🔴İsrail & İran SAVAŞI BAŞLADI ! (KONU SÜREKLİ GÜNCEL)

-Mehmet-

80+ Gold
Reaksiyon skoru
5,186
Bu konu altında en güncel haberleri sizinle paylaşacağım, düzenli olarak eski haberler silinip yeni haberler paylaşılacak. Gündemi bu konu üzerinden takip edebilirsiniz.

İRAN MEDYASINI TAKİP ETMEK İÇİN 👉 https://tv.garden/ir

HABERLER 👇

🔴İran , Hürmüz Boğazını kapatabilir ! (Böyle bir durumda Türkiye ekonomik olarak ciddi oranda etkilenir, Türkiye petrol ithalatının önemli bir kısmını Hürmüz Boğazı üzerinden yapıyor. Olası bir kapanmada gelecek yakıt zamları enflasyona direkt etki eder.)

🔴İran Ulusal Siber Güvenlik Komutanlığı , İsrail e karşı geniş çaplı bir siber saldırı başlattıklarını duyurdu.

🔴ABD , Tel Aviv Büyükelçiliğinde ki bütün personelini tahliye etti.

🔴B-52 Bombardıman uçakları Diego Garcia adasına konuşlandı ! Adanın menzili içerisinde İran da bulunmakta.

🔴İran Genelkurmay Başkanı Musevi çektiği videoda İsrail e yaptıkları saldırıların sadece caydırıcı olduğu ve ilerleyen dönemde büyük çapta yeni saldırılar yapacaklarını ve İsraillilerin Tel Aviv ve Hayfa kentlerini terk etmesi gerektiğini söyledi.

🔴İran ın Tahran da ki Polis Komutanlığı binası vuruldu.

🔴İran , siber saldırılara karşı geçici internet kesintilerinin yaşanacağını duyurdu.

Son düzenleme:
1749773914623.webp

@BixiBlake

Bu ruh hastası İsraile artık birinin haddini bildirmesi lazım , iyice istediği gibi at koşturmaya başladı babasının dükkanı gibi dünyada.

Bu ruh hastası İsraile artık birinin haddini bildirmesi lazım , iyice istediği gibi at koşturmaya başladı babasının dükkanı gibi dünyada.
İran ın nükleer kabiliyetlerini hedef almışlar , önemli nükleer bilimciler ve stratejik üsler. Sabaha bu işin iç yüzü ortaya çıkar. Düşük bir ihtimal de olsa İran ve civar ülkeler nükleer kıyameti yaşyabilir.

Halkları nasıl da uyutmuşlar bunca yıl nasıl değiştirmişler kimsenin sesi çıkmıyor ama çıksaydı şuan israil yoktu

şöyle deli hikmet gibi kabaca ileriye dönük düşüncelerimi yazayım:
şimdi büyük ölçekli bir savaş çıkmaz da iran önümüzdeki yıllarda işgal edilip bir kaç parçaya bölünecek gibi duruyor. Belucistan kürdistan felan bizim lehimize olacak kısım güney azerbaycan da oluşabilir böyle bir şey olursa ancak ne yalan söyleyeyim çok milliyetçi bakamıyorum bağımsız binlerce yıllık tarihi olan bir ulus ve onun devletinin parçalanma ihtimali beni üzmüyor değil.

Bu arada kürdistan dediğim kısma kızmayın arkadaşlar orta doğu ve ABD'nin planlarının bir gerçeği bu da, eğer her şey onların, emperyalist güçlerin ve onların uzantı eşeklerinin lehine giderse suriyede referandum yapılır ve ypg'nin elinde olan topraklar, kuzey ırak bölgesel yönetiminin elinde bulunan topraklar ve iranda oluşan bölge birleştirilebiliyorsa abd'nin uzantısı bir devlet oluşabilir. Ama bu devlet olursa çok uzun yıllar yaşamayacaktır. Çıkışı bağlamında Türkiye, Suriye, Irak ve İran'ı hep birden kendine düşman eden bir devlet ABD köleliğiyle de olsa er ya da geç çöker.

Bizim yapmamız gerekenleri ise biraz öngörüyü vs. geçin elinde bir tutam vatan sevgisi olan yöneticiler yapabilir ya da yapmaya çalışabilir. Ben size söyleyeyim başlı başına Büyük İsrail ve Kürdistan devletinin kurulması ve ABD'nin orta doğuyu yönetmesini isteyen BOP projesine övgüler dizen AKP zihniyeti ve onun başındaki BOP eşbaşkanıyım diyen adamlarla işler tam da anlattığım gibi olur. Türkiye ırkçı faşist ve paranoyak dediği ulusalcıları 2000'lerin başında dinlemeliydi. Bir de ben böyle şeyler olabilir diye anlattım ama doğu bloğunun eli de armut toplamaz herhalde. İran'ın arkasında Rusya ve Çin var. Açıkçası Rusya'nın özellikle uzantılarıyla gitmediği ve özellikle ABD ile bire birde gireceği bir savaşta hiç bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Ama Çin gerçekten güçlü bir devlet (bir abd olmasa da) onların da ne yapacağı önemli. Biz bence direkt batı bloğu ve ABD'yi karşımıza almadan doğu bloğu ile çıkarlarımızca anlaşabilir ya da yeri geldiğinde tarafsızca davranabiliriz. Onu seviyoruz bunu sevmiyoruz demeden ülke çıkarlarına göre hareket edilmelidir.

not: savaş başladı, gerçekten iç siyasette yaşadığımız misal en son ki infaz yasası vs. gibi şeyler de üzüp yorabiliyordu ama şu anki durum gerçekten başka. En kötüsü dediğim gibi abd maşası bir hükümetle giriyoruz bu sürece. Ne diyebilirim ki Allah yardımcımız olsun

Son düzenleme:
Bu konu altında en güncel haberleri sizinle paylaşacağım, düzenli olarak eski haberler silinip yeni haberler paylaşılacak. Gündemi bu konu üzerinden takip edebilirsiniz.

İRAN MEDYASINI TAKİP ETMEK İÇİN 👉 https://tv.garden/ir

HABERLER 👇

🔴İran 4. dalga saldırıyı başlattı. (iddia)

🔴Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu : İran`ın Natanz tesisinde Radyoaktif Kirlilik Tespit Edildi !

🔴İran saldırılarında yaralı sayısı 21`e yükseldi.

🔴İsrail Kanal 12 : İsrail olarak İran’ın sivil bölgelerini hedef alarak cevap vereceğiz.

🔴Kesinliği belli olmamakla beraber İran medyası 1 Adet F35 Savaş Uçağının düşürüldüğünü ve 1 kadın pilotun esir alındığını söylüyor.

🔴İran ın attığı Balistik Füzeler İsrail Savunma Bakanlığı yakınlarına isabet etti.

🔴İran , 2 Bakanlık olmak üzere (Savunma ve Ekonomi) 5 Stratejik hedefe saldırı düzenledi.
bu savaş bence ne büyüyecek ne küçülecek.
İki tarafın lideri de bu savaş sayesinde kendine güç topluyor .
Bundan dolayı bu savaş asla bitmeyecek ama bence daha da ileri boyuta ermeyecektir

Geri