirsin, ram olarak 2x16 3200mhz kingston, gskill veya patriot ramlar var uygun fiyatlı olanı alabilirsin, kasa olarak 650w 80+ güç kaynağı olan bir kasa işini görür thermaltake, xpg, vento, fsp gibi markaların 4k civarına güzel kasaları var.

Beni düzeltecek arkadaşlar vardır ancak bu şekilde anakart 5k, ramlar 2.5k, ssd 2.5k, kasa 4k tam bütcenize denk geliyor.

Zaten artık yenileme olduğu zaman DDR5 olayına geçiş yapmak gerekir. Haklısınız hocam, dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ediyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genel olarak şöyle bir sistem oldu gibi. Belki dediğim gibi anakart değişir.

CloverSitaN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Berker Mısırlıoğlu
ssd yanlış bakmadıysam dram'li eğer kesin dram'li ise alınır, ramlar tamam, kasa ve psu konusunda bence ayrı ayrı almak yerine birlikte alman daha iyi olur 3060 için 600 bile fazlasıyla yeterli olur bu yüzden 3-4k arasında 600-650w güzel kasalar bulabilirsin bu attıklarıma bak istersen. kasaya fazla vermek yerine bence anakartı MSI Mpg B550 Gaming Plus alabilirsin, ancak biraz fazla kaçabilir. ucuz olsun dersen gigabyte iş görecektir. asuslar falan 4k civarı olduğu için onları önermedim. Ucuz olsun dersen gigabyte yoksa msi gaming plus derim ben.

Bu durumda kasayı msi mag m100a 600 80+ ve anakartı gigabyte alırsan yaklaşık 12k'ya halledebiliyorsun. anakartı yükseltirsen 14k'ya geliyor

Kasalar

Anakartlar
https://www.akakce.com/anakart/en-u...wcB&gbraid=0AAAAADsWTCyZHoajHgb8t3Xcg3uSKnVaH

Zaten artık yenileme olduğu zaman DDR5 olayına geçiş yapmak gerekir. Haklısınız hocam, dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ediyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genel olarak şöyle bir sistem oldu gibi. Belki dediğim gibi anakart değişir.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Sezer
@CloverSitaN DDR4 anakart için 5k vermek mantıklı mı? Neticede 1-2 sene sonra DDR5'e geçerim büyük ihtimalle. Ölü yatırım gibi olmaz mı? Bu asrock anakartı beğenmedin sen galiba?

CloverSitaN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Berker Mısırlıoğlu
Evet haklısın 5k biraz fazla kaçıyor, başta o tarz bir şey istediğin için sevebilirsin diye düşündüm. Asrock konusunda alınabilecek en minimum anakart gibi görünüyor ve evet pek beğenemedim :D gigabyte'da en düşük seviyeli anakart ama en azından daha fazla usb girişi ve 2 tane m2 yuvası var, ayrıca 3 yıl sonra çıkmış bir anakart modeli. Bu ikisinde de 6 faz var bunların dışında farkı yok gibi. Ben olsam hem gigabyte'a daha çok güvendiğim için hem fazladan m2 ve usblerden dolayı gigabyte olanı seçerdim. Zaten aralarındaki fiyat farkı 400tl

@CloverSitaN DDR4 anakart için 5k vermek mantıklı mı? Neticede 1-2 sene sonra DDR5'e geçerim büyük ihtimalle. Ölü yatırım gibi olmaz mı? Bu asrock anakartı beğenmedin sen galiba?

Anakart B550 serisinden öneririm fiyattan dolayı tam model belirtmiyorum. RAM 16 GB olur mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,083,631
Üyeler
172,261
Son üye
caskeykin
Top Bottom