Neler Yeni

Dual Boot ile Linux Mint Kurarken Hata

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Merhaba,
Dual Boot ile 30 GB boş alan ayırdım, 30 GB'lık boş alana Linux Mint kuracaktım. Bunun için 16GB Flash Belleğe Rufus ile Linux Mint Cinnamon iso dosyasını kurdum. Buraya kadar her şey normal idi, sonra PC'yi yeniden başlatıp Boot menüsünden Flash Belleği seçtim, sonra karşıma şöyle seçenekler çıktı:

Start Linux Mint (sürüm adı) Cinnamon 64-bit
Start Linux Mint (sürüm adı) Cinnamon 64-bit (Compability Mode)
OEM İnstall
Check the integrity of the medium

Ben buradan 2. seçenek olan Start Linux Mint (Compability Mode) seçtim, bir süre sonra durum ekranda bir sürü yazı var ve en altında "Scanning disk for index files..." hatası ile sonlandı ve hiç bir şey yapılmıyor o ekranda. PC'yi manuel olarak kasadan kapatmak zorunda kaldım ve Windows ile tekrar açtım ve konuyu yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum...

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
"Scanning disk for index files..." Uzun sürebilir. Hata değil, bilgilendirme mesajıdır. "Değer dosyaları için disk taranıyor" diyor

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
"Scanning disk for index files..." Uzun sürebilir. Hata değil, bilgilendirme mesajıdır. "Değer dosyaları için disk taranıyor" diyor
Bayağı bir bekledim 10-15 dakika, tekrarlayayım mı işlemi o zaman?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Bayağı bir bekledim 10-15 dakika, tekrarlayayım mı işlemi o zaman?
Tekrar dene istersen. Bazen çok uzun sürüyor. Sistemden sisteme değişiyordur. Hiç dual boot denemedim ama bir şey değişeceğini sanmıyorum normal kurulum ile dualboot arasında.

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Tekrar dene istersen. Bazen çok uzun sürüyor. Sistemden sisteme değişiyordur. Hiç dual boot denemedim ama bir şey değişeceğini sanmıyorum normal kurulum ile dualboot arasında.
Peki manuel kapattım direkt sistemi, bir zararı olmuş mudur kurulan 30GB boş alana veya SSD ye?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Peki manuel kapattım direkt sistemi, bir zararı olmuş mudur kurulan 30GB boş alana veya SSD ye?
Çok tekrarlamazsan bir sıkıntı olmaz 1 seferden. Zaten yüklerken yine sıfırlayacak o bölümü.

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
@Caner Kösedağ Merhaba dostum, sonunda başardım. Şimdi "Install Linux" programını açtım ve ilerledim. İlerlerken bir kez sürücü çöktü hatası aldım sonra çıkıp tekrar o kurulum dosyasını açtım. Kurulum yerinde "Bir ağ zamanı sunucusundan zaman bilgisi alınıyor..." da kaldı bu. 30 Dakikadır bekliyorum bir sonuç yok, yardım edebilir misin rica etsem?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca az önce baktım sorun geçmiyor, terminale "sudo apt-get install ntpdate" yazdım geçer mi acaba diye. Yükleme sırasında hala orada takılı şuan
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Caner Kösedağ Merhaba dostum, sonunda başardım. Şimdi "Install Linux" programını açtım ve ilerledim. İlerlerken bir kez sürücü çöktü hatası aldım sonra çıkıp tekrar o kurulum dosyasını açtım. Kurulum yerinde "Bir ağ zamanı sunucusundan zaman bilgisi alınıyor..." da kaldı bu. 30 Dakikadır bekliyorum bir sonuç yok, yardım edebilir misin rica etsem?
@Sude' müsait iseniz bakabilir misiniz?

Son düzenleme:

kyoi

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
ISO dosyasını kontrol edebilir misiniz?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Öncelikle ben linux dünyasında 2 günlüğüm. Yani cahılım. Sadece araştırarak yardım edebilirim.

Kurulumdan çıkın.
Aşağıdaki komutları çalıştırın.
Bash:
sudo su
apt-get install ntp ntpdate

ntpdate time.ume.tubitak.gov.tr

service ntp restart

Sonra test için:
Bash:
date
Zaman dilimi ayarlaması için.
Bash:
tzselect

Bi deneyin. Garanti vermiyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: p2n5

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
ISO dosyasını kontrol edebilir misiniz?
Şuan ekteki sorun var, takılı kaldı burada.

Ekler

• hata.png
    hata.png
    429.8 KB · Hit: 78

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
Taa installer başından başlıyor hata vermeye :). Ubiquity buglu bu arada. Yani hata vermesine şaşırmayın. Daha niceleriyle karşılaşırsınız.
Öncelikle ben linux dünyasında 2 günlüğüm. Yani cahılım. Sadece araştırarak yardım edebilirim.

Kurulumdan çıkın.
Aşağıdaki komutları çalıştırın.
Bash:
sudo su
apt-get install ntp ntpdate

ntpdate time.ume.tubitak.gov.tr

service ntp restart

Sonra test için:
Bash:
date
Zaman dilimi ayarlaması için.
Bash:
tzselect

Bi deneyin. Garanti vermiyorum.

Hocamın dediği gibi deneyin, çıktıları paylaşın. Kalıbın bütünlüğünü doğrulayın. Kalıp yanlış yazılmış olabiliir.
SHA ve MD5 doğrulamasından sonra çıkan kodları paylaşın, bütünlüğü doğrulayalım. Hangi versiyonu kuruyorsunuz bu arada?
MD koduna gerek duymayabilirsiniz bu arada, SHA256 çıktısını paylaşabilirsiniz sadece.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,087
Üyeler
165,634
Son üye
maceyaRd
Top Bottom