Bilgisayar sürekli donuyor?

Heda1905

80+
Reaksiyon skoru
46
Arkadaşlar masaüstü bilgisayarım var ve sık sık donuyor. Ekran donuyor ve hiçbir şekilde cevap vermiyor. Mecbur kasayı, başlatma tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum. Çözümü nedir yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar masaüstü bilgisayarım var ve sık sık donuyor. Ekran donuyor ve hiçbir şekilde cevap vermiyor. Mecbur kasayı, başlatma tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum. Çözümü nedir yardımcı olursanız sevinirim.
İşlemci termal değerlerini kontrol et bide sistem bileşenlerini yaz

değerler normal hocam.
B550 Gaming x V2, R5 5600 , 4060ti, 32 gb ram ,1 tb ssd
Ne tip soğutucu kullanıyorsun kule tipi felan??

Birde termal bakım yaptın mi sen kontrol ederken normal görünür bir bakmışsın 100 dayanmıştır sen oyundayken

Ne tip soğutucu kullanıyorsun kule tipi felan??

Birde termal bakım yaptın mi sen kontrol ederken normal görünür bir bakmışsın 100 dayanmıştır sen oyundayken
https://www.sinerji.gen.tr/deepcool...l-1700p1851p-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-44015 hocam bu var. 2024 şubattan beri kullanıyorum. O zamandan beri termal macun değişimi yapılmadı. Genel olarak sık sık kontrol ediyorum sıcaklığı hocam. Sıcaklıkla ilgili sorun yok şuanlık.

https://www.sinerji.gen.tr/deepcool...l-1700p1851p-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-44015 hocam bu var. 2024 şubattan beri kullanıyorum. O zamandan beri termal macun değişimi yapılmadı. Genel olarak sık sık kontrol ediyorum sıcaklığı hocam. Sıcaklıkla ilgili sorun yok şuanlık.
Dedim ya sen fark etmeden bi anda fırlar yük altında

R23 testi yap 10 dakika ve sürekli izle bir anlarsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Termal değişimin gelmiş macun değiş ve temizleme yapmışken bütün parcalarini sök tak yap

Bi ara benim ram yerinden oynarmiş kasa çalıştıkça aninda donup reset atardi sök tak yap herşeyi bakım yaptıktan sonra

Termal değişimin gelmiş macun değiş ve temizleme yapmışken bütün parcalarini sök tak yap

Bi ara benim ram yerinden oynarmiş kasa çalıştıkça aninda donup reset atardi sök tak yap herşeyi bakım yaptıktan sonra
Yapayım hocam ama ben pek anlamam sonuçlardan. buraya atsam siz yorumlasanız?

Yorumlarız cpuz felan indir ordan göster değerleri
1749975726311.webp
1749975849646.webp
hocam sonuclar bunlar valla ben anlamıyorum maalesef :D

Sıcaklıkları göremiyorum

Core temp indirip r23 yaparken son dakikadaki corep temp resmini atarsan daha iyi sonuç görürüz

Hocam işletim sistemi ne kullanıyorsunuz? Windows'dan kaynaklı bir hata olabilir?

Ne alakası var 1.5 yılda termal macun mu değiştirilir olsun olsun 5 derece oynar 7 8 yıldır kullanıp hiç macun değişmeyenler var kimsenin bilgisayarı kapanmıyor bunun sonucunda

dün bende de windows bozuldu. usb olmadığı için sıfırladım 2 kere ama düzelmedi. garip.

Geri