Yardım Çerçeve zamanı ms karşılaştırma yardım

proki

80+
Reaksiyon skoru
49
Benim sistemim R5 5600 rx 6800
1000007046.jpg

Arkımın sistem r5 5600x
Rx 5700xt
1000007047.jpg

Valodyalken kastığın hissedebiliyorum lag gibi giriyor arada ms den dolayı galiba 5 ms üstüne çıktığı zmn kötü hisetiyriyor zevk alinmiyor kısacası kasiyor çerçevezamnını nasıl azlatabilirim mikro stutter da ara ara 10 ms e çikiyor nedeni nedir

Alıntıyı görüntüle
Arkımın sistem r5 5600x
Rx 5700xt
Alıntıyı görüntüle
Valodyalken kastığın hissedebiliyorum lag gibi giriyor arada ms den dolayı galiba 5 ms üstüne çıktığı zmn kötü hisetiyriyor zevk alinmiyor kısacası kasiyor çerçevezamnını nasıl azlatabilirim mikro stutter da ara ara 10 ms e çikiyor nedeni nedir
5ms veya 10ms e çok diyosan işimiz zor 50-60 ms le oynuyordum bir aralar(türk telekom güçlü hissettirir)

K
Alıntıyı görüntüle
Arkımın sistem r5 5600x
Rx 5700xt
Alıntıyı görüntüle
Hocam orada gördüğünüz çerçeve zamanı FPS değeri ile doğru orantılıdır FPS ne kadar yüksekse çerçeve zamanı o kadar düşer oraya takıldıysanız FPS inizi arttırmaya gidebilirsiniz.
Ayrıca orada gördüğünüz micro stutter kesin şundan kaynaklanıyor denilemez çünkü çok fazla nedenden oluşabilir. Örnek olarak;
- Grafik kartı güncellemesinden kaynaklı hatalı dosya
- Windowsunuzda hatalı bir dosya
- kullandığınız depolama biriminden kaynaklı
- Ram uyumunuzdan kaynaklı
Kısaca birçok sorundan kaynaklı olabilir özellikle yabancı forumlarda olası sorunları test edebilirsiniz. Bilgisayarcı bu sorunun ne olduğunu bile anlayamaz.

Son düzenleme:
K

Hocam orada gördüğünüz çerçeve zamanı FPS değeri ile doğru orantılıdır FPS ne kadar yüksekse çerçeve zamanı o kadar düşer oraya takıldıysanız FPS inizi arttırmaya gidebilirsiniz.
Ayrıca orada gördüğünüz micro stutter kesin şundan kaynaklanıyor denilemez çünkü çok fazla nedenden oluşabilir. Örnek olarak;
- Grafik kartı güncellemesinden kaynaklı hatalı dosya
- Windowsunuzda hatalı bir dosya
- kullandığınız depolama biriminden kaynaklı
- Ram uyumunuzdan kaynaklı
Kısaca birçok sorundan kaynaklı olabilir özellikle yabancı forumlarda olası sorunları test edebilirsiniz. Bilgisayarcı bu sorunun ne olduğunu bile anlayamaz.
Hocam ramim DUAL kit değil ama 16 GB tekli bundan kaynaklanıyor olabilirmi 8+8

Hocam ramim DUAL kit değil ama 16 GB tekli bundan kaynaklanıyor olabilirmi 8+8
direk onun etki edeceğini düşünmüyorum fakat yük paylaşımı konusunda sisteminizi rahatlatır.

Alıntıyı görüntüle
Arkımın sistem r5 5600x
Rx 5700xt
Alıntıyı görüntüle
vallahi o ilişkileri ben de anlamıyorum.aşağıdaki videoda 48 fps de 21 ms de ghostingsiz oynuyor, cyberpunga geliyorsun videoda fps kaç olursa olsun 1 ms nin altında oynuyor yine bulanıklık vs yok.yağ gibi akıyor hepsinde.hacıgülün vidoyu da izledim 60 fps altında yağ gibi akıyor oyun.msı hangi monitördür hangi donanımlardır devlet sırrıymış gibi saklıyor yazmıyor videolarda hangi donanımla test yaptığını.

vallahi o ilişkileri ben de anlamıyorum.aşağıdaki videoda 48 fps de 21 ms de ghostingsiz oynuyor, cyberpunga geliyorsun videoda fps kaç olursa olsun 1 ms nin altında oynuyor yine bulanıklık vs yok.yağ gibi akıyor hepsinde.hacıgülün vidoyu da izledim 60 fps altında yağ gibi akıyor oyun.msı hangi monitördür hangi donanımlardır devlet sırrıymış gibi saklıyor yazmıyor videolarda hangi donanımla test yaptığını.
Ekran kartını belirtmiş hiç değilse hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vala micro stutter çerceve ms i neyse bende tam bilmiyorum deli ediyor Bi anda 10 ms e çikiyor örnek veriyom yap gibi akiyoken 165 hz bunlar gelince 30 fps gibi oliyo

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,662
Üyeler
186,223
Son üye
bar123
Geri