Neler Yeni

Hangi supplamentleri kullanmalıyım?

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Arkadaşlar aktif olarak creatine kullanıyorum ve gittiğim spor salonundaki hocalarım ek olarak BCAA ve gainer önerdi. Sizce bunlardan hangisi almam mantıklı olur? Hangisi paramın karşılığını verir? Malum TR şartlarında para kolay kazanılmıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Onur Altunay
Arkadaşlar aktif olarak creatine kullanıyorum ve gittiğim spor salonundaki hocalarım ek olarak BCAA ve gainer önerdi. Sizce bunlardan hangisi almam mantıklı olur? Hangisi paramın karşılığını verir? Malum TR şartlarında para kolay kazanılmıyor.
yemek ye dostum, bcaa hiçbir işe yaramaz gainer dediğinin de içi full şeker. Creatine tek gerekli suplementtir onu kullandıktan sonra devamı beslenme ve idman.

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yemek ye dostum, bcaa hiçbir işe yaramaz gainer dediğinin de içi full şeker. Creatine tek gerekli suplementtir onu kullandıktan sonra devamı beslenme ve idman.
Spor salonundaki profesyonel hocalarım önerdiği için kafam karıştı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Onur Altunay
Spor salonundaki profesyonel hocalarım önerdiği için kafam karıştı.
hocam istediğin kadar araştırabilirsin ,sen temiz beslenmedikten sonra aldığın kilolar işine yaramaz gainer de hiç temiz değil. Bcaa denen şey de sırf içinde bulunan lösin kas yapmanın yapıtaşı olduğu için popüler oldu ama düşünüldüğü gibi etkisi yok. Yaklaşık 2 yıldır araştırmalarını yapıyorum kreatin gerekli bir supplament ama devamı beslenmenin açıklarını kapatmak için (protein tozu vb.) ama düzgün beslenirsen hiçbirine ihtiyacın yok.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,318
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Yumurta, muz, fıstık ezmesi, tavuk, pilav, ıspanak, brokoli yiyosun. Günde 5mg de keratin alıyorsun yoluna bakıyorsun. Diyette Zma alabilirsin. Onun haricinde supplement önermiyorum çünkü hem ihtiyaç yok hem de çoğu kalitesiz.

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yumurta, muz, fıstık ezmesi, tavuk, pilav, ıspanak, brokoli yiyosun. Günde 5mg de keratin alıyorsun yoluna bakıyorsun. Diyette Zma alabilirsin. Onun haricinde supplement önermiyorum çünkü hem ihtiyaç yok hem de çoğu kalitesiz.
5mg değil hocam 5g. Yorumunuz için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam istediğin kadar araştırabilirsin ,sen temiz beslenmedikten sonra aldığın kilolar işine yaramaz gainer de hiç temiz değil. Bcaa denen şey de sırf içinde bulunan lösin kas yapmanın yapıtaşı olduğu için popüler oldu ama düşünüldüğü gibi etkisi yok. Yaklaşık 2 yıldır araştırmalarını yapıyorum kreatin gerekli bir supplament ama devamı beslenmenin açıklarını kapatmak için (protein tozu vb.) ama düzgün beslenirsen hiçbirine ihtiyacın yok.
Teşekkürler.

Hocam önermeseydi almayı düşünmüyordum zaten. Onu alacağıma 2 haftalık market alışverişi yaparım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Onur Altunay
5mg değil hocam 5g. Yorumunuz için teşekkürler.

Teşekkürler.

Hocam önermeseydi almayı düşünmüyordum zaten. Onu alacağıma 2 haftalık market alışverişi yaparım.
mantıklı olur hocam ve evet 5 gr

