🔥İndirim ASUS ROG STRIX XG27AQDMg OLED 25.999 TL

ahmttunc

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
408

İyzico ile ödeme yaparsanız %10 indirim kazanabiliyorsunuz. Glossy ekran olan tek woled. Qd OLED panellerdeki siyahların mor gözükmesi sorunu yok. Ayrıca OLED olmasına rağmen parlaklığı yüksek bir model. Monitors unboxed s tier olarak değerlendiriyor bu modeli.

woled ve oled farkı ne oluyor

Woled modeller genellikle qd-oled'den bir miktar daha pahalı seyrediyor.

Woled'in avantajı gün ışığında ekran paneli siyah kalıyor, parlaklık qd-oled'e nazaran özellikle beyaz görüntüleme konusunda daha başarılı. Dezavantajı ise piksel dizilimi dörtlü olduğu için yazıların netliği daha kötü, renk canlılığı kağıt üstünde qd-oled'den daha düşük.

Asus'un üç yıllık garantisini de düşününce bence tercih edilebilir.

Woled modeller genellikle qd-oled'den bir miktar daha pahalı seyrediyor.

Woled'in avantajı gün ışığında ekran paneli siyah kalıyor, parlaklık qd-oled'e nazaran özellikle beyaz görüntüleme konusunda daha başarılı. Dezavantajı ise piksel dizilimi dörtlü olduğu için yazıların netliği daha kötü, renk canlılığı kağıt üstünde qd-oled'den daha düşük.

Asus'un üç yıllık garantisini de düşününce bence tercih edilebilir.

Yazı netliği konusunda Woled'ler daha iyi hocam.

Yazı netliği konusunda Woled'ler daha iyi hocam.
Rtings testlerine bakın hocam 2k woled'ler 6,5 puan alıyor qd oled'ler 7 puan alır. Parlaklık için beyaz içeren dörtlü piksel dizilimi var bu da yazılar için olumsuz. Reddit üzerinden de karşılaştırmalar var bakabilirsiniz.

Rtings testlerine bakın hocam 2k woled'ler 6,5 puan alıyor qd oled'ler 7 puan alır. Parlaklık için beyaz içeren dörtlü piksel dizilimi var bu da yazılar için olumsuz. Reddit üzerinden de karşılaştırmalar var bakabilirsiniz.

Çoğu modelde WOLED'ler daha iyi hocam. Rtings'teki yazıları da yanyana koyun, color fringing var QD-OLED modellerin çoğunda. Daha yeni yeni düzelttiler QD-OLED'de. WOLED her zaman daha iyiydi yazı konusunda.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birkaç örnek daha var da üst modellerde böyle mesela farkları

Aynı marka, farklı panel karşılaştırması

Son düzenleme:
Çoğu modelde WOLED'ler daha iyi hocam. Rtings'teki yazıları da yanyana koyun, color fringing var QD-OLED modellerin çoğunda. Daha yeni yeni düzelttiler QD-OLED'de. WOLED her zaman daha iyiydi yazı konusunda.

Birkaç örnek daha var da üst modellerde böyle mesela farkları

Aynı marka, farklı panel karşılaştırması

Arada atla deve farklar olmamak ile birlikte Rtings üzerindeki tüm 2k 27 inç (110 ppi) qd oled ve woled modellerindeki puanlamasında woled modeller 6,5 puan alırken tüm qd oled modeler 7 puan almış. Fringing sorunu atmış olduğum incelemede woled model için de bahsedilmiş. Muhtemelen ilk nesilden sonra değişen qd oled subpixel diziliminden kaynaklı olarak qd oled modeller yazı görünürlüğü konusunu çözmüşler.

Ben qd oled birkaç model kullandım ilk nesil panel içeren g85sd modelinde rahatsız edici sayılabilecek seviyede fringing vardı ama g80sd, g61sd gibi üçüncü nesil panellerde problem yok.

Ayrıca garip şekilde karşılaştırmasını attığınız Asus 4k qd oled model ile aynı nesil paneli kullanan g80sd'ye daha yüksek puan verilmiş. Belki Samsung'da kaplama ile ilgili bir geliştirme söz konusudur.

Arada atla deve farklar olmamak ile birlikte Rtings üzerindeki tüm 2k 27 inç (110 ppi) qd oled ve woled modellerindeki puanlamasında woled modeller 6,5 puan alırken tüm qd oled modeler 7 puan almış. Fringing sorunu atmış olduğum incelemede woled model için de bahsedilmiş. Muhtemelen ilk nesilden sonra değişen qd oled subpixel diziliminden kaynaklı olarak qd oled modeller yazı görünürlüğü konusunu çözmüşler.

Ben qd oled birkaç model kullandım ilk nesil panel içeren g85sd modelinde rahatsız edici sayılabilecek seviyede fringing vardı ama g80sd, g61sd gibi üçüncü nesil panellerde problem yok.

Ayrıca garip şekilde karşılaştırmasını attığınız Asus 4k qd oled model ile aynı nesil paneli kullanan g80sd'ye daha yüksek puan verilmiş. Belki Samsung'da kaplama ile ilgili bir geliştirme söz konusudur.
Zaten arada atle deve fark var demedim. Eskiden vardı. Şu anda az olsa bile hala WOLED panel daha iyi bu konuda. Eskiden de iyiydi çünkü videolu karşılaştırmalarda da görüyordum. QD-OLED'in parlaklık, renk canlılığı ve Glossy panel ile gelme gibi avantajları vardı. Zamanla o da azaldı zaten. MLA teknolojisi değiştirdi her şeyi WOLED paneller için.

Belki Samsung'da kaplama ile ilgili bir geliştirme söz konusudur.
Farklar vardır elbet. Gerçi bazı puanlamaları çok tutarlı olmasa da ciddi bir fark olduğunu sanmıyorum.

Geri