Çözüldü✓ Bilgisayardan Anlayan Biri Yardım Edebilir mi?

O attığın sahnede darboğaz var evet, ekran kartı neredeyse yarısında çalışıyor.
Yeni gördüm bir de vram sınırda sorun bundan kaynaklı muhtemelen. Grafikleri düşürmeyi dene bir daha at.
@PykeTyson hocam oyundaki bütün ayarları düşüğe çekip tekrar dener misiniz ?
ekran kartina termal macunla bakım yapmamalısın. ayrica ramlerinde sorun olabilir veyahut ssd problemi yasiyo olabilirsin
ssd yeni kingston 1tb . Hemen deneyip geliyorum

Spiderman 2 optimizasyon özürlü oyun zaten. Ssd , işlemci ısınmadan kaynaklı oluyor genelde. Spiderman 2 mouse sağ sol hızlı hareket ettirince 130 dan 15 lere düşüyordu. 😅

Spiderman 2 optimizasyon özürlü oyun zaten. Ssd , işlemci ısınmadan kaynaklı oluyor genelde
her oyunda bu problem oluyor genel tüm AAA larda .
@PykeTyson hocam oyundaki bütün ayarları düşüğe çekip tekrar dener misiniz ?
ekran kartina termal macunla bakım yapmamalısın. ayrica ramlerinde sorun olabilir veyahut ssd problemi yasiyo olabilirsin
O attığın sahnede darboğaz var evet, ekran kartı neredeyse yarısında çalışıyor.
Yeni gördüm bir de vram sınırda sorun bundan kaynaklı muhtemelen. Grafikleri düşürmeyi dene bir daha at.
Gerçekten de kasma baya azaldı ama haala pürüzlü küçük bir kasma var ve oyun grafikleri cidden düştü .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gerçekten de kasma baya azaldı ama haala pürüzlü küçük bir kasma var ve oyun grafikleri cidden düştü .
Gpu neden yüzde elli . Bunun daha fazla olması gerekmez mi?

Ekler

• Spider-Man2_2025_05_25_23_31_43_330.webp
    Spider-Man2_2025_05_25_23_31_43_330.webp
    66 KB · Hit: 17
  • Spider-Man2_2025_05_25_23_31_29_402.webp
    Spider-Man2_2025_05_25_23_31_29_402.webp
    175.7 KB · Hit: 21
  • Spider-Man2_2025_05_25_23_31_26_012.webp
    Spider-Man2_2025_05_25_23_31_26_012.webp
    210.5 KB · Hit: 21
Hocam spider-man 2 optimizasyon özürlüsü bir oyun drop olması normal başka hangi oyunlarda oluyor örnek verebilirmisiniz belki onlardada optimizasyon sorunu vardır.

AAA oyunlar genelde PS den PC ye portlanan oyunlarsa normal. Rdr 2 kasma drop oluyorsa işlemci ve ssd sicakligi olur genelde Maks 80 görüyorsa işlemci sıcaklıktan drop olur. 12400f 70 i geçmemeli sıcaklıkta

Hocam spider-man 2 optimizasyon özürlüsü bir oyun drop olması normal başka hangi oyunlarda oluyor örnek verebilirmisiniz belki onlardada optimizasyon sorunu vardır.
Ghostrunner 2 Devil may cry Gow Ragnarok

AAA oyunlar genelde PS den PC ye portlanan oyunlarsa normal. Rdr 2 kasma drop oluyorsa işlemci ve ssd sicakligi olur genelde Maks 80 görüyorsa işlemci sıcaklıktan drop olur. 12400f 70 i geçmemeli sıcaklıkta
stok fan kullanıyorum . Peki ya benim bu oyunları rahatça oynayabilmek için hangi parçaları yükseltmeliyim?

ha birde tlou var

Ekran kartı macunu vs demişsiniz ama testlerde ve oyunda ısı ile ilgili bir problem yok benim gördüğüm Psu ile ilgili bir sorun var çünkü ekran kartı test de ve oyunda tam gücünü kullanmıyor normalde 176w olması gerekirken testte 150w oyunda 105w çekmiş durumda Psu nedir

Ghostrunner 2 Devil may cry Gow Ragnarok

stok fan kullanıyorum . Peki ya benim bu oyunları rahatça oynayabilmek için hangi parçaları yükseltmeliyim?
Sorunun sicaklik mı onu kesinleştirmelisiniz. İlk cpu Z den bench test ve stress testi yapın. Core temp yükleyin oda açık kalsın bakalım full yükte kaç olucak.

Ekler

• IMG_20250525_234056.webp
    IMG_20250525_234056.webp
    2.7 MB · Hit: 16
Ekran kartı macunu vs demişsiniz ama testlerde ve oyunda ısı ile ilgili bir problem yok benim gördüğüm Psu ile ilgili bir sorun var çünkü ekran kartı test de ve oyunda tam gücünü kullanmıyor normalde 176w olması gerekirken testte 150w oyunda 105w çekmiş durumda Psu nedir
tr2s 750w 80-

Sorunun sicaklik mı onu kesinleştirmelisiniz. İlk cpu Z den bench test ve stress testi yapın. Core temp yükleyin oda açık kalsın bakalım full yükte kaç olucak.
yapıp gönderiyorum hemen

Geri