100.000 liralık sistem yükseltmesi

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
100000
Öncelikle merhaba, 3-4 sene önce bir bilgisayar topladım ve yakın zamanda parçalarını değiştirmeyi düşünüyorum. Sistemim şunlar:

Samsung 1 TB 970 EVO SSD.
Cooler Master 360 sıvı soğutma.
ASUS TUF X570 Plus Wi-Fi anakart.
ASUS 27 inç 165Hz 2K monitör.
ASUS TUF GT501 kasa.
ASUS ROG STRIX 850W 80 Plus Gold güç kaynağı.
AMD Ryzen 5 5600X işlemci.
Corsair Vengeance 2×8 3600MHz RAM.
ASUS TUF 3070 Ti ekran kartı.

Çoğunlukla oyun dizi film izlemek için kullanıyorum oynadığım oyunları grafikleri iyi ve FPS'i yüksek şekilde oynamak istiyorum ve her türden oyun oynuyorum.
Parçaların ASUS veya MSI olmasını istiyorum diğer markaları tercih etmek istemiyorum. Teşekkürler

Monitörü de değiştirmeyi düşünüyorum sence değiştiriyim mi Asus'un 4k monitörleri var iyi performans alır mıyım 5080 çok iyi bir ekran kartı ama 4k daki performansını bilmiyorum bu sistem 4k da nasıl olur

Monitörü de değiştirmeyi düşünüyorum sence değiştiriyim mi Asus'un 4k monitörleri var iyi performans alır mıyım 5080 çok iyi bir ekran kartı ama 4k daki performansını bilmiyorum bu sistem 4k da nasıl olur
Bir de 5080 in psu gerekliliği 850 diye biliyorum 1000w yapmak gerekir mi minimum mu 850w lazım oluyor sisteme o zaman

Bir de 5080 in psu gerekliliği 850 diye biliyorum 1000w yapmak gerekir mi minimum mu 850w lazım oluyor sisteme o zaman
PSU kaliteli olduğundan 850 ile devam edebilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Abuk subuk bur marka olaydı değiştir derdinde Asus rog yenir

PSU kaliteli olduğundan 850 ile devam edebilirsin

Abuk subuk bur marka olaydı değiştir derdinde Asus rog yenir
Peki ben 4 tane rami anakarta taktığım zaman 2 si farklı ram olursa sıkıntı olur mu benim şuanki ramlerim ve yeni alacağım ramlerim arasında uyuşmazlık olur mu biri daha iyi veya kötü diye.

Peki ben 4 tane rami anakarta taktığım zaman 2 si farklı ram olursa sıkıntı olur mu benim şuanki ramlerim ve yeni alacağım ramlerim arasında uyuşmazlık olur mu biri daha iyi veya kötü diye.
kankam uyumsuzluk olur, şuanki kullandığın ramler ddr4. Alacağın ramler ise ddr5.

Ryzen 9950x3d ve 5080'e ne diyorsun veya 5080 super çıkıcakmış diye duydum bekleyeyim mi?

kankam uyumsuzluk olur, şuanki kullandığın ramler ddr4. Alacağın ramler ise ddr5.
Geri kalan ikisini satıcam veya kalıcak o zaman tamamdır teşekkürler.

Peki monitöre ne diyorsun sence değiştirmem gerekir mi 4k alıyım mı yoksa böyle mi devam edeyim uygun fiyatlı 4k monitörler var mıdır birkaç tanesine baktım ama 50 bin 60 bin diyor.

Ryzen 9950x3d ve 5080'e ne diyorsun veya 5080 super çıkıcakmış diye duydum bekleyeyim mi?

Peki monitöre ne diyorsun sence değiştirmem gerekir mi 4k alıyım mı yoksa böyle mi devam edeyim uygun fiyatlı 4k monitörler var mıdır birkaç tanesine baktım ama 50 bin 60 bin diyor.
Monitör güzel gibi hocam aldığın zaman, alp almamaya karar verirsin. Ben almazdım.

9950x3d render ve oyun için 9800x3d ile oyun performansı aynı render yapmayacaksanız gereksiz olur. 5080 super beklenebilir ama MSİ ve Asus dediğiniz için 5090 a yakın fiyata gelir almak mantıksız olur.

Monitör güzel gibi hocam aldığın zaman, alp almamaya karar verirsin. Ben almazdım.
Tamamdır teşekkürler

9950x3d render ve oyun için 9800x3d ile oyun performansı aynı render yapmayacaksanız gereksiz olur. 5080 super beklenebilir ama MSİ ve Asus dediğiniz için 5090 a yakın fiyata gelir almak mantıksız olur.
Teşekkürler o zaman sistemi bu ay için de toplayayım herkese kolay gelsin.

Neden sadece msi ve asus?Marka takintisi yapip fahis fiyat veriyorsunuz ozellikle asus markasina.Muadil markalar varken yuksek fiyattan vermenizi tavsiye etmem.Konunuza gelirsek kasa psu sogucutu ve ssd harici upgrade olur.Monitorunuzu secip ona gore yukseltme yapmak daha mantıklı olur.Oled 2k monitor veya 4k monitorlere baktiniz mi

2K 165 Hz monitör bence şuan yeterli, size Ekran kartı işlemci ram Anakart upgrade lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,028
Üyeler
183,937
Son üye
fatihbey
Geri