Neler Yeni

İntel i3 7100 ile Msi GTX 1050 ti Gaming X darboğaz yapar mı?

Lynae

80+
Reaksiyon skoru
0
Sistemim:
Anakart: Msi B250m Mortar Arctic
İşlemci: İntel i3 7100
Ekran kartı: Msi GTX 1050 ti Gaming X
Ram: Corsair vengeance 8 GB 2400 Mhz CL16
SSD: Samsung 970 evo 500 GB
HDD: WD 1 TB

Donanım Haber'in darboğaz videosunu izledim. İşlemci darboğazında işlemci çekirdeklerinden birisinin kullanımı %100 olunca aynı anda ekran kartının kullanımı düşüyorsa darboğaz olduğu anlamına gelir diyor. Sistemimde test ettim;
Gta 5 oyununda 1080p yüksek ayarlarda genel olarak işlemci kullanımı %80-100 arasında. Ekran kartı kullanımı %40-80 arasında geziniyor. İşlemci kullanımı %100 olduğunda ekran kartı kullanımı bazen aynı kalırken bazen %5-10 düşüyor. Bazen de %5-10 yükseliyor ama işlemci kullanımı sürekli ekran kartı kullanımından %30-40 daha fazla. Bu durumda işlemci ekran kartına darboğaz uygulamış mı oluyor? Eğer öyleyse hangi işlemciyi önerirsiniz?
Birde CS 2 de son zamanlarda fps drop yiyorum. Acaba bu durumdan mı kaynaklı? Yoksa RAM'in tek kanal olmasından mı? RAM'i dual channel yapsam bu sorun düzelir mi? Bu arada sıcaklıklarda bir sıkıntı yok oyunlarda işlemci max 60 derece oluyor. Ekran kartı da 65.

kullandığın işlemci dual core 4 thread yüksek ihtimal 1050ti ı besleyemeyeceğinden değil modern yükün altından kalkamadığı için sıkışıyor, cs2 zaten quad core ile bile zorlanıyor ondan dolayı akıcı bir deneyim için en az 6 core gerek, ayrıca oyun için dual ram olması daha iyi olur ama tavsiyem ucuz bir a520 + r5 5600 yapıp +8 ram eklemen

bendede r3 1200 + asus expedation gtx 1050ti vardı, r5 5600 geçtim 1050 ti ile bile yağ gibi akmaya başladı cs2

kullandığım işlemci dual core 4 thread yüksek ihtimal 1050ti ı besleyemeyeceğinden değil modern yükün altından kalkamadığı için sıkışıyor, cs2 zaten quad core ile bile zorlanıyor ondan dolayı akıcı bir deneyim için en az 6 core gerek, ayrıca oyun için dual ram olması daha iyi olur ama tavsiyem ucuz bir a520 + r5 5600 yapıp +8 ram eklemen

bendede r3 1200 + asus expedation gtx 1050ti vardı, r5 5600 geçtim 1050 ti ile bile yağ gibi akmaya başladı cs2
Aynen 4/8 lazım en az cs2 için

kullandığın işlemci dual core 4 thread yüksek ihtimal 1050ti ı besleyemeyeceğinden değil modern yükün altından kalkamadığı için sıkışıyor, cs2 zaten quad core ile bile zorlanıyor ondan dolayı akıcı bir deneyim için en az 6 core gerek, ayrıca oyun için dual ram olması daha iyi olur ama tavsiyem ucuz bir a520 + r5 5600 yapıp +8 ram eklemen

Amd işlemci daha önce hiç kullanmadım. R5 5600 intel'de hangi işlemciye denk geliyor? Anakartı değiştirmeden çözebilir miyim? Ya da sizin dediğiniz gibi yapsam daha sağlıklı ve daha mı ucuz olur?

Amd işlemci daha önce hiç kullanmadım. R5 5600 intel'de hangi işlemciye denk geliyor? Anakartı değiştirmeden çözebilir miyim? Ya da sizin dediğiniz gibi yapsam daha sağlıklı ve daha mı ucuz olur?
i7 7700 alsan bile 4/8 olcak yine komple değiştircen daha mantıklı bence

dostum o sokete işlemci bulamazsın direkt am4 geç merak etme amd 5000 serisi çok iyi hiçbir sıkıntı yaşamazsın eğer bütçe sıkıntısı varsa 2600 veya 3600 düşünebilirsin 3600 alsan o bile uçurur.

anakart meselesi maalesef hocam daha iyi bir şey taksanız bile çok bir işe yaracağını düşünmüyorum sorunlar yine devam edicektir, ddr4 sanırım elinizdeki ramler ikinci elden aynısını bulabilirsiniz am4 platformuda full ddr4 zaten

Darboğaz yapmıyor. İşlemci güçsüz olduğu için FPS düşük

Herkese cevapları için teşekkür ederim.
dostum o sokete işlemci bulamazsın direkt am4 geç merak etme amd 5000 serisi çok iyi hiçbir sıkıntı yaşamazsın eğer bütçe sıkıntısı varsa 2600 veya 3600 düşünebilirsin 3600 alsan o bile uçurur.

anakart meselesi maalesef hocam daha iyi bir şey taksanız bile çok bir işe yaracağını düşünmüyorum sorunlar yine devam edicektir, ddr4 sanırım elinizdeki ramler ikinci elden aynısını bulabilirsiniz am4 platformuda full ddr4 zaten.
Dediğiniz gibi yapıcam.

Herkese cevapları için teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi yapıcam.
Yardıma ihtiyacınız olur ise özelden ulaşabilirsiniz hocam veya burdanda yardımcı olurum.

Geri