Remi
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 2,457
hocana bağlı yukarılarda 600 kelime ezber istendiğini söyleyen vardıDil ezber işi değil, mantık işi.![]()
hocana bağlı yukarılarda 600 kelime ezber istendiğini söyleyen vardıDil ezber işi değil, mantık işi.![]()
Kişiye de bağlı biraz. Tamamen ezber işi değil diyemem; fakat benim kullandığım mantığı anlatayım. Ben verdiği kuralları da öğrenmiyor ve derslerde sadece soru çözüleceği zaman dinlemeye başlıyorum ve genellikle bir yere bir kelimeyi koyup cümleyi baştan okuduğumuzda %60 ihtimalle o kelimenin oraya uyup uymadığı okunuşundan belli oluyor. Kalan %40'da 2 veya 3 kelime de oraya oturuyorsa en azından 1-2 tanesinin anlamını bilip bu cümleye bu gelmez diyerek soru çözülüyor. Bu şekilde 70 üzerinden 64 alıyorum sınavdan, geriye kalan dinleme ve konuşma testlerini de tam yaparak 100 üzerinden 94 ile kapatıyorum. 6 Puanı True/False kısmından kaybetmişim, sınavın en kolay kısmında yanlış yaptığımı söylemişti öğretmenhocana bağlı yukarılarda 600 kelime ezber istendiğini söyleyen vardı
Hocam o ingilizceyi çoğu yerde gördüğünüz için mesela ispanyolcada mantık yapmayı deneyin kelime ezberiniz olmadan ve okulda doğru düzgün ingilizce öğretilmiyor dil sınıfı dışında 11. sınıftayız hala simple past tense görüyoruz tabii ki mantıkla çözülebilir soruKişiye de bağlı biraz. Tamamen ezber işi değil diyemem; fakat benim kullandığım mantığı anlatayım. Ben verdiği kuralları da öğrenmiyor ve derslerde sadece soru çözüleceği zaman dinlemeye başlıyorum ve genellikle bir yere bir kelimeyi koyup cümleyi baştan okuduğumuzda %60 ihtimalle o kelimenin oraya uyup uymadığı okunuşundan belli oluyor. Kalan %40'da 2 veya 3 kelime de oraya oturuyorsa en azından 1-2 tanesinin anlamını bilip bu cümleye bu gelmez diyerek soru çözülüyor. Bu şekilde 70 üzerinden 64 alıyorum sınavdan, geriye kalan dinleme ve konuşma testlerini de tam yaparak 100 üzerinden 94 ile kapatıyorum.
Türkiye'nin ingilizce eğitim sistemini asla anlamayacağım. Bizde başladığımızda ilk 1 ay Tense'leri öğrendik. Yahu zaten tense'leri bilmiyorsam neden uzmanlaşacağım alan olarak İngilizceyi seçeyim. Hayır birde zaten 5. sınıftan 10. sınıfa kadar her sınıfa başladığımızda tense'leri baştan veriyorlar ve ingilizceyi doğru düzgün öğretemeden okul kapanıyor, kısır döngü şeklinde her yıl aynı şeyleri öğreniyoruz.Hocam o ingilizceyi çoğu yerde gördüğünüz için mesela ispanyolcada mantık yapmayı deneyin kelime ezberiniz olmadan ve okulda doğru düzgün ingilizce öğretilmiyor dil sınıfı dışında 11. sınıftayız hala simple past tense görüyoruz tabii ki mantıkla çözülebilir soru
hala simple present tense örneği çözüyoruz bizde 4. sınıf konusu ya 4. sınıf@Sessiz Çocuk Dil bölümünde iş imkanını kendin yaratman gerekecek. Sayısal gibi çok fazla iş imkanı yok, üniversiteye gideyim mühendis olayım değil olay. Tercümanlık sektörü ölmeye başladı ve tek yol İngilizce öğretmenliği kaldı; fakat atanma durumları malum pek iyi değil. Dediğin gibi Amerika'ya gidersen veya İngilizceni kullanarak yabancı kaynaklardan okuduğun bilgileri Türkçeleştirip paylaşarak kullanabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Türkiye'nin ingilizce eğitim sistemini asla anlamayacağım. Bizde başladığımızda ilk 1 ay Tense'leri öğrendik. Yahu zaten tense'leri bilmiyorsam neden uzmanlaşacağım alan olarak İngilizceyi seçeyim. Hayır birde zaten 5. sınıftan 10. sınıfa kadar her sınıfa başladığımızda tense'leri baştan veriyorlar ve ingilizceyi doğru düzgün öğretemeden okul kapanıyor, kısır döngü şeklinde her yıl aynı şeyleri öğreniyoruz.
PP'ye bakılırsa sen animecisin sana sorun olmaz ingilizcehala simple present tense örneği çözüyoruz bizde 4. sınıf konusu ya 4. sınıf
bildiğimiz matematik zor işte xdmat ne zorlukta
Boşuna tüm grammer konularına en baştan başlayacağız denmiyor.hala simple present tense örneği çözüyoruz bizde 4. sınıf konusu ya 4. sınıf
bende öyleyim aslınca japoncam az çok var cümle falan kurabiliyorumPP'ye bakılırsa sen animecisin sana sorun olmaz ingilizceAnime izlemediğim için bilmiyorum; fakat daha önceki sınıflarımda da İngilizceden 90 üstü alanların hepsi ağır anime hayranları ve çoğunlukla onları izlerken öğrenmiş kişiler oluyordu.
Anime izlemek ile uzaktan yakından alakası yok sadece küçükken İngilizceye maruz kaldıysan gerisi geliyor zaten çalışmasan bile. Son 5-6 senedir hiç çalışmıyordum bile İngilizceye ona rağmen 80-90'dan aşağı notum olmuyordu. (Hala öyle)bende öyleyim aslınca japoncam az çok var cümle falan kurabiliyorum
Günlük hayatımdada rahatça konuşabiliyorum ingilizcem güzel genel olarakAnime izlemek ile uzaktan yakından alakası yok sadece küçükken İngilizceye maruz kaldıysan gerisi geliyor zaten çalışmasan bile. Son 5-6 senedir hiç çalışmıyordum bile İngilizceye ona rağmen 80-90'dan aşağı notum olmuyordu. (Hala öyle)
hocam seçmeli yazanlardan kalırsak bir şey olmuyor değilmi@Sessiz Çocuk Anladığım kadarıyla ders saatleri biraz değişiklik gösteriyor; fakat az çok fikir oluşması açısından kendiminkini ekledim fotoğrafta.
biraz öyle ama animeden fazla ingilizce öğrenilmez eğer ingilizce altyazı izlemiyorsan genelde oyunlardan öğrenilirPP'ye bakılırsa sen animecisin sana sorun olmaz ingilizceAnime izlemediğim için bilmiyorum; fakat daha önceki sınıflarımda da İngilizceden 90 üstü alanların hepsi ağır anime hayranları ve çoğunlukla onları izlerken öğrenmiş kişiler oluyordu.