Aslında şöyle bir yanlış anlaşılma var.
CS:GO veya Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun değil. İkisi de her oyun gibi ekran kartı ağırlıklı.
Ben CS:GO'yu 2K en yüksek ayarlarda oynuyorum, oyun içinde değişmekle beraber 240-300 FPS arası alıyorum. GPU kullanımı %100 (RTX 2070 - R7 3800X). Şimdi ben daha iyi işlemci alsam benim kullanımlar değişmeyecek. Bu durumda da işlemci ağırlıklı denemez.
PSU'nuzu aşırı fazla kapasite almayın derim yettiği kadar alın. Bir sonraki nesilde intel ve AMD ikisi de soket depiştirecek ve işlemciyle birlikte anakart, RAM, PSU hatta eğer anakartlar büyürse kasa bile değişebilir.
Bu noktada yükseltme yapacağımda belki de kasayı depolama dışında satıp yeni sistem toplarım.
Bana "MAG272CQR nasıl, önerir misin?" derlerdi, ben de profesyonel bir inceleme atmak isterdim ancak internette hiç yoktu. Test var tabii ki, YouTube'da filan bir sürü videosunu yapan var. Ama profesyonel ölçümler vs. yapan bir site yoktu. 5 saat öncesine kadar en azından.
2K 165 Hz monitör arayan varsa bakabilir.
Tom's Hardware en çok kontrastından dolayı VA'yı seviyormuş bilmiyordum.
Ayrıca şunu da not etmem lazım orada DCI-P3 kapsamı %85 demişler ama %90 olacak. MSI'ın kendi sitesinde de %90. Ayırca kalibrasyon yaparak ~%94'lere çıkıyor.
As a world leading gaming brand, MSI is the most trusted name in gaming and eSports. We stand by our principles of breakthroughs in design, and roll out the amazing gaming gear like motherboards, graphics cards, laptops and desktops.
The DisplayHDR™ Test Tool allows users to confirm the display parameters including brightness, color and contrast performance of high dynamic range (HDR) laptop and desktop monitors as per the set forth in VESA’s High-Performance Monitor and Display Compliance Test Specification (DisplayHDR)...
www.microsoft.com
HDR kör ediyor şunu yaptım gözlerim acıdı
Ben aldığım monitörü %10 parlaklıkla kullanırım çok geldi.
Normal parlaklıktan daha üste çıkacak monitörünüz. Mesela benimki 300 nit ama DisplayHDR400 sertifikası var. En az 400 nit gerekiyor bunun için. Bazılarının dediği gibi bu "yanlış" sertifika olmuyor, HDR parlaklığı >400 de ondan. HDR'dayken daha parlak olur yani.
Monitörünüzde destek varsa bi' deneyin derim.

Reaksiyonlar: RTX3070 ve Perma Yİyecek Birisi