Anakart işlemci ne isterse sonuna kadar veriyor, frekans da iyiyse pek sorun olmaz, çok kafaya takarsan limit değerleriyle oynayıp negatif voltaj verebilirsin.
teşekkür ederim sistemdaş. :)
Odamın pek hava aldığı söylenemez ama az ileride vantilatör çalıştırıyorum. :) Kasa biraz dar bir kasa. Normalde 7 bin liraya...
Bence bu sıcaklıklar normal. Birde bios da Max sıcaklık limiti koy. Bende mesela 85 derece limiti var , üstüne çıkmıyor . Tabi işlemci zaten 50-65 derece...
soğutucunuz modeli nedir?
Macun yeterli miktarda sürüldüyse ve soğutucu ayakları düzgünce sabitlendiyse bu kadar ısınmaması lazım.
105w için 80 dereceye...
105w modunda normal değil benim 74-75 i gördüğü oldu ama o da shader derleme yada yükleme ekeranı gibi maximum yük binince genelde oyuna göre 55-68 arası...
Termal macunu özenle sürdüğünü söyluyorsan ürüne baktım kule tipi olması kimseyi kandırmasın gerçekten iyi bir soğutma ürünü termal macun da kesinlikle...
Kasayı tekrar açtım ve hava soğutucuyu söktüm. Termal macunu tekrar yeniledim, ortaya bir bezelye kadar sıktım. En önemli nokta, soğutucunun fanlarının...
FSP MP7-BA hava soğutucu kullanıyorum. Toplam 3 kere macun değiştirdim. İlk sistem kurduğumda MX-6, ısıyı görünce soğutucu ile gelen macun, aynı ısı olunca...
Sistemi toplayalı 2-3 gün oldu. Oyunları indirip oynamaya başladığımda fark ettim ki 9700X işlemci 83-85-90 civarlarında. Aşağıya resimleri ve sistemimi...