Okulu bırakıp başka bölüme geçme

Benim şu anki aklım olsa diş hekimi olurdum ama sen ben değilsin. O yüzden neyi sevip neyi sevmediğine kendin karar vermelisin. Ben dişi kesin bırakacağım başka iş yapacağım dersen örneğin elektrik elektronik mühendisi. Bir elektrik elektronik mühendisine sor. Mesleğinin iyi ve kötü yanlarını anlatsın ona göre karar ver.

O kadar zor mu ya gerçekten ben fiziği çok sevmem o yüzden çekiniyorum ama matematiği severim
Sadece zorluk meselesi değil kanka sevmediğin işi yapmak gerçekten çok zor ve mühendislik çok alan spesifik bir bölüm eğer tercih edersen göreceksin şu ana kadar ilgilendiğin şeylerden bambaşka bir dünyadaymış gibi hissedebilirsin. Ha ben ortalama altı bir yerde işe girer asgari ücretten biraz fazlasına haftada 6 gün çalışırım dersen bir şekilde bitirir yaparsın mesleği ama mühendislik yazmayı düşünürken insanların aklına gelen böyle yeni ürünlerin argesinde vesaire görev almalı yüksek maaşlı tatmin edici bir işe girebilecek bir mühendis olayım istiyorsan alanda ilgili olman çok önemli. Diğer türlü diplomalı teknisyen olursun maalesef.

Benim şu anki aklım olsa diş hekimi olurdum ama sen ben değilsin. O yüzden neyi sevip neyi sevmediğine kendin karar vermelisin. Ben dişi kesin bırakacağım başka iş yapacağım dersen de örneğin elektrik elektronik mühendisi. Bir elektrik elektronik mühendisine sor mesleğinin iyi ve kötü yanlarını anlatsın ona göre karar ver.
bence en başta elektrik veya elektronik seçmek çok daha mantıklı örneğin elektrikle ilgili bir alan seçiceksin ama elektroniğin zorunlu ve zor dersleriyle gereksiz yere uğraşmak zorundasın elbet benzerlik var ama gereksiz detaylarında boğuluyorsun ben elektrik elektronik müh seçmiştim keşke direkt daha iyi bir okulda elektrik müh seçseydim.

Seni tanımadan bir şey diyemem ama çıkılabilir, istikrarlı hedefe odaklı çalışırsan orta-üst düzey bir kaynağı bitirebilirsin sınava kadar tek bir kaynağın bile hakkını vererek bitirirsen de 36-37 netleri görürsün AYT'de konuyu anladıktan sonra deste deste soru çözemene gerek yok iyi seviye bir veya iki kaynağı hakkıyla bitir yeterli. Ben Maltepe Üniversitesi tam burslu okuyorum, çok kötü bir okul ama kimya biyoloji ve tyt'm baya zayıftı benim ve obp'm de çok fazla değildi.
Kral baktımda 22k yapmışsın herhalde yada minimum 30k sanki o kadarda kötü değil gibi benimde hedef 15k ne yapacağım bilemiyom kimya çok iyi benim fizikte idare eder matematik işte söylediğim gibi biyoloji 3 4 net geliyor gelmiyor tytem 80 90 gidiyor çok karışık bilmiyorum

mühendis olmayı hayal edenler bile mühendislik yazdıklarına bin pişman. matematik ve fiziğe çok üst düzey yeteneğin, seçeceğin mühendisliği aşırı ilgin yoksa net bir şekilde KESİNLİKLE geçmemeni öneririm. Çocukluğumdan beri hayalim bilgisayar mühendisliğiydi AYT Mat 40 da 39 fizik 14 de 13 yaptım şu an bilgisayar mühendisliği ikinci sınıfı bitiriyorum ben bile acaba eşit ağırlıktan hukuk mu yazsaydım diye düşünüyorum her gün
Yooo değiliz

Kral baktımda 22k yapmışsın herhalde yada minimum 30k sanki o kadarda kötü değil gibi benimde hedef 15k ne yapacağım bilemiyom kimya çok iyi benim fizikte idare eder matematik işte söylediğim gibi biyoloji 3 4 net geliyor gelmiyor tytem 80 90 gidiyor çok karışık bilmiyorum
aynen tam 22k civarı bir şey yaptım sondan girdim bölüme. ankaradan tercih yapmıştım ben full istanbulda tek tercihim buraydı buraya kalmaz diye umuyorduk ama benim girdiğim yıl 27-28 le kapatan bilg müh'ler ben tercih yaparken 12-13k ile kapattılar bir anda kendimi burada buldum. ben maddi durumu çok iyi birisiyim özel üniversitenin ortamına istersem ayak uydurabilirim İstanbul'da iyi bir yaşamı karşılayacak gücüm de var ama yine de özel üniversite yazdığıma çok pişmanım burslu bile olsa. Koç, Bilkent vesaire okumuyorsan özel üniversite bence hiç iyi değil.

