Neler Yeni

Linux MX Kurulumunu Yapamadım Yardım

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Merhaba, kim beddua etti aga bir türlü adam akıllı Linux dağıtımı kuramadım şu bilgisayara. Neyse detaylar aşağıda;

Linux MX kurucaktım, rufus ile usb ye yazdım ve restart atıp boot menüsüne geldim ve şu seçenekler karşıma çıktı;
1- P0: ADATA SU630 (Linux için ayırdığım 30 gb lık boş alan)
2- Windows Boot Manager (P0:ADATA SU630)
3- AI Mass Storage
4- Uefi AI Mass Storage, Partition 1
5- Enter Setup

AI Mass Storage ye tıklayınca boş bir ekran geliyor ve Reboot error, boot system please enter boot device yazısı geliyor, Uefi AI Mass Storage, Partition 1 e tıklayınca da bir ekran geliyor, o ekranda da yazılar var sonra en sonunda " <grub>:" yazıyor ve bir şeyler yazmamızı istiyor.

Normalde boot ekranında taş çatlasa 4 seçenek çıkıyordu, geçen konularımda Linux Mint ile karşılaştığım sorunda Linux Mint'ı yükledim fakat installer hata verdi. Sonra Mx e geçeyim dedim bu sefer onda da üstteki sorunlar oldu. Kurulumu mu yanlış yaptım acaba? Sadece diske alttaki dosyadaki ISO yu yazdırdım. 2. Kısımdan hiçbir şey yapmadım...
Mesaj otomatik birleştirildi:

@parallel

Ekler

• sdwe.png
    sdwe.png
    396.8 KB · Hit: 72

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
İlk olarak, indirdiğin kalıp ismini at. Hangi kalıbı indirdiğini bilmiyorum.
Sistemin BIOS/Legacy mi UEFI mi? Ona göre yazdırma ayarları değişkenlik gösterir.
Genelde bu tür sorunlar EFI partının diske entegre edilmemesinden dolayı oluyor. Herhangi bir aygıtı alıp bilgisayara taktığınızda onu boot menüden başlatamazsınız. Buna bir örnek. Rufus ile yazdırdığını yeni gördüm. Rufus bu tür sorunlara neden olmuyor. Direk bellek kaynaklı olabilir hatanın nedeni.
Yüksek ihtimalle belleği sürekli yanlış yazıyorsunuz, ya da elinizdeki bellek ucuz ve kalitesiz. Reklam gibi olmasın ama SanDisk bellekler bunun gibi çoğu sorunu çözüyor.

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1- Kalıp ismi;

KDE

2- UEFI
3- EK Dosyada belleğe nasıl rufus ettiğimin ayarları var, kullandığım bellek 16 gb ve kaliteli olduğunu düşündüğüm bir bellek.

Ekler

• image_2021-03-29_234314.png
    image_2021-03-29_234314.png
    1.2 MB · Hit: 48

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
MBR yerine dosya türünü GPT olarak değiştir. BIOS yada UEFI seçeneği yerine sadece UEFI seçeneği olacak. Dediğim şekilde yazdırıp tekrar dene.

Kaliteli olarak düşündüğün bir bellek ise sıkıntı yok.

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
MBR yerine dosya türünü GPT olarak değiştir. BIOS yada UEFI seçeneği yerine sadece UEFI seçeneği olacak. Dediğim şekilde yazdırıp tekrar dene.

Kaliteli olarak düşündüğün bir bellek ise sıkıntı yok.
Direkt Linux Mint da olduğu gibi, bir ekran gelecek değil mi? Ben denediğim de kodların olduğu bir ekran gelmişti ve <grub> yazıyordu ve benden bir şeyler girmemi istiyordu, TAB tuşuna basınca da girebileceğim değerler yazıyordu fakat bir şey anlamadım.

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
Direkt Linux Mint da olduğu gibi, bir ekran gelecek değil mi? Ben denediğim de kodların olduğu bir ekran gelmişti ve <grub> yazıyordu ve benden bir şeyler girmemi istiyordu, TAB tuşuna basınca da girebileceğim değerler yazıyordu fakat bir şey anlamadım.

Yüksek ihtimalle GRUB rescue modu. Boşverin. Şu an dediğimi uygulayıp bilgisayarı boot edin. Olmazsa geri dönüş yapın. Gece bakmaya çalışırım, olmazsa sabah 10 gibi geri dönüş yaparım. 10-20 dakika daha buralardayım.

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Yüksek ihtimalle GRUB rescue modu. Boşverin. Şu an dediğimi uygulayıp bilgisayarı boot edin. Olmazsa geri dönüş yapın. Gece bakmaya çalışırım, olmazsa sabah 10 gibi geri dönüş yaparım. 10-20 dakika daha buralardayım.
Yok dostum, denedim tekrar ve "GNU Version 2.02" diye bir ekran çıkıyor, o dediğim <grub> yeri var altta da.

p2n5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
parallel
Yok dostum, denedim tekrar ve "GNU Version 2.02" diye bir ekran çıkıyor, o dediğim <grub> yeri var altta da.

Kalıbın hash değerlerini kontrol ettiniz mi?
7-Zip indirin, kalıba sağ tıklayıp CRC-SHA seçeneğine tıklayın. Çıkan sonucu iletin.

Ayrıca, AHS versiyonu biraz sakat. O yüzden direk normalini indirin.

Tryian

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Mustafa Çalışkan
Kalıbın hash değerlerini kontrol ettiniz mi?
7-Zip indirin, kalıba sağ tıklayıp CRC-SHA seçeneğine tıklayın. Çıkan sonucu iletin.
İndirdim, sitede check linkinden çıkan sonuçlar ile uyuşuyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: p2n5

Qilin

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Enes Gök
Flash belleğe ventoy kurup indirdiğin isoyu at,biosa girip boot seçeneklerinden flash belleği en üste al kaydet ve çık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Flash belleğe ventoy kurup indirdiğin isoyu at,biosa girip boot seçeneklerinden flash belleği en üste al kaydet ve çık.
Ventoy ekranında attığın isoyu seçip kurulumu tamamla

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,095
Üyeler
165,635
Son üye
Semef
Top Bottom