Bugün işlemci ve anakartın iade süresinin son günüydü. Bu nedenle Vatan Bilgisayar üzerinden iade talebi oluşturdum. Ekran kartı ve RAM’in iade süresi...
Paylaştığınız log kayıtlarına göre yorum yapıyorum. Özellikle log kayıtlarında 0x141 ve 0x7f hataları alınmış. Buda ani voltaj değişiminde işlemciye hatalı...
Son olarak sıfırdan Windows temiz kurulumu yapıp, ekran kartı, Chipset, LAN, Audio sürücülerini en güncele çekip buna rağmen hata alıyorsam ekran kartını...
Eski bilgisayarım var onda deneyebilirim. Tabi hatalar rastgele çıktığı için bayağı vakit akacak.
1769081314
Tamamdır hocam en yakın zamanda format atıp...
dostum yerinde olsam, işlemciden de şüphelenirim mavi ekranın nvlddmkm.sys'den olması ekran kartının sıkıntılı olduğu anlamına gelmez çoğu zaman bellek ve...
Kartın voltaj değişimlerinde kararsızlık var. Donanımsal bir arıza yapabileceğin bir şey yok. Ekran kartını garantiye göndermen lazım. Ama bu durumu belirt...
Hwinfo verilerine göre mi söylüyorsunuz hocam olmadı öyle yapacağım mecbur.
1769065318
Olabilir hocam gerçi intelin yazılımı ile test etmiştim sorun...
Fast Boot kapalı durumda.
Tüm sürücüler güncellendi ve şu an için herhangi bir sorun görünmüyor.(USB ve Ethernet)
Ancak yaşadığım siyah ekran probleminin...
Gen 4'e ayarladım. Birde bilgisayarı yeniden başlatınca ethernet gidiyor bazen de USB'lerden çalışmayan oluyor. Bilgisayarı tamamen kapatıp açınca düzeliyor.
Kod farklı.
Sadece Xmp açıktı şimdi onu da kapattım.
Occt, 3mark, memtest vb. testlerde hiçbir sorun çıkmamıştı. Hatta dün aynı oyunu 3 saat kadar oynadım...
Anlık sıçramalarda sorun oluyor anladığım kadarıyla bunun dışında kullanılan işlemci de önemli teoride yetiyor olabilir ama uygulamada yük altında durumlar...
Güç kaynağına dikkat edin arkadaşlar geçen ki 5070 ti sistemi aldım şu an sorunlarla boğuşuyorum. Güç kaynağını iade yolladım yeni güç kaynağı gelecek test...