Neler Yeni

Çözüldü✓ NZXT H510 Elite RGB değiştiremiyorum

ZTen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Adem Erkin
1 2 ay önce İtopya mağazasından H510 elite ve Kraken 120mm sıvı soğutuculu bir kasa aldım. Kasanın önündeki fan ışıklarını ve kasanın içindeki şerit led deki ışıkları değiştiremedim 4 5 defa kasanın içini açtım, NZTX Cam uygulamasındada cihaz bulunamıdı hatası vardı. Bağlantı noktalarına baktım ama bir şey bulamadım. Bugün kasayı temizlemek için bir kez daha açtım içinden coolermaster ın rgb kontrolcüsü çıktı, sıvı soğutucu ışıklarını değiştirebildim ama kasanın içindeki şerit led ve kasanın önündeki fan ışıklarını hala değiştiremiyorum. Ne yapmam gerekiyor yardım ederseniz sevinirim. Not: kasanın rgb kontrolcüsünün coolermaster markasına ait olması normalmi yoksa NZTX markasına ait mi olması gerekiyor aydınlatırsanız sevinirim

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,551
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
NZXT'nin bu şerit LED'leri falan NZXT CAM uyumlu. Yanılmıyorsam pin yapısı farklıydı, NZXT marka kontrolcü yoksa kontrol edilemiyor olması gerek.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,551
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
1681651532355.png

Şu kontrolcüden lazım. Da buradaki asıl sorun sıfır NZXT kasadan nasıl Cooler Master kontrolcü çıkıyor?

ZTen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Adem Erkin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu kontrolcü var kablolarıda takılı ama uygulamada no NZTX devices were found yazıyor
Ekran görüntüsü 2023-04-16 163220.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

onu bende anlamadım dedim acaba hepsine aynı markayı koyuyorlar herhalde oda saçma yani

bachpassion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
bach passion
Benzeri bir sorun bende de var aldığımdan beri. İtopyadan geçen aldım modart sistem, kasa H510i elite, anakart b450m s2h, sıvı soğutucu coolermaster ml240 v2. Nzxt Cam bir sebepten kontrolcüyü görmüyor ara ara. Bu problem oluyor öndeki fanların hızını ayarlayamamada. Çareyi usb portundaki kabloyu çıkar tak yaparak bulmaya çalışıyordum ama her seferinde vakit ve dikkat istiyor. Şimdi ise fifa 23 e başladım başlayalı (ekran kartı ve işlemciyi %95 yüke sokuyordu) sürekli dutdurudu usb çıkar tak sesi geliyor pcden ara ara, algılamıyor bir şeyi, oyunda klavye gidiyor bazen. Kontrolcüden kaynaklandığını tahmin ettiğim bir problem var. Yine ek olarak sıvı soğutucuyu öne taktım, fanları push pull olacak şekilde ayarladım ama o iki sıvı soğutma fanını Sys_fan a takınca fanlar çalışıp duruyor. Biostan full hıza alsan bile sürekli tekrar tekrar çalışıp tekrar duruyor. Bilemedim bunların sebebi nedir

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,551
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
bu kontrolcü var kablolarıda takılı ama uygulamada no NZTX devices were found yazıyorAlıntıyı görüntüle

onu bende anlamadım dedim acaba hepsine aynı markayı koyuyorlar herhalde oda saçma yani
O varsa ondan giden renkli bir kablo var.
1681652567107.png
Bunlardan biri anakartının USB 2.0 headerına takılmalı, onu takmamış olabilirsin kontrol et.

