Bilgisayar Toplama Sıralaması ve Tavsiyeler

Rastii

80+
Reaksiyon skoru
0
Parça parça pc toplayacağım sıralamam ne olmalı mantıklı olan nedir sizce.
Uzun yıllar kullanabileceğim güzel bi makine toplamak istiyorum. Tek seferde bütçem yetmediği için parça parça toplayacağım.

Ana bileşen işlemci ve ekran kartıdır. Özellikle ekran kartını kafada oturtup, güzel bi indirim yakalayıp aldıktan sonra sistemin gerisi hızlıca gelir. Uzun vadeli istiyorsan 16gb altı bir ekran kartı sakın alma.

Parça parça pc toplayacağım sıralamam ne olmalı mantıklı olan nedir sizce.
Uzun yıllar kullanabileceğim güzel bi makine toplamak istiyorum. Tek seferde bütçem yetmediği için parça parça toplayacağım.
Alacağın parçaları fiyat takibine al, hangisinin fiyatı düşerse onu alabilirsin, sıralama çok elzem bi' şey değil.
Sadece eğer test edecek olanağın yoksa monitör konusunda biraz daha temkinli olmak lazım, sistemi kurana kadar test edemezsen ve ölü piksel vs. var ise üzerinden zaman geçtikten sonra değişim sıkıntıya girebilir. Onun dışında genel parçaları sıfır aldığında kolay kolay sorun etmene gerek yok, sıkıntı çıkması da tamamen teknolojik alete bağlı bi' şanssızlık olur.

Alacağın parçaları fiyat takibine al, hangisinin fiyatı düşerse onu alabilirsin, sıralama çok elzem bi' şey değil.
Sadece eğer test edecek olanağın yoksa monitör konusunda biraz daha temkinli olmak lazım, sistemi kurana kadar test edemezsen ve ölü piksel vs. var ise üzerinden zaman geçtikten sonra değişim sıkıntıya girebilir. Onun dışında genel parçaları sıfır aldığında kolay kolay sorun etmene gerek yok, sıkıntı çıkması da tamamen teknolojik alete bağlı bi' şanssızlık olur.
alacağım parçaların birbiri ile uyumlu olup olmadığını nereden bakabilirim

alacağım parçaların birbiri ile uyumlu olup olmadığını nereden bakabilirim
Uyumlu olması gereken temel bileşenler anakart ve işlemci zaten, AMD ya da Intel alacağın varsayımına göre anakart ve işlemci uyumu önemli. Onun dışında zaten çok ekstrem durumlar hariç tüm RAM, SSD, GPU, PSU vb. hepsi birlikte çalışır.

Ryzen 7 7800X3D
Msi x870 Anakart
32 gb Ram
ekran kartına karar veremedim 9070xt mi yoksa 5070 mi olsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,098,808
Üyeler
174,785
Son üye