Evet arkadaşlar ekran kartımın fanını değiştirdim. Şuanlık bir sıkıntı gözükmemekte. Fanlarda herhangi bir balance'lık durumda yok. Kasayı hazır olarak aldığımdan beri ekran kartı bakımı yapmamıştım, garantisi var diye. Garantisi 1 ay sonra biteceği için hem fanını değiştirdim hem de fanın montajını yaptım. Kasa içerisinde sadece işlemcinin bakımını diğer parçaların bakımını yapmak yetmiyor arkadaşlar. Ekran kartı bakımıda elzem. Öncelikle süreci toparlamak gerekirse.
1) Fan araştırması :
Evet bu ekran kartının 
V1 yani normal. Birde 
V2 modeli olduğunu öğrendik. 
İlk model ile 
ikinci model arasında
 fan çap genişlik farkları varmış bilginize. Araştırmalarım sonucu 
@erdemb92 arkadaşımızın fanı 
şuradan aldığını biliyoruz. Ben farklı bir satıcıdan 
şuradan sipariş vermiştim. İkimizinde aldığı fanlar uyumlu çıktı. Satın almadan önce satıcıya mesaj atıp net ekran kartı modelini iletip check'ledim sizde alırken satıcı ile görüşüp gerekli check'lemeleri yapın işinizi sağlama alın.
2) Fanın kargo süreci :
18 Haziran 2025 tarihinde sipariş verdim 
28 Haziran 2025'te yani bugün geldi. Ortalama 
10 gün sürdü diyebilirim. 
DHL aracılığı ile finalde 
PTT Kargo ile geldi. Gelmeye son 
3 gün kala takip numarası ile kargoyu takip anca edebildiğimi söyleyebilirim.
3) Kartı dağıtma, bakım ve montaj süreci :
Geçmişimde 7-8 yıl teknik serviste çalıştığım için el aşinalığı var tecrübesiz arkadaşlar için tek diyebileceğim şey 
DİKKATLİ OLMANIZ.
Alt kısımda ana 6 adet vida mevcut o vidaları çıkardıktan sonra soğutuyu karttan ayırırken 
(Kart ilk defa dağıtılıyorsa) zorlanacaklar.
Macun kuruduğu için yapışma durumu mevcut. Ayırırken çok zorlamayın hafif biraz zorlayınca kendisi zaten atıyor. Kartı dağıtırken 
şu video'yu kendinize rehber olarak kullanabilirsiniz.
Ekran kartımın bakımını yaparken termal ped'lere malesef müdahalede bulunamadım, çevresindeki tozları ve pislikleri temizledim. Kaba bakım yaptım diyebilirim. Macun olarakta bir kaç ay önce işlemci bakımı yaparken kullandığım 
THERMALTAKE TG-30 macununu kullandım. Hem işlemci hem de ekran kartı için yeterli bir macun. 
TG-60 ve üstünü daha üst klasman işlemcilerde tavsiye ediyorlar. Benim gibi 
R5 5600X ve yanında 
3060 gibi bir sistem mevcutsa iki bileşen içinde bu macun yeterli olacaktır. Macun seçimini siz kendinizde belirleyebilirsiniz fakat ucuz ve dandik macunlar kullanmayın başınız ağrımasın. 20-30K'lık sistem için bi zahmet 500-600TL gözden çıkarın düzgün macun kullanın derim.
Macunu sürdüm kartı topladım. Yakın zamanda zaten 
akvaryum kasaya geçmiştim 
(totalda kasada 10 fan mevcut), kasam çok ısınıyor ve dardı. Ekstradan birde 
sıvı soğutma almıştım. Şuan sistem canavar gibi. Benchmark testini birazdan iletirim.
Yardımları için 
@erdemb92 & 
@eseko & 
@Volkan:/ arkadaşlara teşekkür ederim. Kazasız belasız süreci atlattık.