ZTen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Adem Erkin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benzeri bir sorun bende de var aldığımdan beri. İtopyadan geçen aldım modart sistem, kasa H510i elite, anakart b450m s2h, sıvı soğutucu coolermaster ml240 v2. Nzxt Cam bir sebepten kontrolcüyü görmüyor ara ara. Bu problem oluyor öndeki fanların hızını ayarlayamamada. Çareyi usb portundaki kabloyu çıkar tak yaparak bulmaya çalışıyordum ama her seferinde vakit ve dikkat istiyor. Şimdi ise fifa 23 e başladım başlayalı (ekran kartı ve işlemciyi %95 yüke sokuyordu) sürekli dutdurudu usb çıkar tak sesi geliyor pcden ara ara, algılamıyor bir şeyi, oyunda klavye gidiyor bazen. Kontrolcüden kaynaklandığını tahmin ettiğim bir problem var. Yine ek olarak sıvı soğutucuyu öne taktım, fanları push pull olacak şekilde ayarladım ama o iki sıvı soğutma fanını Sys_fan a takınca fanlar çalışıp duruyor. Biostan full hıza alsan bile sürekli tekrar tekrar çalışıp tekrar duruyor. Bilemedim bunların sebebi nedir
Ben sırf bu sebeplerden dolayı garantiye vermeyi düşündüm ama sonra bir yolunu bulup çözeriz dedim. Daha demin forumda h510 elite in çok ses çıkardığını yazanları gördüm benim kasa oldukça sessiz çalışıyor. Ama birkaç haftadır bilgisayarı ilk açtığımda yada bilgisayarı zorlayacak bir işlem yaptığımda sanırsam sıvı soğutucu radyatöründen tıkırtı sesleri geliyordu. İnternette araştırdığımda radyatör içinde korozyon oluşma ihtimalinden dolayı bu tarz sesler gelebiliyormuş. Bende hem kasa ışıkları hem de olası bir sıvı soğutma arızasının önüne geçebilmek için garantiye vermeyi düşünüyorum çözülebilecek bir sorundur umarım.

O varsa ondan giden renkli bir kablo var. Alıntıyı görüntüle Bunlardan biri anakartının USB 2.0 headerına takılmalı, onu takmamış olabilirsin kontrol et.
Kasa montajını itopya çalışanları yaptı ben yinede bakayım belki de unutmuşlardır.

O varsa ondan giden renkli bir kablo var. Alıntıyı görüntüle Bunlardan biri anakartının USB 2.0 headerına takılmalı, onu takmamış olabilirsin kontrol et.
girişlere baktım hocam. Sanırsam attığın görseldeki renkli kablolar anakarttaki usb 3.0 portuna takılmış onun solundada USB 1 2 yazan bir port var. Acaba usb 1 2 yazan port a mı takmam gerekiyor? Anakartım Asus tuf a520m plus

Son düzenleme:

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,551
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Ben sırf bu sebeplerden dolayı garantiye vermeyi düşündüm ama sonra bir yolunu bulup çözeriz dedim. Daha demin forumda h510 elite in çok ses çıkardığını yazanları gördüm benim kasa oldukça sessiz çalışıyor. Ama birkaç haftadır bilgisayarı ilk açtığımda yada bilgisayarı zorlayacak bir işlem yaptığımda sanırsam sıvı soğutucu radyatöründen tıkırtı sesleri geliyordu. İnternette araştırdığımda radyatör içinde korozyon oluşma ihtimalinden dolayı bu tarz sesler gelebiliyormuş. Bende hem kasa ışıkları hem de olası bir sıvı soğutma arızasının önüne geçebilmek için garantiye vermeyi düşünüyorum çözülebilecek bir sorundur umarım.

Kasa montajını itopya çalışanları yaptı ben yinede bakayım belki de unutmuşlardır.

girişlere baktım hocam. Sanırsam attığın görseldeki renkli kablolar anakarttaki usb 3.0 portuna takılmış onun solundada USB 1 2 yazan bir port var. Acaba usb 1 2 yazan port a mı takmam gerekiyor? Anakartım Asus tuf a520m plus
1681654230500.png

Şunlardan birine takılıyor o kontrolcünün kablosu.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,551
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
o USB 3.0 değil aslında adı öyle sadece :D

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,551
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Ben çok anlamam girişlerden :D Dediğin girişe taktım çalıştı şimdi içerisi pavyon gibi sağolasın hocam teşekkürler iyi günler.
Yazılımsal bir hata bile olabilir belli olmuyor PC işleri :D Hadi hayırlı olsun :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,569
Üyeler
167,161
Son üye
zacar24
Top Bottom