Neler Yeni

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Anime izlemek ile uzaktan yakından alakası yok sadece küçükken İngilizceye maruz kaldıysan gerisi geliyor zaten çalışmasan bile. Son 5-6 senedir hiç çalışmıyordum bile İngilizceye ona rağmen 80-90'dan aşağı notum olmuyordu. (Hala öyle)
Aslında ben 10. sınıfa kadar tüm ingilizce derslerinde uyuyup, etrafımda hiç İngilizce konuşan olmadığı için sadece "Play, Go" felan gibi aşırı basit kelimeleri biliyorken. Teeworlds adında bir oyuna başladım 2019 yazında ve hiç türk yoktu o zamanlar oyunda tamamen İngilizce dönüyordu sohbet. O şekilde konuştum, oradaki insanları Whatsapp grubuna aldım derken 1.5 yılda bu hale geldim diyebilirim, şu anda 94 alıyorum ve alıştırmaları hep full doğru yapıyorum. Özellikle ana dili ingilizce olan İngiltere'den bir arkadaş cümlelerimi düzeltmemde çok yardımcı oluyordu, hatalarımı belirtiyordu konuşma esnasında.

uydu3

80+ Silver
Benim ezberim aşırı iyi ezberle alakalı her dersi yapıyorum sayısal hiç yapamıyorum matematikte fazla yapamıyorum ama çalışsam yapabilceğimi düşünüyorum eşit ağırlık mı dil mi

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,177
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Senin gördüğün tense soruları ile sınavda karşına gelecek olan tense soruları arasında da dağlar kadar fark var ama neyse.
sınav sorumuz şuydu cümlelere can yada cant ekleyin üni sınavını bilmem ama okul sınavı buydu

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
Günlük hayatımdada rahatça konuşabiliyorum ingilizcem güzel genel olarak
Aç dizi-film şarkı dediklerini anlamaya çalış, ilgi alanında olan yabancı makaleleri oku, İngilizce kitap okuyabilirsin, İngilizce altyazılı anime izleyebilirsin ek olarak.

Aslında ben 10. sınıfa kadar tüm ingilizce derslerinde uyuyup, etrafımda hiç İngilizce konuşan olmadığı için sadece "Play, Go" felan gibi aşırı basit kelimeleri biliyorken. Teeworlds adında bir oyuna başladım 2019 yazında ve hiç türk yoktu o zamanlar oyunda tamamen İngilizce dönüyordu sohbet. O şekilde konuştum, oradaki insanları Whatsapp grubuna aldım derken 1.5 yılda bu hale geldim diyebilirim, şu anda 94 alıyorum ve alıştırmaları hep full doğru yapıyorum. Özellikle ana dili ingilizce olan İngiltere'den bir arkadaş cümlelerimi düzeltmemde çok yardımcı oluyordu, hatalarımı belirtiyordu konuşma esnasında.
İşin asıl sorunu şurda senin konuşup konuşamaman sınavda hiçbir etki yaratmıyor sadece grammer sorularını, çevirileri, yakın anlamları vs bulabilmen önemli sınavda.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
10 saat seçmeli 4 saat ise normal ingilizce dersi görüyorum. Şunu söyleyeyim sana masraf yapmaya hazır olman gerek. İlk başta şu seneye göre 600₺ olan bir seti aldırırlar büyük ihtimalle. Tüm ingilizce dil bilgisi konularını göreceksin yani sınavda 80-90 soru ile karşılaşırsan ne oluyo deme. Masraf derken ise şöyle bahsedeyim geçenlerde ydt için hazırlanan bir sete 1300₺ ödedik. Ayrıca bir kursa da gidersen fena olmaz, okula bağlı kalmak saçmalık olacaktır.

Ezber konusu abartılmış bu arada o kadar ezberlenecek kelime verilmiyor belli kalıplar harici. Fiilin 2. ve 3. halini ezberlemek zorundasın zaten buna diyecek bir şey yok. Gerisi öğretmen insiyatifi biraz.

2 saat temel matematik ve 4 saat Almanca oluyor genel olarak ama benim okulda 2 saat sosyoloji 2 saat psikoloji bulunmakta.

Dil ezberden çok zorunda kalma üzerine bana göre. Ne kadar soru yapıyorsun o kadar fazla gelişiyor. Git otur ezberle sınava gir değil kısacası.

Dili seviyorsan zorlama geç dile takıl. Diğer bölümlere göre açık ara daha zor desem kimse inanmayacak ama...

Matematik olarak ise temel matematik oluyor 9-10 matematiği yani.

Şöyle bir durum da var hoca hastalanırsa çöpe gidiyor dersler. Geçen hafta ve bu hafta olmak üzere 20 saatlik ders boş geçiyor bizde corona olduğundan hoca.

Seviyorsan git düşünmeye gerek yok. Hiç pişman değilim kafam rahat en azından.

Boşuna tüm grammer konularına en baştan başlayacağız denmiyor.

Senin gördüğün tense soruları ile sınavda karşına gelecek olan tense soruları arasında da dağlar kadar fark var ama neyse.

Tüm tenseleri a'dan z'ye kadar bilmeme rağmen ydt sorularında 10 sorudan 3-4 tanesine sadece bakmaktan başka bir şey yapamıyorum.
hocam bana oyunların ve film ve dizilerin katkısı çok oldu mesela dizi izleyeceğim zaman ya altyazılı yada ingilizce izliyorum marvel filmleri dışında bu güne kadar hiç dublajlı film ve dizi izlemedim

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
asıl growtopia oynamayı dene :D her şey ingilizce dönüyor ve o dediğin oyun gibi değil gerçek hayat gibi

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
İşin asıl sorunu şurda senin konuşup konuşamaman sınavda hiçbir etki yaratmıyor sadece grammer sorularını, çevirileri, yakın anlamları vs bulabilmen önemli sınavda.
Yine öğretmen farkı devreye giriyor bizde biraz. Konuşma ve dinleme sınavı yaparak 30 puanı oradan veriyor. Ayrıca sınavda misal "Sosyal medyanın kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz, siz ne amaçla kullanıyorsunuz?" veya "bir anınızı anlatın." gibi kişisel sorular soruyor ve cümle yapılarınıza, kelimeleri doğru yazı yazamadığınıza bakıyor. Kural sorusu 20 puanlık kısmı ancak oluşturuyordu bizim sınavımızda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

asıl growtopia oynamayı dene :D her şey ingilizce dönüyor ve o dediğin oyun gibi değil gerçek hayat gibi
Oyunu pek oynamazdık zaten, dediğin gibi çok gerçekçi veya sürekli konuşmayı gerektirecek bir oyun değil 2D platform oyunu. Oradaki olay arkadaşlık kurup oyuna sadece spawn'da bekleyip birbirimizle sohbet etmek için girmemizdi. Oyuna girdikten 2 ay sonra Top1'e yerleştiğim için de insanlar benimle diyalog kurmakta daha istekli oldular tabii :D Bahsettiğin oyuna da bakacağım teşekkür ederim.

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
sınav sorumuz şuydu cümlelere can yada cant ekleyin üni sınavını bilmem ama okul sınavı buydu
O sınav zaten not al diye yapılan sınav.

İnternete yaz ydt tense soruları diye illaki gelir karşına sorular bi bak derim.

Top Bottom