Tam tersini yapman gerek aslında bana kalırsa. Yatırımı bilgisayara değil çocuğa yap. 3060lı bir sistem almamak yerine alıp ne nedir öğretmek, elektrik elektronik teknolojilerine, yazılıma, editlemeye, hatta müzik gibi alanlara bile vesaire ilgisini arttırmak daha makbul değil mi sence de?
Msi B550-a pro al geç madem bütçe var. Msi b550m-a pro değil düz a pro olanı. Trendyolda falan 3400 şu an
1682233497
https://www.gamemar.com/msi-b550-a-pro-am4-ddr4-4400-oc-hdmi-dp-m2-usb32-atx-anakart-pmu1289?ref=akakce&v=1.69.2...
Arkadaşın attığı sistemi b550 anakart ve 1 tb ssd alarak alabilirsin. Hem ilerideki 2. Ssd ve 4x ram ihtiyacını karşılarsın, hem de vrm soğutmalı anakartla daha rahat ve güvenli pbo açarsın ve işlemcin daha performanslı olur.
Benzeri bir sorun bende de var aldığımdan beri. İtopyadan geçen aldım modart sistem, kasa H510i elite, anakart b450m s2h, sıvı soğutucu coolermaster ml240 v2. Nzxt Cam bir sebepten kontrolcüyü görmüyor ara ara. Bu problem oluyor öndeki fanların hızını ayarlayamamada. Çareyi usb portundaki...
Bir performana sıkıntısı olmaz, gayet güzel duruyor h.o. performans için, doğru dürüst bir hava soğutucu alırsan işine yarar, pbo 2 açıp bir tık daha fazla performans alırsın işlemcinden
Arkadaşlar Fifanın optimizasyonu çok kötü. 5600x 3060 sistemim var drop yiyordum sizin gibi, işlemciye oc yapsam bile yetersiz kaldı. Sebebi şu: fifa konsol için yani temelde apu tipi sistemler için yapılıyor. Böyle olunca dengelemek için oyun aynı zamanda işlemciden render alıyor. 160-170...
Yayın açacaksan ve şu anda nvidia rtx ekran kartın yoksa nvenc için, 5900x ile x264 encoder kullanırsın. 4080i 1080pde kullanmayacağını varsayarsak bottleneck 2k -4k da çok olmaz. 5900xdeki fazladan 4 çekirdek/8 izlek işine çok yarar
Birader deri olması bir şeyi değiştirmiyor aslında, ben msi ch 130x kullanıyorum, aldığım günden beri altımda örtü + minder sırtımda da örtü var. Zaten örtüsüz vs kullanırsan hijyenik olmuyor. Boy 187 kilo 100 benim de