Neler Yeni

Dil Bölümü Seçmelimiyim

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,177
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
hocana bağlı yukarılarda 600 kelime ezber istendiğini söyleyen vardı
Kişiye de bağlı biraz. Tamamen ezber işi değil diyemem; fakat benim kullandığım mantığı anlatayım. Ben verdiği kuralları da öğrenmiyor ve derslerde sadece soru çözüleceği zaman dinlemeye başlıyorum ve genellikle bir yere bir kelimeyi koyup cümleyi baştan okuduğumuzda %60 ihtimalle o kelimenin oraya uyup uymadığı okunuşundan belli oluyor. Kalan %40'da 2 veya 3 kelime de oraya oturuyorsa en azından 1-2 tanesinin anlamını bilip bu cümleye bu gelmez diyerek soru çözülüyor. Bu şekilde 70 üzerinden 64 alıyorum sınavdan, geriye kalan dinleme ve konuşma testlerini de tam yaparak 100 üzerinden 94 ile kapatıyorum. 6 Puanı True/False kısmından kaybetmişim, sınavın en kolay kısmında yanlış yaptığımı söylemişti öğretmen :(

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,177
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Kişiye de bağlı biraz. Tamamen ezber işi değil diyemem; fakat benim kullandığım mantığı anlatayım. Ben verdiği kuralları da öğrenmiyor ve derslerde sadece soru çözüleceği zaman dinlemeye başlıyorum ve genellikle bir yere bir kelimeyi koyup cümleyi baştan okuduğumuzda %60 ihtimalle o kelimenin oraya uyup uymadığı okunuşundan belli oluyor. Kalan %40'da 2 veya 3 kelime de oraya oturuyorsa en azından 1-2 tanesinin anlamını bilip bu cümleye bu gelmez diyerek soru çözülüyor. Bu şekilde 70 üzerinden 64 alıyorum sınavdan, geriye kalan dinleme ve konuşma testlerini de tam yaparak 100 üzerinden 94 ile kapatıyorum.
Hocam o ingilizceyi çoğu yerde gördüğünüz için mesela ispanyolcada mantık yapmayı deneyin kelime ezberiniz olmadan ve okulda doğru düzgün ingilizce öğretilmiyor dil sınıfı dışında 11. sınıftayız hala simple past tense görüyoruz tabii ki mantıkla çözülebilir soru

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
@Sessiz Çocuk Dil bölümünde iş imkanını kendin yaratman gerekecek. Sayısal gibi çok fazla iş imkanı yok, üniversiteye gideyim mühendis olayım değil olay. Tercümanlık sektörü ölmeye başladı ve tek yol İngilizce öğretmenliği kaldı; fakat atanma durumları malum pek iyi değil. Dediğin gibi Amerika'ya gidersen veya İngilizceni kullanarak yabancı kaynaklardan okuduğun bilgileri Türkçeleştirip paylaşarak kullanabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam o ingilizceyi çoğu yerde gördüğünüz için mesela ispanyolcada mantık yapmayı deneyin kelime ezberiniz olmadan ve okulda doğru düzgün ingilizce öğretilmiyor dil sınıfı dışında 11. sınıftayız hala simple past tense görüyoruz tabii ki mantıkla çözülebilir soru
Türkiye'nin ingilizce eğitim sistemini asla anlamayacağım. Bizde başladığımızda ilk 1 ay Tense'leri öğrendik. Yahu zaten tense'leri bilmiyorsam neden uzmanlaşacağım alan olarak İngilizceyi seçeyim. Hayır birde zaten 5. sınıftan 10. sınıfa kadar her sınıfa başladığımızda tense'leri baştan veriyorlar ve ingilizceyi doğru düzgün öğretemeden okul kapanıyor, kısır döngü şeklinde her yıl aynı şeyleri öğreniyoruz.

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,177
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
@Sessiz Çocuk Dil bölümünde iş imkanını kendin yaratman gerekecek. Sayısal gibi çok fazla iş imkanı yok, üniversiteye gideyim mühendis olayım değil olay. Tercümanlık sektörü ölmeye başladı ve tek yol İngilizce öğretmenliği kaldı; fakat atanma durumları malum pek iyi değil. Dediğin gibi Amerika'ya gidersen veya İngilizceni kullanarak yabancı kaynaklardan okuduğun bilgileri Türkçeleştirip paylaşarak kullanabilirsin.

