https://www.itopya.com/philips-momentum-spk8605-cyan-switch-turkce-rainbow-mekanik-gaming-klavye/
Bana bu arkadaş eşlik ediyor bir süredir, kullanımını pek kötü bulmadım, düşünülebilir bir model.
Kesinlikle alınır, ben şu an 2007 model arıyorum mesela. En kötü MacBook'u en iyi Ultrabook'a tercih ederim. Mac gibisi yok. Düzgün bi bütçeniz var. 2014 Pro iyi tercih. Biraz kurcalarsınız 2016 filan da bulabilirsiniz gibi ama araştıracak sabrınız yoksa bu şekil de devam edilir.
1626621902
Bu...
Benzer güç tüketimleri olduğunu da düşünürsek, 6700 XT bayağı bir üstten bakıyor 3060'a. 2080 Ti biraz daha berabere yakın bir seçim. Fakat 3060 vs 6700 XT olursa kazanan kesinlikle 6700 XT.
DDR tipi, MHz ve latens sürelerini kıyaslayın. Aynı veya yakın değerlerde RAMler seçerseniz sorun yaşama ihtimaliniz azalır. Fakat en sorunsuz yöntem, aynı marka ve serinin single kit RAMini almaktır.
Burada bi tık zorlanırsınız. Aşırı ışıklandırmalı bir sisteminiz varsa PSU aşırı yüklenebilir. Görece performans bakımından da 6700 XT 2080 Ti'a kıyasla geride kalacaktır. Fakat F/P düşünürseniz ilk elden bir 6700 XT, ikinci el bir 2080 Ti tercihine kıyasla mantıklı olacaktır fikrimce.
Maalesef, her ikisinde de 5G yok. Zaten ülkemizde 5G telefon kullanabilmek için kafadan 6500-7000 lira seviyelerine çıkmak gerekiyor. Dolayısıyla son kullanıcılar için şu an uygun fiyat seviyesine düşene kadar biraz beklemek gerekiyor. F/P telefonlar gözetmişsiniz. Bence seçiminiz bu seviyelerde...
Doğru, kullanıcı bulut depolama alanı gibi şeyler kullanmıyorsa ekstra depolama alanına ihtiyaç duyabilir diye düşündüm. Fakat dediğiniz gibi de yapılabilir, haklısınız.
Genel hatlarıyla Poco X3 NFC bir tık daha önde, fiyat bazında bakınca da bir tık daha ucuz. Alternatif düşünmüyorsanız Poco X3 daha iyi seçenek gibi. Zaten 5G düşünmüyorsanız, en çok özelliğe sahip olanı alıp geçmek mantıklı. Yerinizde olsam tercihim Poco olurdu. Bu arada boyut konusunda pek...
Belli ki siz RGB ve görsellikten yanasınız, bütçenizi biraz yükseltebiliyorsanız tavsiyem linkteki üründür.
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-corsair-vengeance-rgb-pro-16-gb-2x8-3200mhz-ddr4-cl16-cmw16gx4m2c3200c16-fiyati,276740865.html
Eğer ki Corsair tercihi yaparsanız seri nosunda C...
Turing kartlar her ne kadar bir dönemin çağ atlatan kartları olsalar dahi yüksek TDP değerlerine sahipler. Tam yükte 160W TDP değerine sahip 2060 size istediğiniz kadar yüksek bir kar marjını sağlamayacaktır. Fakat yine de denemek istiyorsanız 1 gün kazıp, ne kadar kar ettiğinizi hesaplayarak...
Daha kolay bir yol izlemeniz de mümkün, yakın bir zamanda Z400 veya Z500 düşünceniz veyahut ille de Intel takıntınız yok ise linkte belirttiğim sistemi dual channel yaparak alabilirsiniz aslında. 10400F'e kıyasla kötü bir performans göstereceğini sanmıyorum. B450 değişimi yapabilirseniz aldıktan...
Diskinizde recovery bölümü mevcut ise recovery deneyebilirsiniz. Bu şekilde kurtarma seçeneklerinden bilgisayarınızı sıfırlamayı deneyebilirsiniz format girişiminiz başarısız oluyorsa.
Bütçenizi gözününde bulundurduğumuzda aslında her ikisi de pek iyi sistemler değil, gelecekte donanımsal upgrade konusunda hayli zamanınızı alacaklar bu sistemler. MSI Infinite serilerinin birinde 2060S'li bir model vardı şu an hatırlayamadım SKU kodunu, grafik birimi için o tercih edilebilir bu...