Yardım Sıvı soğutmaya rağmen boşta işlemcim 60 derece?

ardayyy

80+
Reaksiyon skoru
22
Arkadaşlar, az önce bilgisayarımı çalıştırdım ve sıvı soğutucu (MSI Coreliquid E240) montajını doğru yaptım. Başlattığımda bilgisayarı su sesleri geldi, sanırsam bu doğru bir şey. Ancak yönetim panelinden baktığımda işlemcim 60 derecelerde. Sıvı soğutma çalışıyor, ekran kartını daha takmadım. Neden bu böyle oluyor?

Arkadaşlar, az önce bilgisayarımı çalıştırdım ve sıvı soğutucu (MSI Coreliquid E240) montajını doğru yaptım. Başlattığımda bilgisayarı su sesleri geldi, sanırsam bu doğru bir şey. Ancak yönetim panelinden baktığımda işlemcim 60 derecelerde. Sıvı soğutma çalışıyor, ekran kartını daha takmadım. Neden bu böyle oluyor?
Hocam fotoğraf olarak kasanın içini atabilme şansın var mı ?

işlemciniz nedir

Ryzen 5 7600 ve anakartım MSI B650M Gaming WIFI.

Ekran görüntüsünü şu şekilde vereyim.
sss.webp

Ryzen 5 7600 ve anakartım MSI B650M Gaming WIFI.

Ekran görüntüsünü şu şekilde vereyim. Alıntıyı görüntüle

Videoda anlatılanlara göre montajını yaptım. ARGB soketleri ve güçleri arkada kabloladım. Pompa kısmını 'PUMP_FAN' bölümüne koydum ancak ekran kartımı daha takmadım.

NZXT CAM kullanıyorum dereceyi görmek için. Örneğin operayı açtığım vakit arkada CPU 63 derecelere kadar çıkıp bütün frekansını kullanıyor. Ancak ne zaman NZXT CAM (derecelendirme penceresi) açtığım vakit derece hemen düşüyor 40'a. Frekansı da sabitliyor. Bu neden oluyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

fanı senmi taktın
Evet hocam, sıfır aldım ve ben montajı yaptım. Olması gerekeni yaptım. İzlediğim youtube videosuna buradan bakabilirsiniz.

Videoda anlatılanlara göre montajını yaptım. ARGB soketleri ve güçleri arkada kabloladım. Pompa kısmını 'PUMP_FAN' bölümüne koydum ancak ekran kartımı daha takmadım.

NZXT CAM kullanıyorum dereceyi görmek için. Örneğin operayı açtığım vakit arkada CPU 63 derecelere kadar çıkıp bütün frekansını kullanıyor. Ancak ne zaman NZXT CAM (derecelendirme penceresi) açtığım vakit derece hemen düşüyor 40'a. Frekansı da sabitliyor. Bu neden oluyor?

Evet hocam, sıfır aldım ve ben montajı yaptım. Olması gerekeni yaptım. İzlediğim youtube videosuna buradan bakabilirsiniz.
sogutucunun ustundeki jelatinleri soktunmu islemciye egen bakır yerdeki

1749062221980.webp

56 derecede iken arkada opera sekmesini açıp ana ekranıma getirdim ve birden 56 dereceye çıktı frekansı sınıra geldi. Ardından bu resimdeki uygulamanın ana ekranına girdim, operayı arka sekmeye attım ve 44-43 derecelere kadar geriledi.

sogutucunun ustundeki jelatinleri soktunmu islemciye egen bakır yerdeki
Hepsini söktüm, termal macunda sürüp oradaki jelatini çıkarttım.

Alıntıyı görüntüle

56 derecede iken arkada opera sekmesini açıp ana ekranıma getirdim ve birden 56 dereceye çıktı frekansı sınıra geldi. Ardından bu resimdeki uygulamanın ana ekranına girdim, operayı arka sekmeye attım ve 44-43 derecelere kadar geriledi.

operanın işlemci sınırlaması vardı onu acarmısın

1749062453598.webp

İşlemci sınırlayıcım kapalıymış hocam, şimdi açtım. % kaç ayarlamamı önerirsiniz? Ve sorun bundan mı kaynaklı?

Alıntıyı görüntüle

Pompa hızını %100' e sabitleyip dene ayrıca işlemcin boost frekansına cıkarken voltajı köklediği için bu ani ısı artışları normal ve bir zararı yok. Onemli olan yük ve oyun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,867
Üyeler
184,064
Son üye
subdomainemre
Geri