Modem DSL bağlantısı yok hatası oluyorum

Alı Yldz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
437
İyi akşamlar başlıkta okuduğunuz gibi modem arızalandı yıldırım düştüğü esnasında 5 gündür DSL bağlantısı yoktur hatası oluyorum.
Servisi aradım modem değişecek dediler 1600TL istiyorlar dıştan alsam kendimiz bağlayabiliyor muyuz yoksa arayıp kendileri mı yapacaklar.
Resetlemeyi dedik 30-40 saniye boyunca iğne ile tuşa basılı tutuk olmadı.

Ekler

• Screenshot_2025-05-30-21-21-45-016_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-05-30-21-21-45-016_com.android.chrome.webp
    74.4 KB · Hit: 35
  • Screenshot_2025-05-30-21-21-38-147_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-05-30-21-21-38-147_com.android.chrome.webp
    72.6 KB · Hit: 34
klasik turk telekom modemi sorunu , 500tl etmeyecek modeme 1600tl vermeyin yeni bir tane kendiniz sıfır alın kurulum zaten basit videosunu izleseniz 5dkda kurarsınız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tp link vr 400 gibi bir modem yeterli olacaktır

klasik turk telekom modemi sorunu , 500tl etmeyecek modeme 1600tl vermeyin yeni bir tane kendiniz sıfır alın kurulum zaten basit videosunu izleseniz 5dkda kurarsınız

tp link vr 400 gibi bir modem yeterli olacaktır
İyi akşamlar modem neler olması gerek uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım herhangi bir modem alsam

İyi akşamlar modem neler olması gerek uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım herhangi bir modem alsam
superonline modemi hariç yaşamazsın , modemde olması gereken özelliklerin şuanda yüksek olmasına gerek yok dsl altyapıda stabilizasyon ve ping iyi olsa yeterli max 100 alabiliyorsun zaten , fibere geçtiğinde internet her yerde çekmez ise router veya acsess point olarak kullanırsın

superonline modemi hariç yaşamazsın , modemde olması gereken özelliklerin şuanda yüksek olmasına gerek yok dsl altyapıda stabilizasyon ve ping iyi olsa yeterli max 100 alabiliyorsun zaten , fibere geçtiğinde internet her yerde çekmez ise router veya acsess point olarak kullanırsın
Konuyu biraz sabote ediyorum ama

3 kere yandı benim modem usta ben anlamadım 1 i kendi verdikleri modem garantisi bitmisti sonra 200 liraya 2.el 10 yıllık tt modem aldım oda yandı sonra vr 300 geldi kuzenden oda yandı artık uğraşmamak için garantili sıfır TT net modemi aldık

Bu her zaman olabilicek bişey mi yoksa elektrikde mi bir sorun var sence ?

Konuyu biraz sabote ediyorum ama

3 kere yandı benim modem usta ben anlamadım 1 i kendi verdikleri modem garantisi bitmisti sonra 200 liraya 2.el 10 yıllık tt modem aldım oda yandı sonra vr 300 geldi kuzenden oda yandı artık uğraşmamak için garantili sıfır TT net modemi aldık

Bu her zaman olabilicek bişey mi yoksa elektrikde mi bir sorun var sence ?
turk telekom modemleri ani elektrik kesilmesi veya yıldırım düşmesi gibi durumlarda çok hassas oluyor ve genelde bozuluyor yani üzerinde turk telekom yazan modemlerde oluyor bu genellikle ama aynı modelin vodafone halini bul veya superonline çalışmaya devam eder sanırsam turk telekom modemin üzerine sadece markasını basmıyor daha dandik hale getiriyor ki kullanıcıya 2 katı fiyatına satabilsinler olay bundan ibaret

turk telekom modemleri ani elektrik kesilmesi veya yıldırım düşmesi gibi durumlarda çok hassas oluyor ve genelde bozuluyor yani üzerinde turk telekom yazan modemlerde oluyor bu genellikle ama aynı modelin vodafone halini bul veya superonline çalışmaya devam eder sanırsam turk telekom modemin üzerine sadece markasını basmıyor daha dandik hale getiriyor ki kullanıcıya 2 katı fiyatına satabilsinler olay bundan ibaret
kişiliksizlik bu

Vr 300 nasıl bok yoluna gitti onu anlayamadım para versem delirirdim muhtemelen biyerden geldiği için çok umursamadım

İyi akşamlar başlıkta okuduğunuz gibi modem arızalandı yıldırım düştüğü esnasında 5 gündür DSL bağlantısı yoktur hatası oluyorum.
Servisi aradım modem değişecek dediler 1600TL istiyorlar dıştan alsam kendimiz bağlayabiliyor muyuz yoksa arayıp kendileri mı yapacaklar.
Resetlemeyi dedik 30-40 saniye boyunca iğne ile tuşa basılı tutuk olmadı.
hocam türk telekom personeliyim senin bulundugun altyapı hizmetini ağırlık olarak türk telekom hizmet vermekteyse şayet nacizane tavsiyem faturana yansıtmak olmalıdır çünki 2 yıl garantisi oluyor telekom operatörü taahhütlü bi operatördür bu süre zarfında modemi telekomdan alırsan tekrar modemin agrızalanır yıldırım düşer elektrik gider yanarsa bir kayıt açarsın garantisi oldugu i,çin 24 saat içerisinde arıza ekibi gelip ücretsiz rezerve modem değişimi yapar bu sayede modem kurulumu konfigürasyon tarzında ugraşmamış olursun tabi bu tercih meselesi dışardan modem de alabilrsin ama aldıgın modemin arayüzüne girip domain adresini girerse internetin aktif hale gelir fiyatı hangisi sana mantıklı geliyorsa onu yap bence

alakası bile yok hocam :D

Günaydın bu modem olur mu 24mbps kullanıyorum

Modemin kendisi

Ekler

• IMG_20250531_063239.webp
    IMG_20250531_063239.webp
    573.2 KB · Hit: 16
  • IMG_20250531_063232.webp
    IMG_20250531_063232.webp
    386.3 KB · Hit: 18
  • IMG_20250531_063226.webp
    IMG_20250531_063226.webp