Neler Yeni

Dual Boot ile Linux Mint Kurarken Hata

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Merhaba,
Dual Boot ile 30 GB boş alan ayırdım, 30 GB'lık boş alana Linux Mint kuracaktım. Bunun için 16GB Flash Belleğe Rufus ile Linux Mint Cinnamon iso dosyasını kurdum. Buraya kadar her şey normal idi, sonra PC'yi yeniden başlatıp Boot menüsünden Flash Belleği seçtim, sonra karşıma şöyle seçenekler çıktı:

Start Linux Mint (sürüm adı) Cinnamon 64-bit
Start Linux Mint (sürüm adı) Cinnamon 64-bit (Compability Mode)
OEM İnstall
Check the integrity of the medium

Ben buradan 2. seçenek olan Start Linux Mint (Compability Mode) seçtim, bir süre sonra durum ekranda bir sürü yazı var ve en altında "Scanning disk for index files..." hatası ile sonlandı ve hiç bir şey yapılmıyor o ekranda. PC'yi manuel olarak kasadan kapatmak zorunda kaldım ve Windows ile tekrar açtım ve konuyu yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum...

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Taa installer başından başlıyor hata vermeye :). Ubiquity buglu bu arada. Yani hata vermesine şaşırmayın. Daha niceleriyle karşılaşırsınız.

Hocamın dediği gibi deneyin, çıktıları paylaşın. Kalıbın bütünlüğünü doğrulayın. Kalıp yanlış yazılmış olabiliir.
SHA ve MD5 doğrulamasından sonra çıkan kodları paylaşın, bütünlüğü doğrulayalım. Hangi versiyonu kuruyorsunuz bu arada?
Kurulumdan çık dediğim de de böyle dedi şimdi, beynim yandı :D

Ekler

• bf.png
    bf.png
    169.7 KB · Hit: 91

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Sistemi yeniden başlat dedim ve ardından İnstall the medium gibi tam hatırlamıyorum bir şey dedi kapanmadan önce, sonra yanında Enter tuşuna basın vb. gibi bir şey yazıyordu. Enter a bastım bende. Sonra yeniden başlattı ve reboot ekranı geldi (o meşhur işletim sistemi yok diyen ekran) yani kurulamamış. Sonra iso dosyasını taradım. Sonuç ekte @Sude' @parallel

Ekler

• image_2021-03-24_174641.png
    image_2021-03-24_174641.png
    2.4 MB · Hit: 75

kyoi

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Sistemi yeniden başlat dedim ve ardından İnstall the medium gibi tam hatırlamıyorum bir şey dedi kapanmadan önce, sonra yanında Enter tuşuna basın vb. gibi bir şey yazıyordu. Enter a bastım bende. Sonra yeniden başlattı ve reboot ekranı geldi (o meşhur işletim sistemi yok diyen ekran) yani kurulamamış. Sonra iso dosyasını taradım. Sonuç ekte @Sude' @parallel
Kurduğunuz sürüme göre buradan kontrol etmeniz gerekiyor.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
O yazı kurulum aracını (usb) çıkar sonra entere bas demek. BIOS a dönün bakalım orada Ubuntu_sata görecek misiniz?

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel

Kalıp doğru. Tekrar dene kurmayı. Ubiquity sorun çıkarmış. Olmazsa ubiquity'i silip tekrar indirip manuel olarak kurulum yapmak gerekebilir gibi.

• Beğen
Reaksiyonlar: kyoi

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Kurduğunuz sürüme göre buradan kontrol etmeniz gerekiyor.
Site ile karşılaştırdım doğru, sorunsuz iso.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kalıp doğru. Tekrar dene kurmayı. Ubiquity sorun çıkarmış. Olmazsa ubiquity'i silip tekrar indirip manuel olarak kurulum yapmak gerekebilir gibi.
Hadi bakalım, inşallah sorunsuz kurulur bu sefer. Ben kurmaya gidiyorum o zaman :) Şehit olmaz isem güzel haberler ile dönerim.

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
Site ile karşılaştırdım doğru, sorunsuz iso.

Hadi bakalım, inşallah sorunsuz kurulur bu sefer. Ben kurmaya gidiyorum o zaman :) Şehit olmaz isem güzel haberler ile dönerim.

Olmazsa alternatif dağıtım önerebilirim.
Ubiquity barındırmayan. :)

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Hocam yine aynı hata ya, bir de önceki kurulumda "Başka bir şey" dedikten sonra diski seçip Birincil-Mantıksal, ve "/" EXT4 gibi seçeneklerin olduğu bir pencere çıkıyordu, bu sefer çıkmadı o pencere. Alttaki o siyah panelde ara sıra yeni yazılar geliyor da. Yine sonuç yok.... @parallel

Bir de ek olarak 30 GB alan ayırmıştım 2. deneyişimde 2gb kullanılıyor olarak gösterdi bu sefer

Ekler

• hata2.png
    hata2.png
    130.4 KB · Hit: 69
Son düzenleme:

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
Hocam yine aynı hata ya, bir de önceki kurulumda "Başka bir şey" dedikten sonra diski seçip Birincil-Mantıksal, ve "/" EXT4 gibi seçeneklerin olduğu bir pencere çıkıyordu, bu sefer çıkmadı o pencere. Alttaki o siyah panelde ara sıra yeni yazılar geliyor da. Yine sonuç yok.... @parallel

Bir de ek olarak 30 GB alan ayırmıştım 2. deneyişimde 2gb kullanılıyor olarak gösterdi bu sefer

Anlamadım bu hatayı. Garip bir hata gibi geldi. Ubiquity içermeyen farklı dağıtım önerebilirim dediğim gibi. Araç bozuk gibi şu anda. Anlamadım gitti.

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Anlamadım bu hatayı. Garip bir hata gibi geldi. Ubiquity içermeyen farklı dağıtım önerebilirim dediğim gibi. Araç bozuk gibi şu anda. Anlamadım gitti.
Her seyi kurarken sorun yok isimlendirme kısmına kadar, oraya gelince sürücü çöktü hatası alıyorum. Tekrar açınca install programını sorun gidiyor. Neyse başka bir dağıtım önerirseniz yükleyebilirim, ama son kullanıcı için uygun olsun, arayüzü güzel olan. Yeni Linux deneyimlemeye çalışıyorum, hata ile başladık :)

Ayrıca ek olarak şöyle bir şey ekliyim, Scanned disc for packing files... kısmında bekledim ve "FAILED" yazısı belirdi o akan panelde kırmızı bir şekilde. Ama ne yazdığını göremedim hemen geçti gitti, sonra Linux arayüzü açıldı

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
Her seyi kurarken sorun yok isimlendirme kısmına kadar, oraya gelince sürücü çöktü hatası alıyorum. Tekrar açınca install programını sorun gidiyor. Neyse başka bir dağıtım önerirseniz yükleyebilirim, ama son kullanıcı için uygun olsun, arayüzü güzel olan. Yeni Linux deneyimlemeye çalışıyorum, hata ile başladık :)

Ayrıca ek olarak şöyle bir şey ekliyim, Scanned disc for packing files... kısmında bekledim ve "FAILED" yazısı belirdi o akan panelde kırmızı bir şekilde. Ama ne yazdığını göremedim hemen geçti gitti, sonra Linux arayüzü açıldı

Sistem özelliklerini alabilir miyim dağıtım önermek için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,087
Üyeler
165,634
Son üye
maceyaRd
Top Bottom