aynen tam 22k civarı bir şey yaptım sondan girdim bölüme. ankaradan tercih yapmıştım ben full istanbulda tek tercihim buraydı buraya kalmaz diye umuyorduk ama benim girdiğim yıl 27-28 le kapatan bilg müh'ler ben tercih yaparken 12-13k ile kapattılar bir anda kendimi burada buldum. ben maddi durumu çok iyi birisiyim özel üniversitenin ortamına istersem ayak uydurabilirim İstanbul'da iyi bir yaşamı karşılayacak gücüm de var ama yine de özel üniversite yazdığıma çok pişmanım burslu bile olsa. Koç, Bilkent vesaire okumuyorsan özel üniversite bence hiç iyi değil.
Kral telefon numarası falan bişey versen de bana yks sonuçlarını atma şansın varmı ya bide hangi yıl girdin sen

Mühendislikte okulda hiçbir şey öğrenmiyorsun. Mesleğin ile alakalı sana sadece çok temel bilgiler veriliyor. Her şeyi senin araştırman, her şeyi tek başına geliştirmen isteniyor. Mühendislikte ilk sene temel lisede gördüğün fizik matematik gibi derslerin birazcık daha ilerisini görüyorsun. Bazen ilk dönem kimya gördüğün olur. 2. Sene daha çok bölümün ana dersleri veriliyor. Ağır bir matematik dersi var diferensiyel denklemler. 2. Senede bilgisayarın parçalarının gözle görülemeyen kısımlarının çalışma mantığını anlatıyor. Çok ağır bir ders. Yazılım dersleri o kadar zor olmuyor ama tüm yazılım dillerinin kendine özgü kuralları oluyor onlar bir tık zor. 3. Sınıfa gelince hala bir şey öğrenmediğini hissediyorsun. 3. Sınıftan sonra staj ararsın bulursan ne ala. En sonunda kendi alanını seçip onu geliştirmen gerekiyor. Bilgisayar mühendisliği makine ve elektrikten zor değil ama yine de zor bir bölüm. Okulunu değiştirmen senin için çok zor olabilir. Ayrıca mühendislik bitirince iş bulmanın oldukça zor olduğu söyleniyor. Bunun üniversiteyle alaksı yok. Üniversite hiçbir şey öğretmez. Odtü'ye itüye gitsen bir nebze kaliteli bir eğitim alabilirsin ama zaten öğretilenlerin bir faydası olmuyor. Biz Odtü'nün, MIT'in kaynaklarından sınava giriyoruz. Kendin bir şeyler yapmalısın. Bölümünü bırakma bence. Sağlıkçı da olmak istiyormuşsun. Farklı bir bölüm iyi gelmeyebilir.

Doktor olsanız size gelinmez. Ameliyat ortasında sıkıldım der, çıkar gidersiniz.

Sorununuzun çözümü basit. Çalışmak.

Sıkı çalışırsanız başarırsınız. Salıverirseniz sınıfta kalırsınız. Kendi kaderinizi kendiniz belirlersiniz. Çalışmak her işte sıkıcı ve zor. Aşk yaşamayacaksınız, para kazanacaksınız. Eğlenceyi bir kenara bırakın ve çalışın.

Doktor olsanız size gelinmez. Ameliyat ortasında sıkıldım der, çıkar gidersiniz.

Sorununuzun çözümü basit. Çalışmak.

Sıkı çalışırsanız başarırsınız. Salıverirseniz sınıfta kalırsınız. Kendi kaderinizi kendiniz belirlersiniz. Çalışmak her işte sıkıcı ve zor. Aşk yaşamayacaksınız, para kazanacaksınız. Eğlenceyi bir kenara bırakın ve çalışın.
O öyle olmuyor işte. Bazen o kadar kötü hissediyorsunuz ki çalıştığınız da bir yere gitmiyor.

hangi üniversite olduğuna göre değişir ama bence geçme maaş olarak dişçiler mühendislere göre çok avantajlı, iş bulma konusunda da aynı durum
Arkadaşlar selamlar. Üniversite 1. Sınıftayım. Ama galiba sınıfta kalacağım pratik dersleri çok beceremiyorum.Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum artık. Başka bölümleri araştırmaya başladım. Sizce dişi bırakıp mühendisliğe geçmek mantıklı mı? Bir hedefim olmadan sıralamam yettiği için yazmıştım ama hep sağlıkçı olmak istiyordum.Ama şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum.

Şefim aman diyim bulaşma bu sektöre. Yurtdışı desen falan anlarım ama bu aralar tr de savunma sanayi hariç genel olarak sanayide gerileme var. Bence mis gibi bölümünüz var dişinizi sıkın başarın derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,263
Üyeler
186,727
Son üye
apexnurburgring
Geri