Okulu bırakıp başka bölüme geçme

Sevmediğin,okurken ızdırap gibi gördüğün,çalışırken zevk almadığın bir bölümde devam etmek akıllıca değil.Ama bu işin bencesi.Aynı yollardan geçtim.Bu tarz konularda karar verecek olan sensin.Geçmeyi düşündüğün bölümlerin ders içeriklerine tek tek bak.Gerçek anlamda zevk alacağını düşünüyorsun dünyanın sonu değil hatta bazen başlangıcı :)
Kendin adına hayırlı bir karar vermen dileğiyle

mantıksız. mühendislik daha zor

Arkadaşlar selamlar. Üniversite 1. Sınıftayım. Ama galiba sınıfta kalacağım pratik dersleri çok beceremiyorum.Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum artık. Başka bölümleri araştırmaya başladım. Sizce dişi bırakıp mühendisliğe geçmek mantıklı mı? Bir hedefim olmadan sıralamam yettiği için yazmıştım ama hep sağlıkçı olmak istiyordum.Ama şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum.
Hocam kendim deneyimlemedim ama Mühendisliği severek yazanlar bile bin pişman ve kan ağlıyorlar dolayısıyla çok da mantıklı bir seçim olmaz gibime geliyor.

Hocam kendim deneyimlemedim ama Mühendisliği severek yazanlar bile bin pişman ve kan ağlıyorlar dolayısıyla çok da mantıklı bir seçim olmaz gibime geliyor.
Ya gerçekten napacağım bilmiyorum sınıfı geçebilir miyim diye o kadar uğraşıyorum ki olmuyor ama verdiğim emek bir hiç oluyor

Ya gerçekten napacağım bilmiyorum sınıfı geçebilir miyim diye o kadar uğraşıyorum ki olmuyor ama verdiğim emek bir hiç oluyor
Kendini küçümsüyorsun.
Kendini motive etmen gerekiyor.

Yol almışken yeni bir yöne sapmak, daha çok enerjini tüketir.

eger hayalini kurdugun baska bir meslek yoksa bolum degistirmenin hicbir anlami yok ama eger dis hekimligi meslegini de hic istemiyorum diyorsan o zaman degistirmekten zarar gelmez. bir sey kazanir misin bilemiyorum ama zarar gelmez.

ben 4 sene insaat muhendisligi okudum ama o meslegi yapmiyorum. bir seyleri degistirmek icin gec degil daha 1 sene bile okumamassin ama burda onemli olan istedigin baska bir meslek olmasi

Sorun da bu zaten sağlıkçı olmak istiyordum isteyerek seçtim ama beceremedim sınıfta kaldım baska birşeye ilgim de yok hevesimde

Arkadaşlar selamlar. Üniversite 1. Sınıftayım. Ama galiba sınıfta kalacağım pratik dersleri çok beceremiyorum.Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum artık. Başka bölümleri araştırmaya başladım. Sizce dişi bırakıp mühendisliğe geçmek mantıklı mı? Bir hedefim olmadan sıralamam yettiği için yazmıştım ama hep sağlıkçı olmak istiyordum.Ama şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum.
Sevdiğin ve yeteneğinin olduğu işi yap kendini motive etmeye bak pişman olmayacağın seçimi yapma. Ben mühendislik okuyorum 1. sınıfta sevmediğimden dersleri salmıştım ama zamanla alıştım ve kendime hedef edindim sonra bölümü sevmeye başladım. Mühendisliğin çalışma şartlarını görerek söylüyorum diş hekimliği çok iyi bir bölüm.

Sevdiğin ve yeteneğinin olduğu işi yap kendini motive etmeye bak pişman olmayacağın seçimi yapma. Ben mühendislik okuyorum 1. sınıfta sevmediğimden dersleri salmıştım ama zamanla alıştım ve kendime hedef edindim sonra bölümü sevmeye başladım. Mühendisliğin çalışma şartlarını görerek söylüyorum diş hekimliği çok iyi bir bölüm.
Biliyorum fakat daha 1 sınıfa kalma ihtimalinin yüksek olması motive olmama engel oluyor. Hocalardan aldığım geri dönüş bile yapamadığım yönünde oluyor genelde beceremedigimi söylüyorlar. Ödevlerimi de geçirmiyorlar zaten. Ama geçmek için çok çabalıyorum. Hayırlısı diyelim.

hocam bölüme yapamıyorum edemiyorum diye bakmayın artık bu işe bir meslek olarak bakarsanız kazanacağınız ücretler vs sonuçta ilk seneniz zamanla olacağını düşünüyorum

aga sen iyi misin ya diş bırakılır mı cefasını çekmeyen sefasını süremez hesabı mezun olduktan sonra bir klinik açarsın paraya para demezsin kesinlikle bırakmanı tasvir etmiyorum zorlanabilirsin ama bırakmak yerine nasıl üstesinden gelebilirim diye düşün, kendine gel kaç kişi o bölüm için kendini yıpratıyor...

hocam kimsenin yorumunu okumadan yazıyorum özellikle, ben 2024 te bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum, okurken kendimi hep geliştirdim ve birkaç büyük şirkette çalıştım, şu an neredeyse 1 yıldır iş bulamıyorum, açık açık sebebini söylersem susturulurum, piyasa çok sıkıntı, kimseye fırsat verilmiyor ben direk okuduğuma pişman olacam yakında, bölümümü kesinlikle kötülemiyorum ama işin özeti mühendislik okumak için iyi bir dönem değil, aday sayısı ciddi arttı ( tüm mühendislikler için konuşuyorum) bu sebeple seçicilik arttı ( sözde arttı da anla sen) , gelelim sana, diş okuyorsun, çok güzel bir bölüm okuyorsun, öncelikle tebrik ederim. dişçilik bitmicek abi, millet yurt dışından geliyor diş yaptırmak için. evet okuması zor bunun da farkındayım, ama birkaç sene sonra emeğinin karşılığını sağlam alacaksın, dişini sık :D . okulun çok zorsa aynı bölümü farklı okulda da okuyabilirsin, çevremde örnekleri var, ama dişi bırakmanı önermiyorum. Ha sağlıkçı olucam dersen tıp a kayabilirim kazanıp okurum dersen o da olabilir. Ama dişte kal bence. Daha 1. sınıfsın yeni öğreniyorsun her şeyi, zorlanman gayet normal, sonuçta insan sağlığı ile uğraşacaksın. Her şeyin özeti işini ferah tut güzel bir bölümdesin, zorluklar her zaman olacak, üstesinden gelmeyi öğrendiğin zaman her bölüm okunur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,413
Üyeler
186,331
Son üye
degerdeniz0
Geri