Türkiye'nin ingilizce eğitim sistemini asla anlamayacağım. Bizde başladığımızda ilk 1 ay Tense'leri öğrendik. Yahu zaten tense'leri bilmiyorsam neden uzmanlaşacağım alan olarak İngilizceyi seçeyim. Hayır birde zaten 5. sınıftan 10. sınıfa kadar her sınıfa başladığımızda tense'leri baştan veriyorlar ve ingilizceyi doğru düzgün öğretemeden okul kapanıyor, kısır döngü şeklinde her yıl aynı şeyleri öğreniyoruz.
hala simple present tense örneği çözüyoruz bizde 4. sınıf konusu ya 4. sınıf

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
PP'ye bakılırsa sen animecisin sana sorun olmaz ingilizce :D Anime izlemediğim için bilmiyorum; fakat daha önceki sınıflarımda da İngilizceden 90 üstü alanların hepsi ağır anime hayranları ve çoğunlukla onları izlerken öğrenmiş kişiler oluyordu.

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
10 saat seçmeli 4 saat ise normal ingilizce dersi görüyorum. Şunu söyleyeyim sana masraf yapmaya hazır olman gerek. İlk başta şu seneye göre 600₺ olan bir seti aldırırlar büyük ihtimalle. Tüm ingilizce dil bilgisi konularını göreceksin yani sınavda 80-90 soru ile karşılaşırsan ne oluyo deme. Masraf derken ise şöyle bahsedeyim geçenlerde ydt için hazırlanan bir sete 1300₺ ödedik. Ayrıca bir kursa da gidersen fena olmaz, okula bağlı kalmak saçmalık olacaktır.

Ezber konusu abartılmış bu arada o kadar ezberlenecek kelime verilmiyor belli kalıplar harici. Fiilin 2. ve 3. halini ezberlemek zorundasın zaten buna diyecek bir şey yok. Gerisi öğretmen insiyatifi biraz.

2 saat temel matematik ve 4 saat Almanca oluyor genel olarak ama benim okulda 2 saat sosyoloji 2 saat psikoloji bulunmakta.

Dil ezberden çok zorunda kalma üzerine bana göre. Ne kadar soru yapıyorsun o kadar fazla gelişiyor. Git otur ezberle sınava gir değil kısacası.

Dili seviyorsan zorlama geç dile takıl. Diğer bölümlere göre açık ara daha zor desem kimse inanmayacak ama...

Matematik olarak ise temel matematik oluyor 9-10 matematiği yani.

Şöyle bir durum da var hoca hastalanırsa çöpe gidiyor dersler. Geçen hafta ve bu hafta olmak üzere 20 saatlik ders boş geçiyor bizde corona olduğundan hoca.

Seviyorsan git düşünmeye gerek yok. Hiç pişman değilim kafam rahat en azından.

Boşuna tüm grammer konularına en baştan başlayacağız denmiyor.

Senin gördüğün tense soruları ile sınavda karşına gelecek olan tense soruları arasında da dağlar kadar fark var ama neyse.

Tüm tenseleri a'dan z'ye kadar bilmeme rağmen ydt sorularında 10 sorudan 3-4 tanesine sadece bakmaktan başka bir şey yapamıyorum.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
PP'ye bakılırsa sen animecisin sana sorun olmaz ingilizce :D Anime izlemediğim için bilmiyorum; fakat daha önceki sınıflarımda da İngilizceden 90 üstü alanların hepsi ağır anime hayranları ve çoğunlukla onları izlerken öğrenmiş kişiler oluyordu.
bende öyleyim aslınca japoncam az çok var cümle falan kurabiliyorum

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
bende öyleyim aslınca japoncam az çok var cümle falan kurabiliyorum
Anime izlemek ile uzaktan yakından alakası yok sadece küçükken İngilizceye maruz kaldıysan gerisi geliyor zaten çalışmasan bile. Son 5-6 senedir hiç çalışmıyordum bile İngilizceye ona rağmen 80-90'dan aşağı notum olmuyordu. (Hala öyle)

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
@Sessiz Çocuk Anladığım kadarıyla ders saatleri biraz değişiklik gösteriyor; fakat az çok fikir oluşması açısından kendiminkini ekledim fotoğrafta.

Ekler

• IMG_20211129_185318.jpg
    IMG_20211129_185318.jpg
    379.3 KB · Hit: 43

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Anime izlemek ile uzaktan yakından alakası yok sadece küçükken İngilizceye maruz kaldıysan gerisi geliyor zaten çalışmasan bile. Son 5-6 senedir hiç çalışmıyordum bile İngilizceye ona rağmen 80-90'dan aşağı notum olmuyordu. (Hala öyle)
Günlük hayatımdada rahatça konuşabiliyorum ingilizcem güzel genel olarak

@Sessiz Çocuk Anladığım kadarıyla ders saatleri biraz değişiklik gösteriyor; fakat az çok fikir oluşması açısından kendiminkini ekledim fotoğrafta.
hocam seçmeli yazanlardan kalırsak bir şey olmuyor değilmi

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,177
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
biraz öyle ama animeden fazla ingilizce öğrenilmez eğer ingilizce altyazı izlemiyorsan genelde oyunlardan öğrenilir

Top Bottom