Neler Yeni

Mavi ekran + Yeniden başlatma

Hzer

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba bana yardımcı olabilir misiniz? İlk defa forumda konu açıyorum...
Benim sorunum bilgisayarım kendini yeniden başlatıyor örneğin; Bannerlord oynarken savaş anında kendini yeniden başlatıyor kasa içinden dırtt kırttt diye takılma sesi geliyor ve yeniden başlıyor sonrasında siyah ekran ve American Megatrends yazıyor ilk burada karşılaştım daha sonrasında başka oyunlarda da durduk yere yeniden başlıyor mavi ekran veriyor ilk olarak sıcaklıktan yaptığını düşündüm ama 2-3 saat oynuyorum yapmıyor bazen 2dk da yapıyor sahne geçişlerinde ya da yeni sahnede şimdi de bilgisayarı gün içinde yeni açıyorum oyunu 2dk Alt Tab'a alıyorum biraz bekliyorum bekledikten sonra bilgisayar donuyor hiçbir şeye tıklanmıyor mouse hareket etmiyor ve mavi ekran verip kendini yeniden başlatıyor, Alt Tab'a aldığım oyunu 4-5 saat oynamışımdır başka günlerde o zaman sıkıntı olmuyor ama Alt Tab'da bekleyince yeniden başlıyor. Laptop sıcaklık değerlerim 80-85-90-95 arası değişiyor biliyorum yüksek ama sıcaktan dolayı olduğunu düşünmüyorum çünkü bilgisayar daha önce hiç açılmadan oyunu açıyorum HWMonitor'den sıcaklığı takip ediyorum oyun Alt Tab'da bekliyor sıcaklık 60-65 derecelerde gezerken bile kendini yeniden başlatıyor mavi ekran veriyor, bazen de vermeden siyah ekran ile yeniden başlıyor.
Bana yardımcı olun bilgisayara bakmaktan soğudum :/
Laptop adı: ASUS FX505DU.

Yaptıklarım:
•Furmark (2 saat boyunca çalıştı sorun yok)
•Cpu Z (2 saat boyunca çalıştı sorun yok)
•Bu ikisini de aynı şekilde çalıştırdım sorun yok.
•Disk info uygulamasını indirdim HDD ve SSD sağlığı iyi diyor.
•Windows bellek tanılayıcıyı tarattım sorun bulmadı.
•Occt de Power testi yaptım, VRAM testi yaptım, Memory testi yaptım, sorun yok.
•Format attım temiz kurulum yaptım gene aynı.
•Ddu ile ekran kartı sürücünüsü kaldırdım güncel kurdum gene aynı, daha sonra eski sürümleri kurdum gene aynı.
•MemTest86 ile 4 pass olacak şekilde test yaptım errors bulmadı
Post automatically merged:

https://streamable.com/hm61qj mavi ekran yemeden önce ssd kullanımı %100 e çıkıyor ve mavi ekran yiyor. Minidump dosyası oluşmuyor mavi ekran yiyince %0 da 2-3 saniye durup siyah ekran geliyor sonra açılıyor yani %100e kadar dolmuyor.

işlemci ve gpu için occt testi yap , ram için memtest86 yap , ssd/hdd için hdd sentinal kullan orada daha detaylı ve doğru sonuçlar alırsın

hdd sentinal öncesinde bunu yapmıştım hocam, burdan bir yorumunuz var mıdır?

işlemci ve gpu için occt testi yap , ram için memtest86 yap , ssd/hdd için hdd sentinal kullan orada daha detaylı ve doğru sonuçlar alırsın
hdd sentinal i yapamadım hocam lisans istiyor.

Ekler

• bandicam 2025-04-28 23-51-36-995.jpg
    bandicam 2025-04-28 23-51-36-995.jpg
    661.1 KB · Hit: 7
  • bandicam 2025-04-28 23-51-41-451.jpg
    bandicam 2025-04-28 23-51-41-451.jpg
    307.1 KB · Hit: 7
  • bandicam 2025-04-28 23-54-43-589.jpg
    bandicam 2025-04-28 23-54-43-589.jpg
    658 KB · Hit: 7
  • bandicam 2025-04-28 23-54-48-227.jpg
    bandicam 2025-04-28 23-54-48-227.jpg
    145.3 KB · Hit: 7
Son düzenleme:

lisans istediği ekranda 15 20 saniye bekle kullanabiliyorsun

HDD gitmiş gibi duruyor. Onu çıkar bakalım laptoptan bak bakalım mavi ekranlar devam edecek mi?

Geri