Neler Yeni

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
10. sınıfım Almanca ve İngilizce dersim çok iyi diğer derslerde bu iki ders kadar başarılı değilim dil bölümü seçmek ne kadar mantıklı olur sayısalım berbat sene sonu alan seçeceğiz dil düşünüyorum.
Dil okursam kaç saat dil dersi göreceğim ?
Matematik gibi sayısal dersler ne zorlukta olur, dil dışındaki dersler kaç saat oluyor ?

Son düzenleme:

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,930
İsim
.
10. sınıfım Almanca ve İngilizce dersim çok iyi diğer derslerde bu iki ders kadar başarılı değilim dil bölümü seçmek ne kadar mantıklı olur sayısalım berbat sene sonu alan seçeceğiz dil düşünüyorum.
Dil okursam kaç saat dil dersi göreceğim ?
Matematik gibi sayısal dersler ne zorlukta olur, ve dil dışındaki dersler kaç saat oluyor ?
Bizde haftada 17 saat ing 4 saat almanca
Şahsen bölüm değiştirmek için 1 hafta düşündüm.
Dil düşünüyordum sonradan eşit ağırlık geçtim.
Hayatımın en doğru kararını vermişim.
Dil bayağı zor hocam çok ama çok ezber işi.
Hatta bugün dil e geçen bir arkadaşım ingilizce öğretmeninin 600 tane kelime ezberlemelerini istediğini söyledi.
Ezberin iyiyse geçebilirsin.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bizde haftada 17 saat ing 4 saat almanca
Şahsen bölüm değiştirmek için 1 hafta düşündüm.
Dil düşünüyordum sonradan eşit ağırlık geçtim.
Hayatımın en doğru kararını vermişim.
Dil bayağı zor hocam çok ama çok ezber işi.
Hatta bugün dil e geçen bir arkadaşım ingilizce öğretmeninin 600 tane kelime ezberlemelerini istediğini söyledi.
Ezberin iyiyse geçebilirsin.
Desene işim zor diye eşit ağırlık seçersem matematik ve fizikten korkuyorum Dilde temel matematik var diyor arkadaşım bilemedim bak şimdi

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Bizde de 16 saat ingilizce, 2 saat fransızca var. Sınıfta ikincilik ile üçüncülük arasında gidiyorum ki çok puan farkı olmuyor aramızda birinci ile Ben 95 alırken o 98 alıyor. Unutmamalısın ki dil bölümünde kitaptan işlenmiyor ve kitap seti aldırtılıyor yani biraz bütçe ayırman gerekecek. Hiç ezber yapmıyorum diğer arkadaşın dediği gibi çünkü bana göre kural ezberlemek saçma bir iş. Bir süre sonra cümlenin yapısına göre nereye ne geleceğini rahatça anlıyorsunuz, tüm kuralları ezberlemenize gerek kalmıyor. Temel matematik gerçekten o kadar ama o kadar basit ki benim daha öğretmen soruyu söylerken ilk kelimesinde çözdüğüm soruyu benden başka çözen olmuyor çünkü ciddi anlamda 65'i 7'ye vs. bölemeyen arkadaş benimle ingilizce de ikincilik ile üçüncülük arasında kapıştığım arkadaş. Dil seçersen kafan rahat olur kalma ihtimalin sıfır çünkü ingilizceden 60-70 alman yeterli geçmen için 16 saat çok yüksek bir ağırlık.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,930
İsim
.
Desene işim zor diye eşit ağırlık seçersem matematik ve fizikten korkuyorum Dilde temel matematik var diyor arkadaşım bilemedim bak şimdi
Hocam size süreci anlatayım.

Ben eşit ağırlıkçıyım ve bizde fizik kimya bilyoloji yok
Matematik 6 saat

Arkadaşım dile e gitti.
Şimdi bin pişman
Ben dil seviyorum ingilizce almanca bayılıyorum diyerek gitti.
Şimdi 600 kelime ile boğuşuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bizde de 16 saat ingilizce, 2 saat fransızca var. Sınıfta ikincilik ile üçüncülük arasında gidiyorum ki çok puan farkı olmuyor aramızda birinci ile Ben 95 alırken o 98 alıyor. Unutmamalısın ki dil bölümünde kitaptan işlenmiyor ve kitap seti aldırtılıyor yani biraz bütçe ayırman gerekecek. Hiç ezber yapmıyorum diğer arkadaşın dediği gibi çünkü bana göre kural ezberlemek saçma bir iş. Bir süre sonra cümlenin yapısına göre nereye ne geleceğini rahatça anlıyorsunuz, tüm kuralları ezberlemenize gerek kalmıyor. Temel matematik gerçekten o kadar ama o kadar basit ki benim daha öğretmen soruyu söylerken ilk kelimesinde çözdüğüm soruyu benden başka çözen olmuyor çünkü ciddi anlamda 65'i 7'ye vs. bölemeyen arkadaş benimle ingilizce de ikincilik ile üçüncülük arasında kapıştığım arkadaş. Dil seçersen kafan rahat olur kalma ihtimalin sıfır çünkü ingilizceden 60-70 alman yeterli geçmen için 16 saat çok yüksek bir ağırlık.
Bizimkiler deli gibi kelime ezberliyor hocam hemde deli gibi.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam Temel matematik dediği çarpma bölme gibimi, denklem permutasyon gibi konular yok değilmi bir de kaç saat matematik edebiyat falan var

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Bizimkiler deli gibi kelime ezberliyor hocam hemde deli gibi.
Öğretmen farkı olabilir. Ana dili İngilizce olan bir öğretmenden ders alıyoruz, o konuda çok şanslıyız. Kelimeleri tahtaya yazıp zorla öğretmek yerine günlük 2 kelimeyi tahtaya yazıp bana Whatsapp'tan cevabını yazın akşam diyebiliyor veya ders içerisinde karşımıza çıktıkça bu kelimenin anlamı ne diye 2-3 kez sorup o kelimeyi öğretiyor.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Hocam Temel matematik dediği çarpma bölme gibimi, denklem permutasyon gibi konular yok değilmi bir de kaç saat matematik edebiyat falan var
Evet. Sınavda çıkan sorular 1+3+5+7+9+...+61+63=? gibi veya 837942 sayısının 9'la bölümünden kalan sayı kaçtır gibisinden aşırı aşırı basit sorular.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,930
İsim
.
Öğretmen farkı olabilir. Ana dili İngilizce olan bir öğretmenden ders alıyoruz, o konuda çok şanslıyız. Kelimeleri tahtaya yazıp zorla öğretmek yerine günlük 2 kelimeyi tahtaya yazıp bana Whatsapp'tan cevabını yazın akşam diyebiliyor veya ders içerisinde karşımıza çıktıkça bu kelimenin anlamı ne diye 2-3 kez sorup o kelimeyi öğretiyor.
Bizimkilere üstünde kelimeler yazan kağıtlar veriyormuş.
Bunları ezberleyin gelin diyormuş.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Meslek olara hayalin ne,kariyer olarak hayalin ne bence ona göre belirlenmeli.
hocam araştırmadım o konuları fakat amerikaya gitmek gibi bir hayalim var mesleğimi seve seve yapacağımı düşünüyorum ingilizce dili edebiyatı olabilir mesela

Top Bottom