Öneri 15K Bütçe Monitör Tavsiyesi

MattJohn

80+ Silver
Reaksiyon skoru
651
Bütçe
15000
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi 15k bütçem var, çok sağlam bir monitör çıkarsa %10-15 daha eklerim. Monitörler hakkında çok bilgim yok, bu yüzden teknik ve detaylı bir "şunları istiyorum" listesi çıkaramadım. Kullanım amacı yazılım geliştirme, internette gezme, günlük kullanım vb.

Genel olarak istediğim şeyler;
* Düzgün, kaliteli bir marka olsun, uzun yıllar sorun çıkarmasın.
* 27 inç, 4K olsun.
* Siyah ve sade olsun, curve olmasın.

* Görüntü kalitesi ve renkler güzel olursa hoşuma gider.
* Tepkime süresi fln önemli değil, FPS online oyunlar oynamıyorum. İlla oyun oynarsam offline açık dünya oyunları oynarım.
* 165 Hz ekranlı laptop ile kullanıcam, yenileme hızı ona uyumlu olursa güzel olur ancak şart değil.

Katkılarınız için şimdiden teşekkürler.

Benimde tavsiyemdir özellikle asus'un rog serisi

Hocalarım o ROG monitörü ben de gördüm, bu arada laptopum da ROG STRIX, güzel takım olurlar. Bazen ROG modelleri sırf markasından dolayı pahalı oluyor. Bunda da öyle bir durum var mı yoksa harbiden kaliteli önerdiğiniz bir monitör mu, bir de şunu düşünüyordum o konuda da fikrinizi merak ediyorum.

Hocalarım o ROG monitörü ben de gördüm, bu arada laptopum da ROG STRIX, güzel takım olurlar. Bazen ROG modelleri sırf markasından dolayı pahalı oluyor. Bunda da öyle bir durum var mı yoksa harbiden kaliteli önerdiğiniz bir monitör mu, bir de şunu düşünüyordum o konuda da fikrinizi merak ediyorum.

15-16k ederi bu modelin. En azından 4k 160hz modellere baktığımızda en ucuz modellerden zaten. Gameon vb markaları saymazsak tabii. Bu o rog modellerden değil. Üst düzey falan değil ama iyi yani.

Mesela bu model overpriced

Attığınız aoc monitörle alakalı bilgim yok, o yüzden yorum yapmam doğru olmaz.

15-16k ederi bu modelin. En azından 4k 160hz modellere baktığımızda en ucuz modellerden zaten. Gameon vb markaları saymazsak tabii. Bu o rog modellerden değil. Üst düzey falan değil ama iyi yani.

Mesela bu model overpriced

Attığınız aoc monitörle alakalı bilgim yok, o yüzden yorum yapmam doğru olmaz.
Hocam zaten benim gönlüm ROG'dan yana, bilgili kişilerden onay alıp karar vermek istiyorum sadece. Laptop ROG Strix G16, güzel takım olurlar bence.

Hocam zaten benim gönlüm ROG'dan yana, bilgili kişilerden onay alıp karar vermek istiyorum sadece. Laptop ROG Strix G16, güzel takım olurlar bence.
Renk gamutu gigabyte
Parlaklık asus
Kontrast gigabyte
Hız asus

Direkt bir üstünlük yok ancak bir şeyler izleyecekseniz renk gamutu ve kontrast’ı daha iyi olanı seçin. Asus daha çok oyunlarda iyi olur daha hızlı çünkü.

Gerçi adaptive sync açınca gigabyte daha düşük tepki süresi çıkmış. Ama biraz inverse ghosting mevcut. Ufo testinde sadece aim stabilizer sync testini koymuşlar. Biraz daha detaylı bakmak lazım. Şu an bakamamda yarın gün içinde dönerim

Son düzenleme:
Renk gamutu gigabyte
Parlaklık asus
Kontrast gigabyte
Hız asus

Direkt bir üstünlük yok ancak bir şeyler izleyecekseniz renk gamutu ve kontrast’ı daha iyi olanı seçin. Asus daha çok oyunlarda iyi olur daha hızlı çünkü.
Film vb. izleme olayım yok, günlük kullanım için. Oyun da değil yani.

Günlük kullanım için neden 4k alıyorsunuz ki? Oyun ve film yoksa üretkenlik diyeceğim oda yok galiba. 1080p alıp geçin.
Hocam piksel yoğunluğu yüksek olsun istiyorum, gözüm bayram etsin. Bir de 27 inç büyük yani 2k zaten anca kurtarır, 4k güzel gözükür. Laptop şu an 1080p zaten gözüme güzel geliyor ama 27 inç olunca işler değişiyor.

1750711014753.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bak mesela 2k olunca 1080p laptopta aldığım piksel yoğunluğunu bile alamıyorum.

1750711262042.webp

Son düzenleme:

Kalite olarak rog seviyesi üst sınıf evet ama burada asus rog imajını biraz daha monitörün f/p olarak gücünden ötürü vermiş olabilir ama yinede kaliteli bir seri ve pişman etmez amabilirsin ben 2k 260hz tuf gaming serisi almasam bu rog 4k 160hz olanı alıcaktım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,032
Üyeler
183,048
Son üye
eeeee78
Geri