Arama sonuçları: *

1. B

Hangi İngilizce Kursuna Yazılmalıyım?

Kurs şart diye bakmanıza gerek yok aslında. Tabii ki kurs işleri hızlandırır ancak ben herhangi bir kurs almadım ve yalnızca insanlarla sohbet ederken çeviri kullanarak öğrendim. Bir süre sonra cümle kalıplarını anlıyorsunuz ve misal bir şey yapacağım diyeceğinizde "I will" yazdıktan sonra...
  2. B

Hangi İngilizce Kursuna Yazılmalıyım?

Cambly'nin fiyatının çok yüksek olduğunu düşünüyorum ancak imkanınız varsa iyi gelecektir. Ancak Cambly başlı başına yeterli değil çünkü anadili İngilizce olan birisiyle konuşmak zaten kolay bir şey. Azıcık İngilizce kelimeleri ve telaffuzlarını öğrendikten sonra o insanlarla konuşmak çok basit...
  3. B

Ödevlerime ve sınavlarına yardımcı uygulamalar

Arkadaş onur belgesi almış, birde almayanları düşün. Madem sordu biz yine de yardımcı olalım. ChatGPT'ye sınav esnasında soruları ve şıklarını atacaksın ve doğru cevabın hangi şık olduğunu soracaksın. Her zaman doğru cevabı vermese de en kötü 90 üstü alırsın sınavdan. Ancak en azından Türkçeni...
  4. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Yine öğretmen farkı devreye giriyor bizde biraz. Konuşma ve dinleme sınavı yaparak 30 puanı oradan veriyor. Ayrıca sınavda misal "Sosyal medyanın kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz, siz ne amaçla kullanıyorsunuz?" veya "bir anınızı anlatın." gibi kişisel sorular soruyor ve cümle yapılarınıza...
  5. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Kredi alamamış oluyorsun. 5 saatlik edebiyat harici sorumluluk yok.
  6. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Aslında ben 10. sınıfa kadar tüm ingilizce derslerinde uyuyup, etrafımda hiç İngilizce konuşan olmadığı için sadece "Play, Go" felan gibi aşırı basit kelimeleri biliyorken. Teeworlds adında bir oyuna başladım 2019 yazında ve hiç türk yoktu o zamanlar oyunda tamamen İngilizce dönüyordu sohbet. O...
  7. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

@Sessiz Çocuk Anladığım kadarıyla ders saatleri biraz değişiklik gösteriyor; fakat az çok fikir oluşması açısından kendiminkini ekledim fotoğrafta.
  8. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

PP'ye bakılırsa sen animecisin sana sorun olmaz ingilizce :D Anime izlemediğim için bilmiyorum; fakat daha önceki sınıflarımda da İngilizceden 90 üstü alanların hepsi ağır anime hayranları ve çoğunlukla onları izlerken öğrenmiş kişiler oluyordu.
  9. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

@Sessiz Çocuk Dil bölümünde iş imkanını kendin yaratman gerekecek. Sayısal gibi çok fazla iş imkanı yok, üniversiteye gideyim mühendis olayım değil olay. Tercümanlık sektörü ölmeye başladı ve tek yol İngilizce öğretmenliği kaldı; fakat atanma durumları malum pek iyi değil. Dediğin gibi...
  10. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Kişiye de bağlı biraz. Tamamen ezber işi değil diyemem; fakat benim kullandığım mantığı anlatayım. Ben verdiği kuralları da öğrenmiyor ve derslerde sadece soru çözüleceği zaman dinlemeye başlıyorum ve genellikle bir yere bir kelimeyi koyup cümleyi baştan okuduğumuzda %60 ihtimalle o kelimenin...
  11. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Amerika hayalin olduğunu söylemişsin. Burada sana denk gelecek öğretmen çok önemli. Dediğim gibi ana dili ingilzce olan ve Amerikan ingilizcesi konuşan bir öğretmen denk geldi ve bu konuda çok şanslıyım. Sana ingiliz ingilizcesi öğreten bir öğretmen veya arkadaşlarınki gibi pek sorumlu olmayan...
  12. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Hayır. Daha önceki sınıflardaki seçmeli derslerin gibi düşün, yine de giriyorsun sadece onlardan farklı sınav oluyorsun. Yani 8 saatlik edebiyattan tek sınav olmak yerine 2 sınav oluyorsun 5 saatlik ve 3 saatlik edebiyat olarak ayrı ayrı. 1638198802 5 saatlik edebiyattan kalırsan yine sorumlu...
  13. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Ben 1.5-2 yıl civarı avrupalı arkadaşlarla sohbet ettiğim için ingilizcem bir anda çok gelişti ve o yüzden dil bölümünü seçtim. Bu sohbet sırasında da sürekli farklı konulardan konuştuğumuz için gün boyunca bir çok kelimeyi öğrendim, bu yüzden sorun yaşamıyorum ve empati kuramıyorum diyebilirim...
  14. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

2 saat temel matematik, 8 saat edebiyat var. Bunun 5 saati zorunlu edebiyat, 3 saat seçmeli edebiyat. Edebiyat her yerde bu kadar fazla mı bilmiyorum; fakat TM seçenler ile aynı süre edebiyat görmek bana da biraz saçma geliyor.
  15. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Evet. Sınavda çıkan sorular 1+3+5+7+9+...+61+63=? gibi veya 837942 sayısının 9'la bölümünden kalan sayı kaçtır gibisinden aşırı aşırı basit sorular.
  16. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Öğretmen farkı olabilir. Ana dili İngilizce olan bir öğretmenden ders alıyoruz, o konuda çok şanslıyız. Kelimeleri tahtaya yazıp zorla öğretmek yerine günlük 2 kelimeyi tahtaya yazıp bana Whatsapp'tan cevabını yazın akşam diyebiliyor veya ders içerisinde karşımıza çıktıkça bu kelimenin anlamı ne...
  17. B

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Bizde de 16 saat ingilizce, 2 saat fransızca var. Sınıfta ikincilik ile üçüncülük arasında gidiyorum ki çok puan farkı olmuyor aramızda birinci ile Ben 95 alırken o 98 alıyor. Unutmamalısın ki dil bölümünde kitaptan işlenmiyor ve kitap seti aldırtılıyor yani biraz bütçe ayırman gerekecek. Hiç...
  18. B

İngilizce İçin Yardım

Arkadaş ödevini çoktan bitirdi, biz burada yeni bilgiler öğreniyoruz sayenizde. Teşekkürler hepinize verdiğiniz bilgilerden ötürü. Işık ve @ArdaM
  19. B

İngilizce İçin Yardım

Nereyi kaynak aldığını atabilir misin? Bu tarz siteleri bulmak pek kolay değil, genelde anlaşılır biçimde anlatamıyorlar. 1638115931 Yabancı dil bölümünde okuyorum ve sürekli verdiğimiz cevaplara "Evet bu kelimenin o anlamı da var; fakat şu anki konumuza göre şu anlamda kullanıyoruz" gibi...
  20. B

İngilizce İçin Yardım

Ayrıca "used to" çift anlamlı bahsettiğiniz anlamların dışında alışkın olmak anlamı taşıyor ve arkadaşın okulunda şu anda hangi konuda olduğuna göre cevap değişir diye düşünüyorum.
Top Bottom