Arama sonuçları: *

• Users: Tryian
  • In Linux
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by relevance
  1. T

Kali Linux Terminal hakkında yardım eder misiniz

Öncelikle cevap için teşekkür ederim :) "su root" ile root hesabına geçince sorun düzeldi. İkinci hesaptan yaptığım için "sudo" komutuyla kullanmam gerekiyormuş.
  2. T

Şuan denedim, bir şey indirmek için Y/n dedi indiriyor şuan. fakat izlediğim videoda "apt update" sonrasında "apt upgrade" yapıyordu. Arasındaki fark nedir
  3. T

Merhaba, Virtualbox üzerine Kali Linux yükledim, terminale "apt update" yazınca şu hataları alıyorum: E: Could not open lock file "/var/lib/apt gibi şeyler var" ardından(13: Permission Denied) diyor. E: Unable to lock directory W: Problem unlinking the file RemoveCaches (13:Permission Denied)...
  4. T

Linux MX Kurulumunu Yapamadım Yardım

İndirdim, sitede check linkinden çıkan sonuçlar ile uyuşuyor.
  5. T

Yok dostum, denedim tekrar ve "GNU Version 2.02" diye bir ekran çıkıyor, o dediğim <grub> yeri var altta da.
  6. T

Direkt Linux Mint da olduğu gibi, bir ekran gelecek değil mi? Ben denediğim de kodların olduğu bir ekran gelmişti ve <grub> yazıyordu ve benden bir şeyler girmemi istiyordu, TAB tuşuna basınca da girebileceğim değerler yazıyordu fakat bir şey anlamadım.
  7. T

1- Kalıp ismi; KDE MX-19.3_x64 KDE, “ahs”, 64 bit only 2- UEFI 3- EK Dosyada belleğe nasıl rufus ettiğimin ayarları var, kullandığım bellek 16 gb ve kaliteli olduğunu düşündüğüm bir bellek.
  8. T

Merhaba, kim beddua etti aga bir türlü adam akıllı Linux dağıtımı kuramadım şu bilgisayara. Neyse detaylar aşağıda; Linux MX kurucaktım, rufus ile usb ye yazdım ve restart atıp boot menüsüne geldim ve şu seçenekler karşıma çıktı; 1- P0: ADATA SU630 (Linux için ayırdığım 30 gb lık boş alan) 2-...
  9. T

Dual Boot ile Linux Mint Kurarken Hata

@Ram_kafasi Müsait iseniz, bir soru soracağım. Ben dual boot için ayırdığım 30 GB alanı tekrar birleştirebiliyor muyum?
  10. T

Teşekkür ederim, ben ekstra bir disk alıyım ona kurayım o zaman. Daha kolay olur benim için yer açısından. Ben şimdi bu 30 GB boşa ayırdığım alanı tekrar birleştirebiliyor muyum?
  11. T

Ryzen 3 3100- CPU B450M S2H - MB 1660 Super OC - GPU 8 GB 3000 MHz - RAM 480 GB SSD
  12. T

Her seyi kurarken sorun yok isimlendirme kısmına kadar, oraya gelince sürücü çöktü hatası alıyorum. Tekrar açınca install programını sorun gidiyor. Neyse başka bir dağıtım önerirseniz yükleyebilirim, ama son kullanıcı için uygun olsun, arayüzü güzel olan. Yeni Linux deneyimlemeye çalışıyorum...
  13. T

Hocam yine aynı hata ya, bir de önceki kurulumda "Başka bir şey" dedikten sonra diski seçip Birincil-Mantıksal, ve "/" EXT4 gibi seçeneklerin olduğu bir pencere çıkıyordu, bu sefer çıkmadı o pencere. Alttaki o siyah panelde ara sıra yeni yazılar geliyor da. Yine sonuç yok.... @parallel...
  14. T

Site ile karşılaştırdım doğru, sorunsuz iso. 1616608485 Hadi bakalım, inşallah sorunsuz kurulur bu sefer. Ben kurmaya gidiyorum o zaman :) Şehit olmaz isem güzel haberler ile dönerim.
  15. T

Sistemi yeniden başlat dedim ve ardından İnstall the medium gibi tam hatırlamıyorum bir şey dedi kapanmadan önce, sonra yanında Enter tuşuna basın vb. gibi bir şey yazıyordu. Enter a bastım bende. Sonra yeniden başlattı ve reboot ekranı geldi (o meşhur işletim sistemi yok diyen ekran) yani...
  16. T

Kurulumdan çık dediğim de de böyle dedi şimdi, beynim yandı :D
  17. T

Şuan ekteki sorun var, takılı kaldı burada.
  18. T

@Caner Kösedağ Merhaba dostum, sonunda başardım. Şimdi "Install Linux" programını açtım ve ilerledim. İlerlerken bir kez sürücü çöktü hatası aldım sonra çıkıp tekrar o kurulum dosyasını açtım. Kurulum yerinde "Bir ağ zamanı sunucusundan zaman bilgisi alınıyor..." da kaldı bu. 30 Dakikadır...
  19. T

1. Seçenek ile tekrar deniyorum o zaman hocam.
  20. T

Peki manuel kapattım direkt sistemi, bir zararı olmuş mudur kurulan 30GB boş alana veya SSD ye?
Top Bottom