Çözüldü✓ Bilgisayardan Anlayan Biri Yardım Edebilir mi?

Hocam sorun büyük ihtimalle ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor arka arkaya birkaç defa amd ekran kartlarında sürücü güncellemesi yapınca valorantta dahi kasma donma yapıyordu driveri ddu ile silip 25.3.1 gibi kararlı bir sürümü yükleyin ve gerekmedikçe güncelleme yapmayın bende rx6600 kullanıyorum ve benzer srounlar yaşadığımda bu şekilde çözüyorum.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yapıp gönderiyorum hemen
Büyük ihtimal işlemci anlık kullanım 100 oluyor buda ani ısı , bu da işlemci ısıdan düşmek için ani hız düşürüyor. Bu da anlık takılma yapıyor diye düşünüyorum

Büyük ihtimal işlemci anlık kullanım 100 oluyor buda ani ısı , bu da işlemci ısıdan düşmek için ani hız düşürüyor. Bu da anlık takılma yapıyor diye düşünüyorum
hocam ben bu testi yapıyorum ancak bu geri kapanıyor kendi kendine beş saniye açık kalmıyor
1748206186977.webp

Hocam sorun büyük ihtimalle ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor arka arkaya birkaç defa amd ekran kartlarında sürücü güncellemesi yapınca valorantta dahi kasma donma yapıyordu driveri ddu ile silip 25.3.1 gibi kararlı bir sürümü yükleyin ve gerekmedikçe güncelleme yapmayın bende rx6600 kullanıyorum ve benzer srounlar yaşadığımda bu şekilde çözüyorum.
Yani sorun güç girişi mi?

Vramleri çok kullanıyor sınırda vramler ve gpu çok sıcak termal bakımlarını yapman lazım 71 ve hotspot 93 kötü değerler

Biraz fazla ısı stok fanini tam oturtdunuz mu.
Stok fan o işlemciyi soğutmaz arkadaşım da da aynı işlemci ve fan var occt nin custom ayarlarında tüm herşeye en full yük binince 100 derece normal işlemci testinde 85 falan oluyo termal throttling oluyo

EE ben ne yapıcam şimdi bu sistemi ne yaparak düzelticem?
Ekran kartı termal macununu değiştir eğer işlemcin stok fan kullanıyor ise o fan o işlemciyi soğutmaz

Stok fan o işlemciyi soğutmaz arkadaşım da da aynı işlemci ve fan var occt nin custom ayarlarında tüm herşeye en full yük binince 100 derece normal işlemci testinde 85 falan oluyo termal throttling oluyo

Ekran kartı termal macununu değiştir eğer işlemcin stok fan kullanıyor ise o fan o işlemciyi soğutmaz
peki ya bu sisteme upgrade yapsaydım neleri yükseltmek en doğru olurdu

12100 12400f kullandım. Şuan 13400f kendi stok faniyla kullanıyorum. İyi termal macun ve kasa havalandırma iyise 80 çok nadir görür. Zaten çok ısınan işlemci olsa Intel stok fansiz satar 12600k serileri gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,840
Üyeler
175,115
Son üye
legens07
Geri