Yardım Resimdeki Metal Nedir ? (Nikel mi, Alüminyum mu ?)

zuuks

80+
Reaksiyon skoru
13
Selamlar, aşağıdaki resimde gördüğünüz soğutucu tabanı ekran kartı kısmında bakır fakat işlemci kısmında yapısını anlayamadığım bir malzemeden. Genelde soğutucularda 3 tip olur. Nikel, Nikel Kaplı Bakır veya Alüminyum. Ben iç malzemesine bakmak için tornavidanın ucuyla işlemci üzerine oturmayan kısmı çizdim. İç kısmı parlak gri. Sizce ne olabilir bu ? Alüminyum diyeceğim ama o alüminyumsa yanındaki termal pedlere temas eden tabaka hangi malzemeden, kafam karıştı. (Laptop: Cyborg 15 A12VF)

10766.webp

Nikelin yüzeyi daha parlak olur, bence alüminyum bu.

%90 ihtimalle alüminyum olur zaten, nikel daha çok kaplama olarak kullanılıyor.

ekran kartı kısmına uyguladım sıvı metali, işlemci kısmına da yüksek ısı iletkenliği olan bir termal macun sürdüm, üstüne overclock da yaptım hem işlemci hem ekran kartına. Önceki halinden 10 derece serin çalışıyor pc şu an ve daha performanslı. Açıkçası sıvı metali kime sorsam çok riskli, çok sıkıntılı gibi yorumlar aldım. Ama bence uygulaması da basit, etkisi de oldukça fazla. Herkese tavsiye ederim.

ekran kartı kısmına uyguladım sıvı metali, işlemci kısmına da yüksek ısı iletkenliği olan bir termal macun sürdüm, üstüne overclock da yaptım hem işlemci hem ekran kartına. Önceki halinden 10 derece serin çalışıyor pc şu an ve daha performanslı. Açıkçası sıvı metali kime sorsam çok riskli, çok sıkıntılı gibi yorumlar aldım. Ama bence uygulaması da basit, etkisi de oldukça fazla. Herkese tavsiye ederim.
Rİskli zaten doğru söylüyorlar. Aşırı akışkan olduğu için iyice korumadan yapılırsa ansızın anakartın bir yerine fırlayabiliyor :D

Rİskli zaten doğru söylüyorlar. Aşırı akışkan olduğu için iyice korumadan yapılırsa ansızın anakartın bir yerine fırlayabiliyor :D

Bende çok akışkan bir şey bekliyordum ama yüzeye yayılınca bayağı tutunuyor. Sürdükten sonra laptopu 90 derece dik çevirdim, GPU yüzeyinin yere bakan tarafına fazlalık kısım toplandı. Onu da şırınga içinden çıkan geri çekme başlığıyla aldım. Daha oynayacağını düşünmüyorum. Bir de kapton bant var tabi ekran kartı etrafında, sızıntı ihtimaline karşı.

Geri