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
kreatininde kullandıgın 6-8haftalık donemde iş yapar kalıcı bir etki bırakmaz bırakınca tekrardan tuttugun suyu atarsın yani kreatinin bile cok gerekli değil belki naturel limitlerini zorladıgında peek yaptırmak ıcın kullanılabilir. yani en mantıklı olan protein tozu + multi vit+ d vit+ cinko + magnezyum + balık yagı + b12+ c ester vit +e vit gibi vitaminleri kombinlemek. naturelsen ilaçlı fark etmez cogu supplement bos. preworkout + vitamin + mineraller genelde iş yapıyor.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,318
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
kreatininde kullandıgın 6-8haftalık donemde iş yapar kalıcı bir etki bırakmaz bırakınca tekrardan tuttugun suyu atarsın yani kreatinin bile cok gerekli değil belki naturel limitlerini zorladıgında peek yaptırmak ıcın kullanılabilir. yani en mantıklı olan protein tozu + multi vit+ d vit+ cinko + magnezyum + balık yagı + b12+ c ester vit +e vit gibi vitaminleri kombinlemek. naturelsen ilaçlı fark etmez cogu supplement bos. preworkout + vitamin + mineraller genelde iş yapıyor.
Gerekli kreatin günlük diyetle alınamıyor. O neden sporcuysan yaşadığın sürece kreatin takviye etmen lazım. Başlayıp bırakmak gibi bir durum yok. Ayrıca düşündüğün kadar fazla su da tutmuyor. Ki tutsa bile vücudunu hacimli gösterir yani kötü bişey değil. Vitaminler gerçekten iş yapar. Sporcu olmasan bile alınabilir çünkü diyetlerimiz çok kötü. Pre workout da düzenli kullanımını tavsiye etmem. Ben kahve bile içmeyen biri olarak. Türk kahvesi içtiğim zaman çok ciddi etki görüyorum. Ne kullanırsan kullan vücut tolerans geliştireceği için sadece gerektiğinde kullanıp düşük dozda etki almak çok mantıklı.

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
Gerekli kreatin günlük diyetle alınamıyor. O neden sporcuysan yaşadığın sürece kreatin takviye etmen lazım. Başlayıp bırakmak gibi bir durum yok. Ayrıca düşündüğün kadar fazla su da tutmuyor. Ki tutsa bile vücudunu hacimli gösterir yani kötü bişey değil. Vitaminler gerçekten iş yapar. Sporcu olmasan bile alınabilir çünkü diyetlerimiz çok kötü. Pre workout da düzenli kullanımını tavsiye etmem. Ben kahve bile içmeyen biri olarak. Türk kahvesi içtiğim zaman çok ciddi etki görüyorum. Ne kullanırsan kullan vücut tolerans geliştireceği için sadece gerektiğinde kullanıp düşük dozda etki almak çok mantıklı.
hocam kreatinin adına bır zong bildiğinizi dusunmuyorum yanlıs bılgıler verip burada insanlar zehirlemeyin lutfen. vucutta kreatinin yukselirse ve vucut bunu atamazsa kreatinin klerensi değerinizi düşürür.böbreklerde kalıcı hasara sebeb olabilir ki bobrekler kendini onaramayan yenileyemeyen vucudumuzdaki nadir organlardandır. 6ay duzenli 5gr kreatinin al sonra 24saat idrar testi verip kreatinin atımına bak sonrasında nefroloji bolumune gidip böbrek sintigrafisi cektirin bakayım doktor nasıl şok oluyor gencecık yasta bobreklerınızı nasıl yordugunuzu gorunce. doğru kreatinin kullanımı 6-8hafta sonrasında 2-3ay ara vererek kullanımı onerilir gram olarak cok yuksek gramlara cıkılmaz kreatinin vucudumuz ıcın cok onemli yapıtaslarındandır fakat fazlası bobreklerimizi inanılmaz yorar. yüzdelik bakıldıgında ıncelendıgınde supplementler arasında top1 denebilir etkisi ama etkisi sadece kullanıldıgı sure boyunca surer.bırakıldıgında kazanılan kutle ve guc zamana oranla dusus olur. belli periyotlarda ozellikle agırlıklarla plato donemıne gırdıgınızde kullanılabılır. son donemlerde kreatinin populerleşmesiyle fiyatlarıda gereksiz arttı bundan 3-4 sene once kımse yuzune bakmıyordu salonlarda sulandırıyor su tutuyor goruntum kapanıyor dıye. bna kalırsa cok elzem bır supplement olamaz.supplement sektoru bos bır sektordur tamamen kapitalist yapıyla sızı kandırıp somurmeye oynarlar yıllarca istediğiniz supplementi kullanın gelebilceginiz naturel form sızın genetık kodlarınızda bellıdır onuda gecemezsınız. işin özü supplementler hikaye disiplinle beslenip duzenli idman atın yeterli. cok yogun tempolu donemlerde vıtamınlerın faydası tartısılmaz.

Top Bottom