Yardım XPG RAM 1 Pc'de Çalışıyor, Diğerinde Çalışmıyor

CloverSitaN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
188
Bütçe
40
Merhabalar, arkadaşıma yeni pc topladık. Arkadaşa topladığım pc 9600x ve asus tuf b650m-e anakart. Kendi bilgisayarım ise 14400f ve prime z790m plus anakart.

Durum şu ki elimdeki kendi pc'mde kullanmış olduğum xpg 5600mhz 16gb rami arkadaşın pc'sine takınca çalıştırmıyor ve anakartta dram ışığı turuncu yanıyor. Her yuvayı denedim ama olmuyor. Ancak benim pcde xpg ramler ile tak diye çalışıyor. Elimde patriot viper 6600mhz 16gb var bu rami kullandığımda arkadaşın pc açılıyor. Xpg ramler bozuk olmamasına rağmen arkadaşın pcyi çalıştırmıyor. Çok garip bir durum var ortada. Bilgisi olan var mı ? Pcnin yarına hazır olması gerekiyor ama bir türlü çözüm bulamadım.

Son düzenleme:
Merhabalar, arkadaşıma yeni pc topladık. Arkadaşa topladığım pc 9600x ve asus tuf b650m-e anakart. Kendi bilgisayarım ise 14400f ve prime z790m plus anakart.

Durum şu ki elimdeki kendi pc'mde kullanmış olduğum xpg 5600mhz 16gb rami arkadaşın pc'sine takınca çalıştırmıyor ve anakartta dram ışığı turuncu yanıyor. Her yuvayı denedim ama olmuyor. Ancak benim pcde xpg ramler ile tak diye çalışıyor. Elimde patriot viper 6600mhz 16gb var bu rami kullandığımda arkadaşın pc açılıyor. Xpg ramler bozuk olmamasına rağmen arkadaşın pcyi çalıştırmıyor. Çok garip bir durum var ortada. Bilgisi olan var mı ? Pcnin yarına hazır olması gerekiyor ama bir türlü çözüm bulamadım.
Xpg sıkıntılı bendede var kullanamıyprum dram yanıyor

Xpg sıkıntılı bendede var kullanamıyprum dram yanıyor
Sorun şu ki kendi pcme takıyorum çalışıyor, çıkartıp hemen diğerine takıyorum çalışmıyor. Sonra tekrar çıkarıp kendş pcme takıyorum yine çalışıyor :D yani desem ramde sıkıntı var o zaman benim pcde nasıl çalışıyor. Anakartta da sorun yok çünkü xpgyi çalıştırmayan anakart patriotu çalıştırıyor hem de 6600mhz olmasına rağmen. Bu arada 2 anakart da asus ve benzer zamanda çıkan anakartlar

Yani spesifik olarak bu anakart ile bu ramler çalışmıyor. Anakart pilini çıkarıp 30 aaniye bekledim biosu sıfırlamak için işe yaramadı

muhtemelen uyum sorunu var anakartlar arasında

patriot güzel ram hynix a şuan için en iyi bellek firması (ddr5 için) o yüzden xpg modelini bana yazarmısin bir bakayim

muhtemelen uyum sorunu var anakartlar arasında
İkisi de ddr5 nasıl bir uyum sorunu var anlamadım cidden

patriot güzel ram hynix a şuan için en iyi bellek firması (ddr5 için) o yüzden xpg modelini bana yazarmısin bir bakayim
Ramler bu belki 2 tane single olarak almışımdır hatırlamıyorum. Ama direkt bu ram modeli

İkisi de ddr5 nasıl bir uyum sorunu var anlamadım cidden

Ramler bu belki 2 tane single olarak almışımdır hatırlamıyorum. Ama direkt bu ram modeli

ddr5 sistemlerde uyumsuzluk sorunları çok oluyor

Ram uyumluluk problemi gibi. Intel markalar için xmp ve amd markalar için expo ram duymamış olabilirsiniz. Birinizin kullandığı ram amd işlemci ve anakartla uyumlu iken diğeri Intel işlemci ve anakart ile uyumlu olabilir. Bu sebeple söz konusu sorunu yaşıyorsunuzdur diye sanıyorum.

Bios ve chipset driver güncelle

sorun anakarttaymış arkadaşınıza aldığınız anakart 5600 mhz xpg ram desteklemiyor keşke bellek desteklerine bakıp alsaydınız. Ama ram slotu bozukta olabilir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sorun anakarttaymış arkadaşınıza aldığınız anakart 5600 mhz xpg ram desteklemiyor keşke bellek desteklerine bakıp alsaydınız. Ama ram slotu bozukta olabilir.

pardon yanlış bilgi vermişim.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pardon yanlış bilgi vermişim.
Hocam dün sabah baya bir uğraştım. bios güncelledim olmadı. sonra başka bir versiyon bios denedim bu sefer oldu. Ancak bu sefer de açılırken uyarı veriyordu sonra açılıyor fakat restart atınca açılmamaya başladı. tekrar açmak için bios pilini çıkartıp takıyordum yine ilk sefer açılıyordu resten sonra açılmıyordu. Ayarlardan ram expo veya docp ayarlarını ve bir ayar daha yaptım. Ondan sonra düzeldi. Ama deli gibi uğraştırdı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,567
Üyeler
186,210
Son üye
niroieth
Geri