Gainer basitçe biraz zenginleştirilmiş karbonhidrat tozu. Eğer gün içinde öğün kaçırıyorsan veya iştahının sınırında olup alman gereken kaloriyi tamamlayamıyorsan karbonhidrat takviyesi olarak kullanabilirsin.
1.5 yılda kas gelişimi durma şansı yok. Zaten hiçbir zaman durmuyor. Sadece zamanla 0'a yaklaşıyor. İlk zamanlar vücudun hızlı tepki veriyor ve değişim gözle görülebilir oluyor. Zamanla gelişim hızı düşüyor. Muhtmelen geliştiğinin farkında değilsin. Çalışmaya devam et daha güzel olacak.
Yani evet bir tık kötü gözüküyor ama çoğu insanın genetik olarak zayıf ve güçlü yerleri vardır. İnsan içinde çıplak gezmediğin için kötü bir göğüs genetiği kötü bir kol genetiğinden çok daha iyi. O boşluklar dolmaz. Sosyal medyada hep iyi insanlar gördüğün için herkesin göğüsleri dopdolu...
Dostum büyük şehirlerinde çoğunda üç aşağı beş yukarı fiyatlar aynı. Mac fit fiyatlarına benzer fiyatlandırma yapıyor salonlar. Örneğin kurumsal bir firma değil ama Mac fitten daha kaliteli daha çok istiyor vs.
Hareket formlarını Türkçe olarak en iyi ağırsağlam dan öğrenebilirsin. Salonda çok süper bir ortam var herkesten yardım alabilirsin. Bölgesel değil full body çalış. 3 ay gidip bıracaksan hiç başlama. Sporu günlük bir aktivite bir yaşam tarzı olarak yapman lazım. Öncelikli hedefin Bench press...
Gerekli kreatin günlük diyetle alınamıyor. O neden sporcuysan yaşadığın sürece kreatin takviye etmen lazım. Başlayıp bırakmak gibi bir durum yok. Ayrıca düşündüğün kadar fazla su da tutmuyor. Ki tutsa bile vücudunu hacimli gösterir yani kötü bişey değil. Vitaminler gerçekten iş yapar. Sporcu...
Yumurta, muz, fıstık ezmesi, tavuk, pilav, ıspanak, brokoli yiyosun. Günde 5mg de keratin alıyorsun yoluna bakıyorsun. Diyette Zma alabilirsin. Onun haricinde supplement önermiyorum çünkü hem ihtiyaç yok hem de çoğu kalitesiz.
Ot yicen. Aç kalcan. Yapcak bir şey yok. Kalori yakmak inanılmaz zor. En mantıklısı yememek. Her öğününde ot ye. Bol bol salatalık ye. Kalori almadan açlığını gidermenin en mantıklı yolu bu.
Kalori almakta sorun yaşıyorsan shake yapabilirsin. Yulaf fıstık ezmesi muz süt bu tarz kalorisi ve besin değerleri yüksek olan şeyleri shake yapıp için. Kilo almak istiyorsanız kusana kadar Yiyeceksiniz. Yapacak bir şey yok.
Knk tam olarak neyi sorduğunu anlayamadım. Daha doğrusu saat takmadığımız kısım derken nereyi belirttiğini anlayamadım. Spor yaparsan kolunun nasıl değişeceğini açıklayayım yine de. Örneğin bilek çevren 15cm ön kol kısmın da 30cm. Sen yıllarca spor yapsan da bilek çevren çok az büyür çünkü orada...